Så här konfigurerar du trådlösa inställningar för Xbox 360-konsolen

Översikt

I den här artikeln beskrivs hur du konfigurerar trådlösa inställningar för Xbox 360-konsolen. När du har konfigurerat de trådlösa inställningarna ansluter du till Internet och Xbox Live (om du har tillgång till ett trådlöst nätverk).

Lösningar

Vilken konsol har du?

Xbox 360 E-konsol
picture
Xbox 360 S-konsol Xbox 360-konsol i originalutförande
picture picture

Xbox 360 E-konsol

Xbox 360 E-konsolen har inbyggd Wi-Fi. Om du har ett trådlöst nätverk behöver du inget annat.

Xbox 360 E-konsolens inbyggda Wi-Fi kommunicerar med en trådlös router.
picture

Obs! Du kan använda en Xbox 360 trådlös nätverksadapter med Xbox 360 E-konsolen. Om den trådlösa routern inte finns i närheten av konsolen kan du få en bättre trådlös signal genom att använda en trådlös nätverksadapter. När du ansluter en Xbox 360 trådlös nätverksadapter till en Xbox 360 E-konsol, använder konsolen automatiskt den trådlösa nätverksadaptern i stället för inbyggd Wi-Fi.

Xbox 360 S-konsol

Xbox 360 S-konsolen har inbyggd Wi-Fi. Om du har ett trådlöst nätverk behöver du inget annat.

Xbox 360 S-konsolens inbyggda Wi-Fi kommunicerar med en trådlös router.
picture

Obs! Du kan använda en Xbox 360 trådlös nätverksadapter med Xbox 360 S-konsolen. Om den trådlösa routern inte finns i närheten av konsolen kan du få en bättre trådlös signal genom att använda en trådlös nätverksadapter. När du ansluter en Xbox 360 trådlös nätverksadapter till en Xbox 360 S-konsol, använder konsolen automatiskt den trådlösa nätverksadaptern i stället för inbyggd Wi-Fi.

Xbox 360-konsol i originalutförande

Om du har Xbox 360-konsolen i originalutförande måste du koppla in en trådlös nätverksadapter för Xbox 360 för att ansluta konsolen till ditt trådlösa nätverk:

Trådlösa N- och G-nätverksadaptrar för Xbox 360
picture

Mer information om trådlösa N- och G-nätverksadaptrar för Xbox 360 hittar du i Så här ansluter du en Xbox 360 trådlös nätverksadapter.

Konfigurera de trådlösa inställningarna

1. Välj Settings från Dashboard och sedan System.
  2. Välj Network Settings.
  3. Om du uppmanas välja ett trådlöst nätverk följer du de här stegen. Annars hoppar du vidare till steg 4.
    1. Välj namnet på ditt trådlösa nätverk.
    2. Skriv lösenordet för det trådlösa nätverket och välj Done. Konsolen försöker automatiskt ansluta till Xbox Live.
      Obs! Om du inte ser namnet på det trådlösa nätverket väljer du Advanced Options. Välj sedan Specify Unlisted Network och skriv namnet på ditt trådlösa nätverk. Välj trådlös säkerhetstyp: WEP, WPA eller WPA2. Eller välj No Security om ditt nätverk inte har något lösenord. De här säkerhetstypsinställningarna måste matcha säkerhetstypen för ditt trådlösa nätverk.
    3. Välj Configure Network.
    4. Gå till fliken Basic Settings och välj Wireless Mode.
      Obs! Om trådlöst läge inte är tillgängligt och du använder den svarta trådlösa nätverksadaptern N försöker du med programinstallationsskivan som medföljer adaptern.
    5. Välj Scan for Networks.
    6. Välj namnet på det trådlösa nätverket. Om ditt nätverk inte visas i listan försöker du med följande:
      1. Välj Specify Unlisted Network och skriv namnet på ditt trådlösa nätverk. (Detta kallas också Service Set Identifier [SSID].).
      2. Välj trådlös säkerhetstyp: WEP, WPA eller WPA2. Eller välj No Security om ditt nätverk inte har något lösenord.
        Om det inte går att ansluta det trådlösa nätverket försöker du öka hastigheten på den trådlösa signalen/anslutningen.
      3. Skriv lösenordet för det trådlösa nätverket och välj Done.
        Obs! Kontrollera att du har angett rätt lösenord. Även om ett felaktigt lösenord kan låta konsolen ansluta till ditt trådlösa nätverk kan du få ett IP-adressfel när du testar Xbox Live-anslutningen.
      4. Tryck på B-knappen på handkontrollen och välj Test Xbox Live Connection.
      5. Om du lyckas ansluta till Xbox Live visas den här skärmen:

picture
  1. Välj Yes om du tillfrågas om att uppdatera konsolprogramvaran.

Obs! Om du får ett fel när du försöker uppdatera konsolens programvara läser du Felkoder efter uppdatering av konsolprogramvaran.