Vad är Xbox Live och hur kommer jag igång?

När du loggar in på ditt Microsoft-konto på din Xbox One-konsol ansluts du automatiskt till grundnivån av Xbox Live. Om du inte redan har ett Microsoft-konto kan du skapa ett utan kostnad.

Obs! Om du just skaffat en ny Xbox One-konsol använder du konfigurationslösningen för Xbox One.

Lär dig mer om Xbox Live

Vad är Xbox Live?

Xbox Live är onlinetjänsten för Xbox One. Xbox Live är din biljett till det mest spännande sociala underhållningsnätverket i världen.

Med ett kostnadsfritt Xbox Live-konto kan du uppleva det hetaste inom spel, HD-filmer och TV-shower, live-evenemang, musik och sport samt de främsta underhållningsapparna, Microsoft Edge och Skype på din TV.

Med ett Xbox Live Guld-kontomedlemskap har du tillgång till Games with Gold och gratisspel för såväl Xbox One som Xbox 360. Dessutom har vi introducerat Deals with Gold för Xbox One, som ger medlemmarna exklusiva rabatter på spel i Store. Med allt det här och de mest avancerade spelen för flera spelare är Xbox Live Guld bättre än någonsin. Och ditt Xbox Live Guld-medlemskap gäller både för Xbox 360 and och Xbox One. Så om du redan är Xbox Live Guld-medlem kan du köra igång.

Här är exempel på vad du kan göra på Xbox Live:

• Spela onlinespel för flera spelare med dina kompisar, var de än är
  • Ladda ned och spela gratis speldemos och hela Xbox One-spel*
  • Få exklusiva erbjudanden och förhandstittar för medlemmar
  • Titta på filmer och TV-program via Film och TV och få tillgång till ett stort sortiment av partnertjänster
  • Titta på sport med ESPN, NFL och andra sportappar som kontinuerligt läggs till för Xbox One
  • Lyssna på anpassad musik med Groove** och iHeartRadio
  • Använd telefonen eller pekplattan som en andra skärm för en optimerad spel- och underhållningsupplevelse.
  • Kom åt sparade spel i molnet var du än är*
  • Använd din röst för att snabbt hitta spel, musik, filmer och TV-program med Kinect

*Den här funktionen kräver ett Xbox Live Guld-medlemskap. Gå till Xbox Live Guld och gå med idag.
**Den här funktionen kräver en Groove Music Pass-prenumeration. Gå till Microsoft Groove och gå med idag.

Hur ansluter jag min Xbox One-konsolen till Xbox Live?

Du kan ansluta konsolen till Xbox Live med en kabelbunden eller trådlös anslutning.

• Kabelanslutning

En kabelanslutning är det snabbaste och säkraste sättet att ansluta till Xbox Live. Om du vill ansluta trådbundet ansluter du Xbox One-konsolen till en router eller ett modem med en nätverkskabel. Du behöver följande:

• En router, gateway eller ett modem
    • En nätverkskabel
    • En höghastighetsanslutning till Internet, t.ex. kabel eller DSL
  • Trådlös anslutning

Med en trådlös anslutning kan du ansluta Xbox One-konsolen till Xbox Live utan nätverkskablar. På så sätt kan du flytta konsolen längre bort från nätverksmaskinvaran (en router, en gateway eller ett modem). Din Xbox One-konsol kan använda ditt befintliga trådlösa nätverk. Du behöver följande:

• En höghastighetsanslutning till Internet, t.ex. kabel eller DSL

Obs! Satellitanslutningar och 3G- eller 4G-mobilanslutningar rekommenderas inte eftersom de ofta resulterar i en anslutning med fördröjningar eller låga prestanda.

• En router, gateway eller trådlös åtkomstpunkt

Mer information om hur du ansluter din Xbox One-konsol till Xbox Live med antingen en trådburen eller trådlös anslutning finns i Lösning på problem vid första anslutningen till Xbox One.

Hur löser jag in min kod?

Om du har en förbetald kod för kostnadsfritt provmedlemskap i Xbox Live Guld kan du gå till Hur du löser in en förbetald Xbox-kod för att läsa om hur du löser in den.

Om du inte har ett provmedlemskap, men skulle vilja ha ett, läser du Så här skaffar du ett provmedlemskap på Xbox Live Guld.

Hur kan jag utnyttja Gulds delningsfunktioner på min hemma-Xbox?

Xbox Live Guld-medlemmar kan utnyttja Gulds delningsfunktioner på sin hemma-Xbox. Den Xbox One-konsol som du loggar in på första gången blir din hemma-Xbox. Funktionen Min hemma-Xbox låter dig göra följande:

• Dela spel och nedladdningsbart innehåll från Store med alla andra som loggar in på din konsol. Du kan till och med dela spel som laddats ned som del av en prenumeration.
  • Dela ditt Xbox Live Guld-medlemskap med alla som loggar in på din konsol.

Du kan också spela nedladdade spel på din hemma-Xbox när du är på resande fot eller när det är avbrott på anslutningen eller tjänsten. Kontrollera att din konsol är inställd som din hemma-Xbox innan du går offline. Läs mer i Använda Xbox One offline.

Om du har fler än en Xbox One-konsol eller loggar in på flera konsoler rekommenderar vi att du anger den mest använda konsolen som din hemma-Xbox. Läs Så här väljer du en Xbox One-konsol som hemma-Xbox för att se hur gör.