Förhindra icke godkända inköp gjorda av barn på Xbox One

Översikt

Med Xbox One kan du dela med dig av fördelarna med ett enda Xbox Live-gudmedlemskap till alla som använder din Xbox One-konsol, utan att låta andra använda det kreditkort som är länkat till det medlemskapet för att göra inköp.

Om du skapar ett Microsoft-konto för varje konsolanvändare kan varje användare ha en egen Xbox Live-profil för att logga in på din konsol och ha tillgång till alla tjänsterna i ditt Xbox Live Guld-medlemskap.

Tips för att förhindra att någon gör köp med eller ändrar ditt konto utan att du godkänt det

• Skapa en nyckel och begär att den anges för
    • att logga in när du inte är i närheten
    • göra köp
    • ändra dina inställningar. Detta är även praktiskt när du vill förhindra att barn ändrar inställningarna för föräldrakontroll för sina konton, om du har glömt att logga ut.
  • Lägg inte till information om kreditkort för någon annan familjemedlems konto om du inte vill att han eller hon ska kunna göra inköp (till exempel barn). Du kan alltid köpa ett Xbox-presentkort om du vill låta barnen göra egna inköp.
  • Tänk på att du inte loggas ut automatiskt från Xbox One. För att förhindra icke godkänd användning av det kreditkort som är länkat till ditt Xbox Live-guldmedlemskap ska du alltid logga ut efter att du har använt konsolen.

Så här skapar du ett separat Microsoft-konto för varje konsolanvändare

Om du vill skapa ett Microsoft-konto behöver du bara en e-postadress som du bevakar regelbundet. Om du behöver skaffa en e-postadress kommer vi att hjälpa dig att skapa en @outlook.com-adress som du kan använda. Följ de här anvisningarna för att skapa ett Microsoft-konto:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    2. Rulla upp till kontoområdet och välj Lägg till ny.
    • Om den familjemedlem du skapar ett konto för redan har ett Microsoft-konto men inte ett Xbox Live-konto anger du den e-postadress och det lösenord personen använder för att logga in på sitt Microsoft-konto.
    • Om den familjemedlem du skapar ett nytt Microsoft-konto för har en e-postadress som personen bevakar regelbundet och vill använda anger du den e-postadressen och väljer ett lösenord när du ombeds göra det.
    • Om den familjemedlem du skapar ett nytt konto för ännu inte har något Microsoft-konto klickar du på Get a new email så hjälper vi dig att skapa en @outlook.com-adress som den personen kan använda för att logga in på ditt Xbox One-konto och andra Microsoft-tjänster.
    1. Följ anvisningarna för att skapa det nya kontot.