Du kan inte lägga till någon i din familj på Xbox One

Du kan inte lägga till någon ny person i din familj på Xbox One.

Lösningar

Lösning 1: Kontrollera att du använder ett vuxenkonto

Du måste använda ett vuxenkonto om du ska kunna lägga till en familjemedlem. Barn och tonåringar måste få ett vuxenkonto som tillhör familjen om de ska kunna lägga till någon ny.

Lösning 2: Kontrollera att den nya personen inte tillhör en annan familj

Ett konto kan bara tillhöra en familj i taget. Så här tar du reda på om en person redan tillhör en familj:

1. Be personen som du försöker lägga till i din familj logga in på sin konsol och öppna Familj (tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden. Välj Alla inställningar och välj sedan Familj. Eller be dem logga in på sitt Microsoft-konto och välja Familj från menyn).

2. Om det står några konton där tillhör personen en familj och måste tas bort från den innan han eller hon kan läggas till i en annan familj.

• Om personen är ett barn eller en tonåring måste en vuxen i den aktuella familjen ta bort honom eller henne.
  • Vuxna kan ta bort sig själva, såvida de inte är den enda vuxna och barnkonton är kopplade till familjen. I detta fall måste barnen tas bort innan den vuxna personen går att ta bort. Barnen måste läggas till i en annan familj om de ska få fortsätta använda Xbox Live-tjänsten.

Obs! Enskilda personer kan inte ta bort sig själv från en familj via Xbox One-konsolen. Det kan bara en annan vuxen i samma familj göra. Personen kan dock ta bort sig själv via sitt Microsoft-konto i en webbläsare.

Den nya familjen kan nu bjuda in den nya personen.