Så här startar du en grupp på Xbox One

Starta en grupp i Xbox One-konsolen

Med grupper kan du samla och chatta med din kompisar och andra spelare via din Xbox One. Det kan du göra med upp till 15 personer.

Obs! Om du vill starta eller gå med i en grupp måste du (och de som deltar) ha en aktuell Xbox Live Guld-prenumeration och vara inloggade med den gamertag som hör till prenumerationen.

Om du har problem med att gå med i eller starta en grupp kan du läsa Du kan inte växla till gruppchatt på Xbox One.

Det finns flera sätt att starta en grupp.

Bjud in en person från din kompislista

1. Om du vill återgå till Startsidan trycker du på Xbox-knappen  för att öppna guiden. Sedan väljer du Startsidan.
  2. Under Kompisar och klubbar väljer du den kompis du vill ha med i gruppen.
  3. På den kompisens gamercard väljer du Bjud in > Bjud in till en grupp.

Nu kan du se gruppen i guiden.

Gå med i en grupp där dina kompisar redan är med

1. Om du vill återgå till Startsidan trycker du på Xbox-knappen  för att öppna guiden. Sedan väljer du Startsidan.
  2. Under Kompisar och klubbar väljer du den kompis du vill ha med i gruppen.
  3. På kompisens gamercard väljer du Gå med > Gå med i grupp.

Starta din egen grupp och bjud in flera kompisar

1. Om du vill återgå till Startsidan trycker du på Xbox-knappen  för att öppna guiden. Sedan väljer du Startsidan.
  2. Välj Starta en grupp under Grupper.
  3. Välj Bjud in kompisar.
  4. Välj alla som du vill ska gå med i gruppen i listan Kompisar. En bockmarkering visas bredvid varje kompis du väljer.
  5. Tryck på menyknappen  på handkontrollen.

Chatta eller skriva meddelanden till personer i din grupp

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden.
  2. Välj Starta en grupp under Grupper.
  3. Om du använder ett headset bör du kunna chatta med dina kompisar. Om du vill skriva meddelanden rullar du åt vänster och väljer Visa textchatt. Om du vill återgå till att chatta med dina kompisar i ett spel väljer du Växla till spelchatt.
  4. Om du har valt Visa textchatt väljer du Nytt meddelande och skriver meddelandet.

Obs! Om du har problem med att höra dina kompisar, eller om dina kompisar inte kan höra dig, kan du läsa Lösning för spel för fler spelare för Xbox One.