Sådan ændrer du dit gamertag på Xbox

Du kan nemt ændre dit Xbox-gamertag. Hvis du vil ændre det gamertag, som vi oprettede til dig, da du tilmeldte dig Xbox første gange (du valgte det altså ikke selv), kan du ændre det gratis én gang. Derefter koster alle ændringer af dit Xbox-gamertag ekstra.

Hvis du oprettede dit eget gamertag ved tilmeldingen og vil ændre det, bliver der opkrævet et gebyr (gebyret varierer efter område og valuta).

Bemærk! Microsoft kan når som helst anse et gamertag som skadeligt eller upassende (også selvom værktøjet Skift gamertag tillader, at det kan oprettes), og vi kan ændre gamertagget uden advarsel. Få flere oplysninger om, hvorfor vi fjerner gamertags, under Gamertag og faktisk navn på Xbox Safety-webstedet.

Løsninger

Skift dit gamertag online

Sådan gør du:

1. Log på account.xbox.com med mailadressen og adgangskoden for den Microsoft-konto, der er knyttet til dit gamertag.
  2. Angiv dit eget gamertag, eller vælg et af de foreslåede:
    • Hvis du vil oprette dit eget, skal du skrive det nye gamertag og derefter vælge Kontrollér tilgængeligheden. Hvis du får vist en meddelelse om, at gamertagget allerede er taget, skal du oprette et nyt.
    • Hvis du vil bruge et gamertag, som Xbox foreslår, men ikke kan lide nogen af de foreslåede, skal du vælge Opdater for at se flere gamertagforslag.
  3. Når du finder et ledigt gamertag, skal du vælge Tag det!
    Bemærk! Hvis du ændrer det gamertag, som vi oprettede til dig, da du tilmeldte dig (du valgte det altså ikke selv), vil du ikke blive opkrævet. For alle andre ændringer af gamertag opkræves du betaling (gebyr varierer efter område og valuta).

Skift dit gamertag på Xbox One

Bemærk! Xbox One er muligvis ikke tilgængelig på alle sprog.

1. Tryk på Xbox-knappen  for at åbne guiden.
  2. Vælg dit gamerbillede øverst til venstre, og tryk derefter på A-knappen  på controlleren.
  3. Vælg Min profil > Tilpas profil, og vælg derefter dit aktuelle gamertag.
  4. Under Vælg dit nye gamertag skal du oprette dit eget gamertag eller vælge et af de foreslåede:
    • Hvis du opretter dit eget, skal du skrive det nye gamertag og derefter trykke på A-knappen  på din controller. Hvis meddelelsen "Dette navn er ikke tilgængeligt. Prøv et andet." vises, betyder det, at dette gamertag ikke er tilgængeligt. Du skal derfor oprette et andet.
    • Hvis du vil bruge et gamertag, som Xbox foreslår, men ikke kan lide nogen af de foreslåede, skal du vælge Flere forslag for at se flere gamertagforslag.
  5. Bekræft, at du vil ændre dit gamertag.

Når du har bekræftet dit nye gamertag, vil ændringen blive gennemført på tværs af Xbox, og hvis der er ekstra omkostninger, bliver betalingen opkrævet via den betalingsmåde, der er tilknyttet din Microsoft-konto. Du behøver ikke at fortælle dine venner, at du har ændret dit gamertag – deres vennelister opdateres automatisk.

Skift dit gamertag på Xbox 360

Sådan gør du:

1. Gå til Social på din Xbox 360-konsol, og vælg så Log på eller af.
  2. Vælg din profil for at logge på.
  3. Rul mod højre til Indstillinger, og vælg derefter Profil.
  4. Vælg Rediger profil.
  5. Vælg Gamertag.
  6. Vælg Angiv nyt gamertag.
  7. Skriv et nyt gamertag (højst 15 tegn), og vælg derefter Udfør.
    Hvis det gamertag, du angiver, allerede er i brug, vil du blive bedt om at prøve et andet gamertag.
  8. Når du har angivet eller valgt et nyt gamertag, skal du klikke på Ja, brug dette gamertag.

Når du har bekræftet dit nye gamertag, vil ændringen blive gennemført på tværs af Xbox, og hvis der er ekstra omkostninger, bliver betalingen opkrævet via den betalingsmåde, der er tilknyttet din Microsoft-konto. Du behøver ikke at fortælle dine venner, at du har ændret dit gamertag – deres vennelister opdateres automatisk.

Skift dit gamertag i appen Xbox Console Companion i Windows 10

Hvis du vil ændre det gamertag, som vi oprettede til dig, da du tilmeldte dig (du valgte det altså ikke selv), kan du ændre det gratis én gang i appen Xbox Console Companion i Windows 10. Sådan gør du:

Bemærk! Hvis du tidligere har ændret dit gamertag, skal du gå til account.xbox.com for at ændre det igen. Du kan se, hvordan du gør, i afsnittet Skift dit gamertag online på denne side.

1. Log på appen Xbox Console Companion i Windows 10 med mailadressen og adgangskoden til den Microsoft-konto, der er knyttet til dit gamertag.
  2. Vælg dit gamerbillede øverst til venstre på appens startskærm.
  3. Under dit profilnavn skal du vælge Tilpas > Skift gamertag.
  4. Angiv dit foretrukne gamertag, og vælg derefter Kontrollér tilgængeligheden.
  5. Når du finder et ledigt gamertag, skal du vælge Gør krav på det!.

Når du har bekræftet dit nye gamertag, vises ændringen overalt på Xbox. Du behøver ikke at fortælle dine venner, at du har ændret dit gamertag – deres vennelister opdateres automatisk.

Løste dette dit problem?

Ja
Nej

Tak for din feedback

Tak for din feedback!

Vi beklager, at denne artikel ikke kunne løse dit problem. Vi giver ikke op, og det skal du heller ikke gøre. Prøv gruppeindstillingen herunder.
Få hjælp fra gruppen
Ambassador chat image
Ambassadørchat
Chat direkte med en anden Xbox-bruger, der gerne vil hjælpe.

Giv feedback om dette emne

255 tegn tilbage.
Beskyt dine personlige oplysninger ved ikke at medtage kontaktoplysninger i din feedback.
Få hjælp fra gruppen
Ambassador chat image
Ambassadørchat
Chat direkte med en anden Xbox-bruger, der gerne vil hjælpe.

Kontakt os

Vil du kontakte support vedrørende problemet "Sådan ændrer du dit gamertag på Xbox", som du læste om, eller vedrørende et andet problem?