Vad gör en klubbadministratör?

Tänk på klubbadministratören som klubbens entrévärd – första utposten mot fiske, trakasserier och annat oacceptabelt beteende. Den som skapar en klubb blir inte bara klubbens ägare utan också dess administratör (om de inte utser någon annan till administratör).

Vad gör en klubbadministratör?

Klubbadministratören upprätthåller klubbens regler, som normalt visas på klubben informationssida som taggar (till exempel Inga psykningar) och i Om den här klubben. Administratören har tre uppgifter: gå igenom inbjudningar och rekommendationer, gå igenom rapporter och vidta åtgärder.

Gå igenom inbjudningar och rekommendationer

Precis som ägare kan en klubbadministratör gå igenom inbjudningar och rekommendationer och sedan välja vilka som får gå med i klubben.

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden. Välj Kompisar och klubbar och välj sedan klubb i listan.
  2. Välj fliken Hantera och sedan Inbjudningar och rekommendationer.
  3. Om du vill bjuda in någon till klubben väljer du en gamertag och sedan Bjud in.

Gå igenom rapporter

När klubbmedlemmar ser olämpligt innehåll i en klubbs aktivitetsfeed ska detta rapporteras till klubbadministratören.

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden. Välj Kompisar och klubbar och välj sedan klubb i listan.
  2. Välj fliken Hantera och sedan Rapporter.
  3. Välj en rapport.

Vidta åtgärder

Klubbadministratören hjälper till att administrera klubben: tar bort eller bannlyser medlemmar, tar bort olämpligt innehåll med mera.

Ta bort någon (deras klubbmedlemskap dras in):

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden. Välj Kompisar och klubbar och välj sedan klubb i listan.
  2. Välj fliken Hantera och sedan Medlemmar och administratörer.
  3. Välj en klubbmedlem och sedan Åtgärder > Ta bort medlem.

Bannlysa någon och häva bannlysningar:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden. Välj Kompisar och klubbar och välj sedan klubb i listan.
  2. Välj fliken Hantera och sedan Medlemmar och administratörer.
  3. Välj en klubbmedlem och sedan Åtgärder > Bannlys eller Häv bannlysning.

Ta bort olämpligt innehåll i klubbens aktivitetsfeed:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden. Välj Kompisar och klubbar och välj sedan klubb i listan.
  2. Välj fliken Aktivitetsfeed.
  3. Markera innehållet och välj sedan Alternativ > Ta bort inlägg. (Du kan även ta bort kommentarer till inlägg genom att markera innehållsposten, markera en kommentar och sedan välja Alternativ > Ta bort kommentar.)

Ta bort olämpligt innehåll i klubbens chatt:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden. Välj Kompisar och klubbar och välj sedan klubb i listan.
  2. Välj fliken Chatt.
  3. Rör markören över det mellersta chattfältet och markera det, markera en chattbubbla och välj sedan Ta bort.

Göra någon annan till administratör

Klubbägare kan göra vilken klubbmedlem som helst (eller flera medlemmar) till administratör. Kontrollera först att klubbmedlemmen är pålitlig. Kontrollera sedan att han eller hon vill bli klubbadministratör. Till sist ger du dem den här informationen så att de förstår vilka uppgifter en klubbadministratör har.

Så här gör du någon till klubbadministratör:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden. Välj Kompisar och klubbar och välj sedan klubb i listan.
  2. Välj fliken Hantera och sedan Medlemmar och administratörer.
  3. Välj en medlem och sedan Åtgärder > Befordra till administratör.

Klubbägaren kan också ta bort en person som klubbadministratör (det är bara deras administratörsstatus som tas bort, inte deras klubbmedlemskap). Så här tar du bort någon som klubbadministratör:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden. Välj Kompisar och klubbar och välj sedan klubb i listan.
  2. Välj fliken Hantera och sedan Medlemmar och administratörer.
  3. Välj en medlem och sedan Åtgärder > Ta bort som klubbadministratör.

Gå igenom Microsofts etikettsregler förklarade för Xbox Live-kunder

Bidra till att göra Xbox Live till en säker och trevlig upplevelse för alla genom att läsa Microsofts etikettsregler förklarade för Xbox Live-kunder. Alla klubbaktiviteter och allt innehåll måste följa reglerna i det dokumentet.