Stänga av ljudet för eller blockera andra spelare på Xbox One.

Om du inte vill höra eller bli kontaktad av andra specifika spelare på Xbox One kan du stänga av ljudet för dem eller blockera deras kommunikation med dig.

Obs! Om du tycker att spelaren har brutit mot villkoren för Microsoft-tjänster eller etikettsreglerna kanske du också vill lämna in klagomål.

Stänga av ljudet för annan spelare på Xbox One

Om en annan spelare är störande eller uppför sig olämpligt i röstchatt eller annan röstkommunikation kan du stänga av ljudet för spelaren. Då kan spelaren inte prata med dig i spelet eller i en chattsession.

1. Tryck på Xbox-knappen på handkontrollen så att guiden öppnas.
  2. Välj Kompisar och klubbar och välj sedan gamertaggen för spelaren du vill stänga av ljudet för.

Obs! Om spelaren inte finns med i din kompislista väljer du Nyligen spelade spelare på den nedrullningsbara menyn eller Sök efter en person och anger spelarens gamertag för sökningen.

3. På spelarens profilkort väljer du Ljud av.

Om du vill slå på ljudet för en spelare följer du samma steg till spelarens profilkort och sedan väljer du Ljud på.

Blockera en annan spelare på Xbox One

Om du blockerar en annan spelare får du inga meddelanden, spelinbjudningar eller inbjudningar till grupper från den spelaren. Den spelaren kan heller inte se dina onlineaktiviteter och tas bort från din kompislista, om hen finns där.

1. Tryck på Xbox-knappen på handkontrollen så att guiden öppnas.
  2. Välj Kompisar och klubbar och välj sedan gamertaggen för spelaren du vill stänga av ljudet för.

Obs! Om spelaren inte finns med i din kompislista väljer du Nyligen spelade spelare på den nedrullningsbara menyn eller Sök efter en person och anger spelarens gamertag för sökningen.

3. På spelarens profilkort väljer du Anmäla eller blockera och sedan Blockera.

Om du vill avblockera en spelare följer du samma steg till spelarens profilkort och sedan väljer du Avblockera.

Blockera en annan spelares meddelanden på Xbox One

Du kan också blockera en spelare efter att du har fått ett stötande eller olämpligt meddelande.

1. Tryck på Xbox-knappen på handkontrollen för att öppna guiden och gå sedan till Meddelanden.
  2. Välj meddelandekonversationen från den spelare du vill blockera.
  3. Välj Mer.
  4. Välj Visa profilkort.
  5. Välj Blockera.