Så här administrerar du din aktivitetsfeed och sekretess i Friends-appen på Xbox One

Aktivitetsfeeden inuti Friends-appen på Xbox One-konsolen möjliggör att du kan kommunicera med dina kompisar. Du kan göra allmänna inlägg genom att välja Got something to say? eller kommentera någon av dina kompisars achievements och GameDVR-klipp.

Mer information om hur du administrerar dina eller ditt barns sekretessinställningar finns i Hantera sekretessinställningar, onlinesäkerhet och barnkonton för Xbox One.

Vem kan kommentera i min aktivitetsfeed?

När det gäller vuxna kan vem som helst kommentera inlägg i din aktivitetsfeed. Om du vill ändra vem som kan lägga in kommentarer uppdaterar du dina sekretessinställningar under Communicate with voice and text. Du kan göra detta i Friends-appen genom att välja My profile, Privacy settings och sedan Communicate with voice and text.

Vuxna kan också se kommentarer och undertexter som gjorts av andra på Xbox Live. Om detta inte tilltalar dig kan du ändra det i dina sekretessinställningar under See content other people make. Du kan göra detta i Friends-appen genom att välja My profile, Privacy settings och sedan See content other people make.

I båda fallen börjar tonåringar och barn med mer restriktiva inställningar. Mer information hittar du i Standardinställningar för sekretess och säkerhet online i Xbox One.

Vem kan se min aktivitetsfeed?

När det gäller vuxna kan vem som helst kolla vad som händer i din aktivitetsfeed. (Tonåringar och barn börjar med mer restriktiva inställningar.) Här följer andra saker de kan göra:

• Gilla någonting i din feed
  • Dela någonting i din feed med någon annan
  • Se vem som gillat eller delat någonting
  • Läsa dina kompisar kommentarer

Om du vill ändra inställningar för din aktivitetsfeed uppdaterar du sekretessinställningarna under See your game and app history. Du kan göra detta i Friends-appen genom att välja My profile, Privacy settings och sedan See your game and app history.