Felsöka anslutningsproblem med Games for Windows LIVE

Översikt

I den här artikeln beskrivs hur du utför felsökning när du inte kan ansluta till Games for Windows LIVE.

Viktigt! Den här artikeln innehåller information som visar hur du sänker säkerhetsnivån eller inaktiverar säkerhetsfunktioner på en dator. Du kanske måste göra dessa ändringar för att lösa ett visst problem. Innan du gör dessa ändringar bör du överväga riskerna som finns med att använda lösningen i din miljö. Om du tillämpar den här metoden ska du vidta lämpliga åtgärder för att skydda datorn.

Översikt

Kontrollera status för Microsoft-kontot (inloggning) och dina LIVE-tjänster

En tjänst kan vara nere. Det här problemet kan hindra dig från att komma åt LIVE-tjänster eller logga in. Du kontrollerar servrarnas status via Xbox Live-tjänstens status.

Obs! Om du inte kan ansluta till Xbox Live-tjänstens statuswebbplats kontaktar du din internetleverantör (ISP) för hjälp.

Kontrollera att du är på en plats med stöd för LIVE

Du måste vara på en plats med stöd för Games for Windows LIVE för att kunna ansluta till Games for Windows LIVE. Games for Windows LIVE finns inte i alla länder. Mer information finns i Länder och regioner för Xbox Live.

Installera den senaste programvaran för Games for Windows LIVE

Du måste ha den senaste programvaruuppdateringen installerad för att kunna logga in på Games for Windows LIVE. Du löser detta problem genom att ladda ned och installera de senaste konfigurationsfilerna för Games for Windows LIVE.

Obs! Microsoft har sökt igenom den här filen efter virus. Microsoft använde det allra senaste antivirusprogrammet som fanns då filen lades in. Filen finns lagrad på servrar med förhöjd säkerhet som hindrar obehöriga ändringar i filen.

Ett fel uppstod vid inloggningen

Mer information om ett specifikt felmeddelande som uppstått under inloggning finns i Felsöka problem med Xbox Live-inloggning.

Kontrollera att din router är kompatibel med Games for Windows LIVE

Om du vill kunna ansluta Games for Windows LIVE-tjänsten så enkelt som möjligt rekommenderar vi att du använder en router som finns i listan över kompatibel maskinvara för Windows. Du kontrollerar detta på Compatibility Center.

Obs! Om din router inte finns med på listan är den kanske inte kompatibel med Games for Windows LIVE.

Aktivera UPnP

UPnP måste vara aktiverat för att du ska kunna ansluta till LIVE. UPnP IGD-protokoll (Internet Gateway Device) stöds av de flesta routrar och brandväggar som finns på marknaden i dag. De här inställningarna är dock inte alltid aktiverade som standard. Om du behöver hjälp läser du i bruksanvisningen eller hjälpfilerna. Du kan också kontakta din nätverksadministratör.

Kommersiella brandväggar, t.ex. på universitet, bibliotek och större företag, stöder normalt inte UPnP IGD-specifikationerna. Personer som försöker spela spel på skolan eller ett i studentrum kanske inte kan ansluta till LIVE. I så fall kontaktar du IT-administrationen för att se om de kan aktivera LIVE för nätverket.

Rensa internetcachen

Se till att senaste versionen av sidorna visas genom att rensa internetcachen. Du gör det genom följande steg på en Windows 7-baserad dator:

1. Stäng alla öppna Internet Explorer-fönster.
  2. Klicka på Start och sedan på Kontrollpanelen. Om Kontrollpanelens fönster är tomt ska du klicka på Visa alla alternativ på Kontrollpanelen i fönstrets navigeringsdel för att visa alla ikoner.
  3. Klicka på Nätverk och internet och sedan på Internetalternativ.
  4. I avsnittet Webbhistorik på fliken Allmänt klickar du på Ta bort.
  5. Klicka på kryssrutorna bredvid Temporära internetfiler och Cookies och klicka sedan på Ta bort.

