Nätverksportar som används av Xbox Live

Vidarebefordran av portar

Om du har en brandvägg eller nätverksmaskinvara, till exempel en router, måste du kanske ändra konfigurationen för att datorn eller Xbox 360-konsolen ska kunna kommunicera med Xbox Live. Den här konfigurationsändringen kallas ibland för att öppna eller vidarebefordra portar.

Xbox Live kräver att följande portar öppnas:

• Port 88 (UDP)
  • Port 3074 (UDP och TCP)
  • Port 53 (UDP och TCP)
  • Port 80 (TCP)

Obs! Om du inte kan chatta med någon via Video Kinect kanske du måste öppna port 1863 (UDP och TCP).

Om du är ansluten till ett nätverk via din arbetsplats eller skola, ber du nätverksadministratören att öppna portarna ovan som används av Xbox Live.

Om du får en NAT-varning när du ansluter till Xbox Live går du till Fel: Din NAT-typ är Strict (eller Moderate).

Så här konfigurerar du vidarebefordran av portar

Det kan finnas information om hur du öppnar portar på routern på webbplatsen Port Forward. Gå till guiderna för vidarebefordran av portar för Xbox Live 360 där det finns instruktioner för din router.

Om routern inte finns med på webbplatsen för vidarebefordran av portar kontaktar du Internetleverantören eller routertillverkaren och ber om hjälp med att öppna nätverksportarna.

Tips! Webbplatsen Port Forward är på engelska. Du kan översätta webbplatsen genom att kopiera och klistra in URL:en (www.portforward.com) i ett översättningsverktyg som t.ex. Bing Translator.

Om du behöver mer hjälp med att öppna nätverksportarna kontaktar du den som erbjuder support för routern, till exempel en Internetleverantör eller routertillverkaren.

Routertillverkare

Information om hur du konfigurerar kompatibel nätverksmaskinvara finns i forumen för nätverksmaskinvara.

Observera att forumen är på engelska. Om du vill använda ett annat språk kan du utnyttja Bing Translator.

Microsoft friskriver sig från allt ansvar för det som kan inträffa när du använder program, lösningar, tjänster och utbildning från tredje part. Alla program, lösningar, tjänster och utbildningar tillhandahålls i befintligt skick och utan garanti såvida inte tredjepartsföretaget anger annat.

Microsoft tillhandahåller kontaktinformation till tredjepartsleverantörer om du behöver teknisk support. Kontaktinformationen kan ändras utan föregående meddelande. Microsoft garanterar inte att kontaktinformationen till tredjepartsleverantörerna stämmer.

Xbox-forum

Du kan också besöka våra Xbox-forum på Xbox.com. På våra Xbox-forum finns svar på de vanligaste frågorna samt kunniga spelare som kan hjälpa till.

Observera att forumen är på engelska. Om du vill använda ett annat språk kan du utnyttja Bing Translator.