Bevilja ett undantag till ditt barns innehållsbegränsningar på Xbox One

Översikt

Om du vill ge ditt barn tillstånd att använda innehåll som har en högre klassificering än familjens barnkontoinställningar behöver du inte ändra samtliga inställningar för att ge åtkomst till en viss innehållstyp, t.ex. ett spel eller en video.

Alla vuxna i familjen får bevilja undantag av innehållsbegränsningarna i familjens barnkontoinställningar. Det går att bevilja undantag på två sätt:

• Alltid – Det här alternativet beviljar ett permanent undantag som inte kan återtas.
  • Bara en gång – Det här alternativet är ett engångsundantag. Det upphör att gälla så fort barnet loggar ut från konsolen.

Hur du beviljar ett undantag till innehållsbegränsningar

Obs! Om du tillåter ett barn att köpa spelet eller videon som du beviljar ett undantag för måste innehållet köpas, laddas ned och installeras innan du kan bevilja tillstånd att använda det.

1. Be barnet att logga in på sitt konto på Xbox One-konsolen.
  2. Leta reda på innehållet som du vill tillåta barnet att använda.
  3. Välj den vuxna som ska ge sitt tillstånd på skärmen Välj vem som ska ge behörighet.
  1. Ange vuxenkontots e-postadress och lösenord eller konsolens nyckel.
  1. Välj antingen Alltid eller Bara en gång.

Barnet kan använda innehållet omedelbart efter att du har gett ditt tillstånd.