Nätverksportar som används av Xbox Live på Xbox One

Översikt över vidarebefordran av portar

En nätverksport gör att Xbox One-konsolen kan kommunicera med Xbox Live-servrarna och andra Xbox One-konsoler via internet.

För att din Xbox One-konsol ska kunna kommunicera med Xbox Live kanske du måste öppna eller vidarebefordra portar- Det innebär att du gör en konfigurationsändring i din brandvägg eller maskinvara, till exempel en router. Vidarebefordran av portar för Xbox One görs på routern eller någon annan nätverksmaskinvara, inte på själva Xbox-konsolen.

Portar som krävs för att använda Xbox Live

Dessa portar måste vara öppna för att Xbox Live ska fungera:

• Port 88 (UDP)
  • Port 3074 (UDP och TCP)
  • Port 53 (UDP och TCP)
  • Port 80 (TCP)
  • Port 500 (UDP)
  • Port 3544 (UDP)
  • Port 4500 (UDP)

Obs! Vissa spelutvecklare kräver att du öppnar ytterligare portar. Du bör alltid läsa på spelutvecklarens webbplats för att se om spelet du spelar behöver ytterligare portar för att fungera. Vi har sammanställt några portar du kanske behöver på forumsidan Ytterligare nätverksportar för spel med flera spelare.

Om du är ansluten till ett nätverk via din arbetsplats eller skola, ber du nätverksadministratören att öppna dessa portar.

Om du får en NAT-varning när du ansluter till Xbox Live läser du Lösningen för spel för fler spelare för Xbox One.

Så här konfigurerar du vidarebefordran av portar

Information om hur du konfigurerar kompatibel nätverksmaskinvara finns i forumen för nätverksmaskinvara. Här hittar du information om din specifika router, ditt modem eller din gateway och hur de ansluts till din Xbox One-konsol.

Du kan också hitta information om hur du öppnar portar på routern på Port Forward-webbplatsen. På den här webbplatsen finns vanliga portar för olika appar och spel. Om din router inte finns med eller om du behöver mera hjälp kontaktar du internetleverantören eller routertillverkaren.

Tips Forumen för information om Xbox-nätverksmaskinvara och webbplatsen Port Forward är bara på engelska. Du kan använda Bing Translator om du behöver ett annat språk.

Obs! Microsoft tillhandahåller kontaktinformation till tredjepartsleverantörer för att hjälpa dig att hitta teknisk support. Kontaktinformationen kan ändras utan föregående meddelande. Microsoft garanterar inte att kontaktinformationen till tredjepartsleverantörerna stämmer. Microsoft friskriver sig från allt ansvar för det som kan inträffa när du använder program, lösningar, tjänster och utbildning från tredje part. Alla program, lösningar, tjänster och utbildningar tillhandahålls ”i befintligt skick” och utan garanti såvida inte tredjepartsföretaget anger annat.

Xbox-forum

Du kan också besöka våra Xbox-forum på Xbox.com. På våra forum finns svar på de vanligaste frågorna och här finns kunniga spelare som kan hjälpa till.

Observera att språket som talas i forumen är engelska. Om du vill använda ett annat språk kan du utnyttja Bing Translator.