Så här tar du reda på lösenordet till det trådlösa nätverket

Översikt

En Xbox-konsol kan ansluta till Xbox Live via ditt trådlösa nätverk. Du måste emellertid känna till lösenordet till det trådlösa nätverket.

Lösenord till trådlöst nätverk

Den här sidan innehåller följande lösningar:

På maskinvaran

Om du har fått en trådlös router eller gateway från Internetleverantören kan nätverkslösenordet finnas på en etikett på routern eller din gateway. Leta efter följande termer:

• Security Key
  • Wireless Key
  • WPA Key
  • WPA 2 Key
  • WEP Key

I Windows 7

Om datorn är ansluten till det trådlösa nätverket och kör Windows 7, kan du hitta lösenordet genom att göra följande:

1. Klicka på indikatorn som visar styrkan för den trådlösa signalen i Aktivitetsfältet i Windows 7 (längst ned till höger).
  1. Högerklicka på namnet på det trådlösa nätverket och välj Egenskaper.
  1. Välj Visa tecken så visas lösenordet till det trådlösa nätverket.

I Windows 8

Om datorn är ansluten till det trådlösa nätverket och kör Windows 8, kan du hitta lösenordet genom att göra följande:

1. Klicka på indikatorn som visar styrkan för den trådlösa signalen i Aktivitetsfältet i Windows 8 (längst ned till höger).
  1. Högerklicka på namnet på det trådlösa nätverket och välj View Connection Properties.
  1. Välj Visa tecken så visas lösenordet till det trådlösa nätverket.

På Mac

1. Klicka på Go i menyfältet längst upp på skärmen.
  2. Välj menyn Applications och sedan Utilities.
  3. Välj Keychain Access.
  4. När Keychain-listan har fyllts på sorterar du den på “Namn” och letar sedan upp namnet på den trådlösa router du försöker ansluta din Xbox-konsol till. Du kan också använda sökrutan för att filtrera resultaten.
  5. Dubbelklicka på det trådlösa nätverk du försöker hitta lösenordet till och markera Show password för att få fram lösenordet.

Obs! För att det här alternativet ska lyckas måste din Mac vara, eller tidigare ha varit, ansluten till det trådlösa nätverket. Du måste även känna till administratörslösenordet för administratörskontot på din Mac.

På routerns konfigurationswebbsida

1. Öppna en webbläsare på datorn.
  2. Ange IP-adressen för din router eller gateway i adressfältet (se tabellen nedan) och tryck på Retur.

Listan nedan innehåller standard-IP-adresserna till några router- och gateway-tillverkare.

Tillverkare

Standard-IP-adress

Belkin

192.168.2.1

Cisco/Linksys

192.168.1.1

D-link

192.168.0.1

NETGEAR

192.168.0.1
    192.168.1.1

1. Om tillverkaren inte finns med i listan här tittar du i router-/gateway-dokumentationen eller går tillverkarens webbplats. Du hittar fler routerspecifika anvisningar i forumen för nätverksmaskinvara.

Observera att språket som talas i forumen är engelska. Om du vill använda ett annat språk kan du utnyttja Bing Translator.

2. Ange användarnamnet och lösenordet för din router eller gateway och klicka på OK.

Obs! Om du inte kan logga in tittar du i router- eller gateway-dokumentationen efter standardanvändarnamnet och standardlösenordet.

3. Om det gick att logga in visas nu konfigurationssidan för din router eller gateway.
  4. Gå till avsnittet för trådlösa inställningar, leta reda på WEP-, WPA- eller WPA2-lösenordet och anteckna det.

Obs! Om du har problem med att konfigurera din router eller gateway kontaktar du maskinvarutillverkaren eller går till tillverkarens webbplats.