Ett barns konto visas inte längre i din familj på Xbox One

Problem

Ditt barns konto visas inte längre i din familj på Xbox One.

Lösningar

Lösning 1: Om ditt barn är myndigt frågar du om han eller hon har tagit bort sin profil från familjen.

Vem som helst som är myndig (18 år i Sverige) har samma behörighet och rättigheter som en vuxen på Xbox One-konsolen. Det innebär att den personen inte längre omfattas av föräldrakontrollerna och när som helst kan lämna familjen.

Obs! Myndighetsåldern varierar beroende på land.

Lösning 2: Fråga andra vuxna familjemedlemmar om någon av dem tagit bort barnets konto från familjen.

Om du vill återinföra barnets konto i familjen måste du helt enkelt lägga till personen i familjen igen när du är inloggad på ditt konto.

Obs! Huvudorsaken till att skapa en familj på Xbox One är att administrera barnkonton. Alla vuxna i en familj har behörighet att administrera familjens barnkonton, inklusive att ta bort ett barns konto från familjen.

Du kan välja att ta bort en vuxen från familjen om du inte vill att den personen ska kunna ändra ditt barns konto. Om du tar bort en vuxen från familjen påverkar det inte den personens Xbox Live-guldmedlemskap eller innehåll. Det tar bara bort personens administrativa rättigheter för familjens barn.

Lösning 3: Kontakta Xbox-supporten om du inte kan lägga tillbaka ditt barns konto eller om du tror att någon har mixtrat med kontot. Xbox-supporten kan undersöka saken åt dig.