Felsöka problem med uppdateringar av konsolprogramvaran

Översikt

Försök med lösningarna nedan om Xbox 360-konsolprogramvaran inte kan uppdateras och du får något av följande felmeddelanden:

• Can't download the update. To test your connection, open System Settings and select Network Settings, Test Xbox Live Connection.
  • Can't install the update. The disc is unreadable.
  • Can't read the update from the disc. Please reinsert the disc to continue the update.

Om du får en felkod av typen xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-C000-0001 (sex fyrsiffriga tal) läser du Felkod efter uppdatering av Xbox 360.

Felsöka Xbox-uppdateringar

Lösning 1: Prova att installera uppdateringen igen

1. Starta om konsolen.
  2. Tryck på Xbox Guide-knappen på handkontrollen (X-knappen i mitten av handkontrollen).
  3. Gå till Settings och välj sedan System Settings.
  4. Välj Network Settings.
  5. Välj Wired Network eller namnet på ditt trådlösa nätverk (om du uppmanas att göra det).
  6. Välj Test Xbox Live Connection.
  7. Välj Yes om du ombeds att uppdatera konsolprogramvaran.

Om detta inte löser problemet försöker du med nästa lösning.

Lösning 2: Se till att det finns tillräckligt med lagringsutrymme

Den senaste uppdateringen av konsolprogramvaran kräver minst 190 MB lagringsutrymme (eller 256 MB om du bor i Japan). Om det inte finns tillräckligt med ledigt utrymme måste du flytta eller ta bort några objekt. Se Kopiera, flytta eller ta bort innehåll.

Om detta inte löser problemet försöker du med nästa lösning.

Lösning 3: Rensa systemets cacheminne

Problemet kan eventuellt korrigeras om du tar bort de tillfälliga filerna på konsolen. Se Rensa systemets cacheminne på Xbox 360.

Prova att uppdatera igen när du har rensat cacheminnet. Om detta inte löser problemet försöker du med nästa lösning.

Lösning 4: Sätt i lagringsenheten igen

• Om du använder en Xbox 360-minnesenhet eller ett USB-flashminne i stället för en hårddisk, tar du bort och sätter tillbaka minnesenheten eller USB-flashminnet igen.
  • Om du har en hårddisk provar du att ta bort och sedan ansluta hårddisken igen.

Prova att uppdatera när du har anslutit lagringsenheten igen. Om detta inte löser problemet försöker du med nästa lösning.

Lösning 5: Kopiera uppdateringen till ett USB-flashminne eller en CD/DVD

Om åtgärderna ovan inte löste problemet kan du kopiera konsoluppdateringen från datorn till ett USB-flashminne eller en cd-/dvd-skiva och sedan installera uppdateringen på konsolen. Anvisningar om hur du installerar systemuppdateringen från en USB-flashenhet eller cd-/dvd-skiva finns i artikeln Så här hämtar du en ny Xbox 360-uppdatering.

Lösning 6: Ladda ned profilen igen

I vissa fall kan meddelandet ”Connection to the Xbox Live has been lost” visas efter en uppdatering när du försöker starta ett spel eller en app, och du kan loggas ut från kontot. Du löser det här problemet genom att försöka ladda ned profilen igen:

1. Gå till social från Xbox Dashboard.
  2. Välj Sign In or Out.
  3. Rulla till höger och välj Download profile.
  4. Logga ut från ditt konto (om du är inloggad).
  5. Välj Download profile.
  6. Ange användarnamn och lösenord för ditt Microsoft-konto.