Använda Xbox One offline

Om du någon gång skulle vilja använda Xbox One utan att ansluta till Xbox Live kan du försätta konsolen i offlineläge. När konsolen är offline ansluter den inte till några nätverk.

Vi rekommenderar att du inte försätter konsolen i offlineläge om du har problem med ett nätverk, en internetleverantör eller att Xbox Live-tjänsten är nere. Även om konsolen meddelar att den är offline ansluts den igen automatiskt så fort en anslutning är tillgänglig. Du kan fortfarande använda flera Xbox One-funktioner även om konsolen inte kan ansluta till tjänsten.

Du måste vara online för att kunna utnyttja allt Xbox One har att erbjuda, men när du är offline kan du ändå

• titta på TV, även om du måste vara online för att få programinformation från OneGuide
  • logga in på din profil, men bara om du har loggat in online någon gång. Detta inkluderar Kinects automatiska inloggningsläge, om du har ställt in det när du var online
  • ändra konsolinställningarna, men inte profil- eller trygghetsinställningarna. Innehållskontrollerna gäller även när du är offline
  • Spela spel om du har en skiva eller använder din hemma-Xbox (se Så här väljer du en Xbox One-konsol som hemma-Xbox om du vill ha mer information)
  • Spara spelklipp (så länge utrymmet räcker)
  • skaffa dig achievements
    Obs! Utrymmet för att spara achievements offline är begränsat, så du bör koppla upp dig någon gång ibland för att synkronisera dem.
  • Använda de flesta röstkommandona om du har en Kinect.

Vissa aktiviteter måste du vara online för att kunna använda, t.ex. för att

• Spela spel och appar som kräver en internetanslutning
  • spela spel som kräver inloggning online även för ensamma spelare
  • synkronisera och spela sparade spel på mer än en konsol
  • använda sociala funktioner som kompisar, meddelanden och grupper
  • bläddra bland och köpa innehåll från Xbox Store, Film och TV och Groove
  • använda Xbox SmartGlass
  • uppdatera konsolen eller appar.

Aktiviteter som att låsa upp achievements och dela innehåll som Spel-DVR och skärmbilder köas tills nästa gång konsolen ansluter till Xbox Live. När de väl har synkroniserats syns de i dina achievements och på OneDrive.

Hur du ställer in offlineläge

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Nätverk.
  5. Välj Nätverksinställningar och därefter Gå offline.

Nätverksstatusen ändras till offline. Om du vill gå online igen gör du som ovan men väljer Gå online i Nätverksinställningar.

Om du inte kan ansluta till nätverket trots att konsolen är online följer du anvisningarna i Lösning på Xbox One-nätverksanslutningsfel.