Skicka röst- eller textmeddelanden på Xbox One

Det är enkelt att skicka röst- och textmeddelanden till kompisar med Meddelanden på Xbox One. Du kan skicka meddelanden till kompisar, personer som du nyligen har spelat med och andra som har gamertags.

Skicka meddelanden till kompisar

Så här skickar du meddelanden till en av dina kompisar via Xbox One:

1. Logga in på Xbox Live.
  2. Tryck på Xbox-knappen på Xbox One trådlös handkontroll.
  1. Gå till Kompisar och klubbar och välj Kompisar online.
  2. Markera kompisens gamertag och tryck sedan på A-knappen på handkontrollen.
  3. Välj Skicka och sedan Meddelande om du vill skicka ett textmeddelande, eller välj mikrofonikonen om du vill skicka ett röstmeddelande.
  4. Skriv eller spela in meddelandet.
  5. Välj Skicka när du är klar.

Obs! SmartGlass med en smartphone är ett bra sätt att snabbt skriva textmeddelanden.

Skicka meddelanden till andra

Så här skickar du meddelanden till andra, t.ex. någon som du nyligen har spelat med:

1. Gå till Kompisar och klubbar och välj Kompisar online.
  2. Välj Ändra vy. Här kan du se en lista med spelare genom att välja Kompisar, Favoriter, Följare, Nyligen spelade spelare eller Spel.
  3. Markera en gamertag och tryck på A-knappen på handkontrollen.
  4. Välj Skicka och sedan Meddelande om du vill skicka ett textmeddelande, eller välj mikrofonikonen om du vill skicka ett röstmeddelande.
  5. Skriv eller spela in meddelandet.
  6. Välj Skicka när du är klar.

Skicka meddelanden till personer som inte är med på din lista med kompisar eller favoriter

Om du ska kunna skicka meddelanden till personer som inte är med på din lista med kompisar eller favoriter måste du känna till deras gamertag.

1. Gå till Kompisar och klubbar och välj Kompisar online.
  2. Välj Sök efter en person.
  3. Ange gamertaggen för spelaren som du vill hitta och tryck sedan på Enter.
  4. Välj gamertaggen och tryck på A-knappen på handkontrollen.
  5. Välj Skicka och sedan Meddelande om du vill skicka ett textmeddelande, eller välj mikrofonikonen om du vill skicka ett röstmeddelande.
  6. Skriv eller spela in meddelandet.
  7. Välj Skicka när du är klar.