IPv6 på Xbox One

Xbox One kan ansluta till nätverk med två protokoll som låter enheten överföra information: det traditionella IPv4-kommunikationsprotokollet och den nyare versionen IPv6. För att Xbox One ska kunna ansluta till Internet med IPv6 måste din hemmarouter ha IPv6 aktiverat och din Internet-leverantör (ISP) måste ha stöd för IPv6.

Vad är IPv6?

Internet Protocol version 6 är det senaste nätverksprotokollet, och det har flera förbättringar jämfört med IPv4. Det viktigaste är att IPv6 utökar antalet möjliga IP-adresser (de unika siffror som representerar varje enhet på Internet). Det viktigaste för Xbox är att utökningen eliminerar behovet av Network Address Translation (NAT), som kan störa spel för flera spelare och chatt över IPv4-nätverk.

Vad händer om min Xbox One inte är ansluten med IPv6?

Din Xbox fungerar normalt utan IPv6-anslutning. För bästa möjliga upplevelse rekommenderar vi dock att IPv6 aktiveras i ditt nätverk. Flera Xbox One-funktioner använder redan IPv6, och vi skapar flera.

Hur vet jag om min Xbox är ansluten med IPv6?

Så här kontrollerar du det:

1. På din handkontroll dubbeltrycker du på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar > Alla inställningar.
  3. Välj Nätverksinställningar under Nätverk.

Om din Xbox One har IPv6-anslutning står det IPv4 & IPv6 vid Aktuell nätverksstatus. (Om du vill se IP- och gatewayadresserna väljer du Avancerade inställningar.)

Min Xbox använder bara IPv4. Vad ska jag göra för att lägga till IPv6?

Många hemmarouters har stöd för IPv6, men det är avaktiverat som standard. Läs i handboken för din router eller gå till supportforumet för information om nätverksmaskinvara.

Min router har IPv6 aktiverat, men min Xbox är ansluten med IPv4. Vad kan jag göra i övrigt?

Prova att kontakta din internetleverantör för att se om IPv6 är tillgängligt inom ditt område.