Spela i en klubb

Det finns olika sätt att spela med andra i en klubb, men det enklaste är att använda Letar efter grupp för att gå med i eller starta en grupp.

Så här går du med i en grupp i klubben:

1. Gå till en klubb genom att göra något av följande:
    • Dubbeltryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden. Välj Kompisar och klubbar och välj sedan klubb i listan (det här är de klubbar du redan är medlem i).
    • Tryck på menyknappen  för att gå tillbaka till Startsidan. Välj sedan fliken Community och därefter Klubbar på Xbox. Där bläddrar eller söker du dig fram till en offentlig klubb, som du sedan väljer.
  2. När du är i en klubb väljer du fliken Letar efter grupp.
  3. Om det går att gå med i gruppen markerar du den och väljer Anslut till grupp.

Så här startar du en grupp i en klubb:

1. Gör något av följande:
    • Gå till en klubb du redan är medlem i. Dubbeltryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden. Välj Kompisar och klubbar och välj sedan klubb i listan.
    • Ta en titt på en offentlig klubb. Tryck på Xbox-knappen  på handkontrollen för att gå tillbaka till Startsidan. Välj sedan fliken Community och därefter Klubbar på Xbox. Bläddra bland de klubbar som finns eller sök efter dem genom att välja Hitta en klubb.
  2. Välj en klubb.
  3. När du är med i en klubb väljer du fliken Letar efter grupp och sedan Starta klubbgrupp. Om det går att gå med i gruppen kan de som är medlemmar i klubben gå med i din grupp direkt.
  4. Om du vill bjuda in klubbmedlemmar eller kompisar (beroende på vilken typ av klubb du är med i) gör du något av följande:
    • Välj Välj från en klubb, välj en klubb, välj en gamertag eller flera gamertags i medlemslistan och tryck sedan på Menyknappen  för att skicka inbjudningarna.
    • Välj Bjud in kompisar, välj en gamertag eller flera gamertags i din kompislista och tryck sedan på Menyknappen  för att skicka inbjudningarna.

Använda Letar efter grupp

Letar efter grupp fungerar som en annonstavla för "spelare sökes" för Xbox Live. Det är ett sätt att hjälpa dig hitta spelare med samma mål och intressen. Du kan svara på inlägg andra i Xbox-communityn har skapat (till exempel "Behöver spelare för att jaga achievements i Minecraft"). Eller skapa ett eget inlägg – när tillräckligt många är intresserade bjuder du in dem till din grupp och börjar spela!

Om du vill veta mer läser du Skapa ett inlägg för Letar efter grupp.