Ta bort en familjemedlem från din familj

Översikt

Huvudsyftet med att skapa en familj är att göra det enklare att administrera föräldrakontroller och onlinesäkerhet för barn. Du kan hantera vilka som tillhör din familj från Xbox One-konsolen och från Windows 10-enheter.

• Alla vuxna i familjen kan ta bort familjemedlemmar. Barn och tonåringar får inte göra detta.
  • När ett barn tas bort från familjen kan det inte använda Xbox-tjänsten förrän det har lagts till i en annan familj. Se Lägg till en ny medlem i din familj.
  • Vuxna som tas bort från familjen kan inte längre hantera familjens barnkonton. De har emellertid fullständig behörighet till sitt konto och kan använda hemkonsolsdelning när de är inloggade på hemmakonsolen.

Anmärkning om säkerhet Ta bort alla personer i familjen som du inte känner igen. Läs sedan om hur du skyddar dina konton i artikeln Det finns någon i din Xbox One-familj som du inte känner igen. Om du är barn och personen som du inte känner igen anges vara din enda förälder i ditt konto ska du be en av dina riktiga föräldrar att kontakta Xbox-supporten.

Ta bort en familjemedlem från Xbox One

Så här tar du bort någon från din familj på Xbox One:

1. Logga in med rätt konto på konsolen.
  2. Starta guiden genom att rulla till vänster på startsidan.
  3. Välj Inställningar.
  4. Välj Alla inställningar.
  1. Under Konto väljer du Familj.
  1. Kontrollera att du har behörighet att göra den här ändringen genom att ange ditt lösenord eller din nyckel.
  1. Välj kontot som du vill ta bort från familjen.
  1. Välj Ta bort <Namn> från familjen där <Namn> är namnet på den person du vill ta bort.
  1. Välj Ta bort från familj för att bekräfta att du vill ta bort familjemedlemmen.