Lägga till en ny medlem i din kontofamilj på Xbox One

Om du skapar en kontofamilj blir det lättare för dig att hantera sekretess- och onlinesäkerhetsinställningar för barn och tonåringar på Xbox One, Windows 10 och Windows Phone 10.

Vilken vuxen som helst i familjen kan lägga till nya medlemmar i kontofamiljen. Följ anvisningarna på den här sidan om du vill lägga till en familjemedlem.

Obs! Om personen du lägger till i din familj redan tillhör en annan familj måste personen tas bort från den nuvarande kontofamiljen. Mer information finns i Ta bort en familjemedlem från din kontofamilj.

Ämnen

Personen som du vill lägga till har redan ett Microsoft-konto på Xbox One-konsolen

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Logga in och välj ditt konto för att logga in.
  3. När du har loggat in trycker du på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  4. Välj System > Inställningar.
  5. Under Konto väljer du Familj. Här visas alla aktuella medlemmar i din familj.
  6. Välj Lägg till i familj.
  7. Välj profilen för den person som du vill lägga till och tryck sedan på A-knappen  på handkontrollen.

Personen som du vill lägga till i kontofamiljen har redan ett Microsoft-konto men inte på Xbox One-konsolen

Obs! Om personen du lägger till i din kontofamilj redan tillhör en annan kontofamilj måste personen tas bort från den nuvarande kontofamiljen. Mer information finns i Ta bort en familjemedlem från din kontofamilj.

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Logga in och välj ditt konto för att logga in.
  3. När du har loggat in trycker du på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  4. Välj System > Inställningar.
  5. Under Konto rullar du åt höger till avsnittet Familj. Här visas alla aktuella medlemmar i din kontofamilj.
  6. Välj Lägg till i familj.
  7. Välj Lägg till ny.
  8. Be den person du vill lägga till att logga in med e-postadressen och lösenordet för personens Microsoft-konto.
  9. Välj Lägg till i familj när du ombeds göra det.
  10. Om den person du lägger till är ett barn eller en tonåring följer du instruktionerna för att ge föräldramedgivande.

Personen som du vill lägga till saknar Microsoft-konto

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Logga in och välj ditt konto för att logga in.
  3. När du har loggat in trycker du på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  4. Välj System > Inställningar.
  5. Under Konto rullar du åt höger till avsnittet Familj. Här visas alla aktuella medlemmar i din kontofamilj.
  6. Välj Lägg till i familj.
  7. Välj Lägg till ny.
  8. När den person du vill lägga till ombeds logga in med användarnamnet och lösenordet för personens Microsoft-konto trycker du på B-knappen på handkontrollen och flyttar vänster styrspak nedåt för att välja Skaffa ett nytt konto.
  9. Låt den person du vill lägga till följa anvisningarna för att skapa ett Microsoft-konto.
  10. Välj Lägg till i familj när du ombeds göra det.

Obs! Om den person du lägger till är ett barn kommer personen automatiskt att läggas till i din kontofamilj.