Regelefterlevnad på Xbox

Onlinespel fungerar som bäst när alla behandlar andra spelare med respekt. För att bidra till den upplevelsen och skapa en välkomnande miljö för alla spelare övervakar Xbox Live Policy & Enforcement-teamet (XBLPET) Xbox Live för att kunna upptäcka beteenden som bryter mot villkoren för Microsoft-tjänster. Åtgärder kan vidtas mot spelare som bryter mot villkoren för Microsoft-tjänster. Deras konton kan till exempel stängas av. Mer information får du om du loggar in på enforcement.xbox.com.

Vad är en efterlevnadsåtgärd?

En efterlevnadsåtgärd vidtas efter ett brott mot villkoren för Microsoft-tjänster och innebär begränsningar för ett kontos eller en Xbox-enhets tillgång till Xbox Live. Vissa avstängningar påverkar bara vissa funktioner (till exempel möjligheten att kommunicera med andra spelare) medan andra förhindrar att kontot över huvud taget kan logga in på Xbox Live. I allvarliga fall kan Xbox-konsolen spärras helt från Xbox Live-tjänsten, så att inga spelare på enheten kan nå Xbox Live.

Information om specifika efterlevnadsåtgärder finns i Xbox Live-avstängningar och Avstängning av Xbox Live-enhet.

Obs! Vissa utvecklare kan stänga av spelare från deras egna spel oberoende av andra regelefterlevnadsåtgärder för Xbox. Spelspecifika avstängningar ligger utanför XBLPET:s befogenheter. För specifik information om en spelavstängning kontaktar du spelets utvecklare eller utgivare.

Hur kan jag lära mig mer om en efterlevnadsåtgärd som gäller mig?

Om du har tittat på din efterlevnadshistorik och fortfarande har frågor om vad du brutit mot går du till avsnittet Spela säkert på enforcement.xbox.com och läser om brott mot villkoren för Microsoft-tjänster, varför Xbox bryr sig och hur brott mot villkoren påverkar Xbox Live-communityn negativt.

Hur kan jag kontakta XBLPET med mina frågor?

Om du har frågor om en specifik avstängning och hur den påverkar ditt konto eller om du vill veta mer om det som ledde till den bestraffning du fick kan du vara berättigad till en genomgång av fallet.

Vid en genomgång av ett fall kan spelaren skicka en förfrågan direkt till XBLPET via kontots efterlevnadshistorik. En XBLPET-representant kommer då att noga gå igenom avstängningen och svara på frågor om åtgärden. Om du vill veta mer om en sådan genomgång, inklusive kraven för att ha rätt till den, läser du om genomgång av fall på enforcement.xbox.com.