Innehållsbegränsningar när både en vuxen och ett barn är inloggade på Xbox One

Vad händer när både ett barnkonto och ett vuxenkonto är inloggade?

Om de flesta eller alla av dina appar och spel har ersatts med innehållsklassificeringen ”E for Everyone” eller om du inte kan hitta en app eller ett spel (t.ex. Halo) är du och minst ett av dina barn med innehållsbegränsningar båda inloggade på din Xbox One.

• När både en vuxen och ett barn är inloggade på Xbox One följer konsolen de innehållsbegränsningar som angetts för barnkontot. Det innebär att om ditt barn eller din tonåring inte får se en film med innehåll för mogen publik kan inte du heller se filmen så länge ditt barn är inloggat.
  • När ett barn loggar in medan ett vuxenkonto använder innehåll som saknar begränsningar avbryts spelet eller appen och ett meddelande som frågar om barnet ska få tillåtelse att använda eller se innehållet visas.

Det kan inträffa om:

• Kinect-sensorn är konfigurerad för att automatiskt logga in spelare den känner igen. Om dessa spelare loggas in när de kommer innanför spelområdet kommer spelet att avbrytas för en begäran om tillåtelse för barnet att se innehållet.
  • Barnet loggade in medan den vuxna inte var i rummet.
  • Barnet loggade inte ut när han eller hon slutade använda Xbox One.

Vad har jag för alternativ?

I alla dessa scenarier har du tre alternativ.

Lösning 1: Ge ditt barn ett permanent undantag för det innehåll du vill använda

Om du är en vuxen i samma familj som barnet väljer du ditt konto från begäran om tillåtelse och följer anvisningarna för att ge tillåtelse. Du kan välja en av tre nivåer:

• Alltid, som ger ett permanent undantag som inte kan återtas.
  • Bara en gång, som ger ett engångsundantag.
  • Avbryt, som avvisar begäran om undantag och fortsätter att använda barnets inställningar.

Läs mer om att ge undantag från innehållsbegränsningar.

Lösning 2: Logga ut barnkontot

Dina inställningar kommer att återgå till dina nivåer när barnet loggat ut. Så här loggar du ut ditt barn:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden och välj sedan Logga in.
  2. Välj ditt barns konto.
  3. Välj Logga ut.
En bild på

Lösning 3: Stäng begäran om tillåtelse

Tryck på B-knappen på din handkontroll för att gå tillbaka och fortsätta använda de mer begränsade inställningarna när ditt barn är i rummet.