Ditt Xbox Live-konto har stängts av

Onlinespel fungerar som bäst när alla behandlar andra spelare med respekt. För att bidra till den upplevelsen och skapa en välkomnande miljö för alla spelare övervakar Xbox Live Policy & Enforcement-teamet (XBLPET) Xbox Live för att kunna upptäcka beteenden som bryter mot villkoren för Microsoft-tjänster. Åtgärder kan vidtas mot spelare som bryter mot Villkor för Microsoft-tjänster. Deras konton kan till exempel stängas av. Mer information får du om du loggar in på enforcement.xbox.com.

På den här sidan

Hur tar jag reda på varför mitt konto har stängts av och hur lång tid det kommer att vara?

Xbox Live är en plats där alla medlemmar kan interagera och ha roligt online. För att skydda våra kunder övervakar Xbox Live Policy & Enforcement Team tjänsten för att upptäcka beteenden som bryter mot Villkor för Microsoft-tjänster och etikettsreglerna. Brott mot etikettsreglerna kan resultera i olika åtgärder beroende på överträdelsens natur och hur allvarlig den är. Läs mer om Xbox Live-kontoavstängningar.

Obs! Vissa utvecklare kan stänga av spelare från deras egna spel oberoende av andra regelefterlevnadsåtgärder för Xbox. Spelspecifika avstängningar ligger utanför XBLPET:s befogenheter. För specifik information om en spelavstängning kontaktar du spelets utvecklare eller utgivare.

Varför har min Xbox-konsol stängts av?

Enhetavstängningar utfärdas inte utan anledning och det görs när en Xbox-konsol eller Xbox på en Windows-enhet används på ett sätt som bryter mot etikettsreglerna på ett skadligt sätt eller vid upprepade tillfällen. När en enhet stängts av kan inget konto ansluta till Xbox Live från den aktuella enheten. Eftersom det är en sträng åtgärd tar vi varje enhetsavstängning på stort allvar och agerar inte utan en omfattande undersökning. Läs mer om enhetsavstängningar.

Varför har efterlevnadsteamet ändrat min gamertag?

När en olämplig gamertag bryter mot etikettsreglerna byts den stötande gamertaggen av Xbox. Systemet tilldelar automatiskt en ny Gamertag till det aktuella kontot, ungefär på samma sätt som en systemgenererad gamertag tillhandahålls när du först registrerar dig för Xbox Live. Du kan byta ut den systemgenererade gamertaggen mot en som du själv väljer. Standard-avgifterna för gamertagändringar tillämpas. Läs mer om framtvingade ändringar av gamertag.

Varför är mina ryktespoäng så låga? Hur kan jag förbättra mitt rykte?

Grunden för ryktessystemet är att ge belöning för positivt beteende (t.ex. att spela rättvist och sportsligt) och sänka poängen för de som uppvisar dåligt beteende (t.ex. svärande, bristande respekt eller fusk). Logga in på enforcement.xbox.com för att lära dig mer om dina ryktespoäng och hur du kan förbättra dem.

Hur kan jag kontakta XBLPET med mina frågor eller be om en genomgång av ett fall?

Om du har frågor om en specifik avstängning och hur den påverkar ditt konto eller om du vill veta mer om det som ledde till den bestraffning du fick kan du vara berättigad till en genomgång av fallet.

Vid en genomgång av ett fall kan spelaren skicka en förfrågan direkt till XBLPET via kontots efterlevnadshistorik. En XBLPET-representant kommer då att noga gå igenom avstängningen.

Lär dig hur du skickar in en begäran om genomgång.