Öppna portarna för Games for Windows LIVE

Varning! Den här lösningen kan innebära att en dator eller ett nätverk blir mer sårbart vid attacker från användare eller sabotageprogram, till exempel virus. Vi rekommenderar inte den här lösningen, men tillhandahåller informationen så att du kan tillämpa lösningen på egen risk. Du tillämpar den här lösningen på egen risk.

Följande portar måste vara öppna för att ingående och utgående anslutningar ska fungera med Games for Windows LIVE:

• TCP port 3074
  • UDP port 88
  • UDP port 3074

Mer information om hur du konfigurerar portinställningar för en brandvägg, router eller gateway finns i dokumentationen som följde med enheten, eller kontakta nätverksadministratören eller den lokala tekniska supporten.

Mer information om hur du konfigurerar en brandvägg för Games for Windows LIVE för Windows-baserade datorer finns i Konfigurera en Windows Media Center Extender.

Om du fortfarande har problem att ansluta till Windows LIVE måste du konfigurera din router eller brandvägg så att UPnP eller vidarebefordran av portar aktiveras. Om din router har stöd för UPnP ska denna funktion vara aktiverad. Den är utformad för att hantera Network Translations så att vidarebefordran av portar inte krävs.
Mer information om hur du kontrollerar kompatibla nätverksenheter i hemmet finns i listan Kompatibel maskinvara för Xbox Live.

Obs!

• Den här artikeln innehåller en länk till en lista över routrar som stöds av LIVE och som har UPnP-funktion. Alla routrar stöder dessvärre inte UPnP. Om din router inte stöder UPnP måste du öppna de här portarna och mappa dem till IP-adressen för den dator som kör Games for Windows LIVE.
  • Om du har frågor om hur du aktiverar UPnP eller vidarebefordran av portar på din router eller gateway kontaktar du maskinvarutillverkaren.
  • Om ditt nätverk är konfigurerat för IPv6 läser du rekommendationerna för en IPv6-funktion avsedd för hemmaroutrar som är kompatibla med operativsystem i Microsoft Windows-familjen. Du hittar rekommendationen på IPv6-support hos hemmaroutrar.

Tillåt Games for Windows LIVE via en brandvägg

Varning! Den här lösningen kan innebära att en dator eller ett nätverk blir mer sårbart vid attacker från användare eller sabotageprogram, till exempel virus. Vi rekommenderar inte den här lösningen, men tillhandahåller informationen så att du kan tillämpa lösningen på egen risk. Du tillämpar den här lösningen på egen risk.

Obs! Öppna inte en port för ett program du inte känner till.

Du kanske måste skapa ett undantag i din brandvägg, proxy eller programvaran för internetsäkerhet för att Games for Windows LIVE-programvaran (GFWLClient.exe) ska fungera. Den här filen sparas som standard på följande plats:

C:\Program Files\Microsoft Games for Windows LIVE\Client

Om du använder Windows-brandväggen ger den senaste installationen av Games for Windows LIVE-uppdateringen dig möjligheten att lägga till programvaran i din undantagslista. Annars läser du i dokumentation som följde med din brandvägg eller kontaktar nätverksadministratören eller din lokala tekniska support.
Mer information finns i Nätverksportar som används av Xbox Live.

Installera senaste Service Pack för Windows

Games for Windows LIVE kräver att senaste Service Pack för Windows är installerat på datorn. För att skaffa senaste Service Pack läser du Support för Microsoft Service Packs.

Felsöka internetanslutningen

Din dator kan ha problem med internetanslutningen. Försök att lösa problemet genom att köra Internet Connectivity Evaluation Tool. Om du vill köra verktyget går du till Lär känna Windows.

Om du använder Windows Vista eller Windows 7 läser du Felsöka problem med internetanslutningen.

Kontakta Internetleverantören

Om föregående steg inte löste problemet kontaktar du internetleverantören för mer hjälp.