"Setup error - There is a problem with the installation of Windows XP Media Center Edition 2005"

Problem

Följande felmeddelande visas när du försöker installera ett program för Xbox 360 Media Center Extender i Windows XP Media Center Edition 2005 med Service Pack 3 (SP3):

Setup Error
There is a problem with the installation of Windows XP Media Center Edition 2005. Uninstall the update to Media Center Edition 2005 and then re-install the update from the Windows Update website. Then run the Xbox 360 Setup again.

Det här problemet kan uppstå om en post saknas i registret. När du installerar ett program för Xbox 360 Media Center Extender kontrollerar programmet registerposten. Om registernyckeln saknas installeras inte programmet.

Obs! Det här felet uppstår inte om följande villkor gäller:

Lösning

Du löser det här problemet genom att kontrollera att registerposten finns på den dator som kör Windows XP Media Center Edition. Du gör det med någon av följande metoder:

Metod 1: Uppdatera Windows XP Media Center Edition

Du löser det här problemet genom att installera Uppdateringspaketet för Windows XP (KB895961) och sedan försöka installera programmet igen.

Metod 2: Ta bort Windows XP SP3 temporärt

Om du vill avinstallera Windows XP SP3 temporärt följer du de här stegen på den dator som kör Windows XP Media Center Edition:

1. Klicka på Start och sedan på Kör.
  2. Kopiera och klistra (eller skriv in) följande kommando i dialogrutan Öppna och tryck sedan på Retur:
    appwiz.cpl

1. I listan Installerade program klickar du på Windows XP SP3 och sedan på Ta bort.
    2. Följ instruktionerna och slutför avinstallationen av Windows XP SP3.
  3. Starta om datorn.
  4. Installera programmet för Xbox 360 Media Center Extender.
  5. Återinstallera Windows XP SP3.

Metod 3: Lägg in registerposten automatiskt eller manuellt

Lägga in registernyckeln automatiskt

Du kan automatiskt åtgärda det här problemet genom att köra den automatiska Fix it file. Klicka på Run i dialogrutan File Download och följ sedan stegen i guiden.

Noteringar

• Det kan hända att guiden bara finns på engelska; den automatiska lösningen fungerar dock för andra språkversioner av Windows.
  • Om du inte befinner dig vid den dator som har problem kan du spara den Fix it-lösningen till en CD och sedan köra den på datorn där problem uppstått.

När du slutfört stegen i guiden försöker du installera programvaran igen. Om det inte går att installera programmet försöker du med någon av de andra metoderna eller kontaktar supporten.

Lägga in registernyckeln manuellt

Viktigt! Det här avsnittet, den här metoden eller uppgiften består av steg som visar hur du ändrar registret. Allvarliga problem kan dock uppstå om du ändrar registret på ett felaktigt sätt. Du bör därför se till att du följer de här stegen noggrant. För att vara på den säkra sidan bör du först säkerhetskopiera registret innan du ändrar det. Då kan du återställa registret om ett problem uppstår. Mer information om hur du säkerhetskopierar och återställer registret hittar du i följande artikel i Microsoft Knowledge Base Så här säkerhetskopierar och återställer du registret i Windows XP.

Följ de här stegen för att åtgärda problemet:

1. Klicka på Start och sedan på Kör.
  2. Kopiera och klistra (eller skriv in) följande kommando i dialogrutan Öppna och tryck sedan på Retur:
    reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\HotFix\KB895961" /v Installed /t REG_DWORD /d 1 /f

Obs! När du slutfört stegen i guiden försöker du installera programvaran igen. Om det inte går att installera programmet försöker du med någon av de andra metoderna eller kontaktar Microsoft-supporten.