Sådan logger du på Xbox Console Companion-appen i Windows 10

Det er nemt og hurtigt at logge på Xbox Console Companion-appen, men hvis du er helt ny bruger af Xbox, eller hvis du har flere Microsoft-konti, så har vi designet en nyttig og nem oplevelse for dig.

Xbox Console Companion-appen er som standard fastgjort til menuen Start i Windows 10. Start logonprocessen ved at vælge Xbox Console Companion-appen første gang. Appen åbnes, og et mindre felt med flere avatarer åbnes over appen. Hvis du er logget på Windows 10 med en Microsoft-konto, vil din oplevelse være en anelse anderledes.

På denne side

Du loggede på Windows 10 med en Microsoft-konto

Hvis du loggede på Windows 10 med din Microsoft-konto, vil den konto blive knyttet til den brugerkonto, der er logget på pc'en. Det gør det langt nemmere at logge på alle Microsoft-apps (Skype, OneDrive, Office 365, Xbox, Groove Musik, Film og tv og meget mere).

Vælg Xbox Console Companion-appen første gang for at starte logonprocessen. Appen åbnes, og et mindre felt med flere avatarer åbnes over appen.

Xbox Console Companion-appen tjekker logonoplysningerne for den Microsoft-konto, som du brugte til at logge på Windows 10, for at se, om der er knyttet et gamertag til denne konto.

Scenarie 1: Du har en eksisterende Xbox Live-konto knyttet til din Microsoft-konto

Scenarie 2: Du kan ikke se din aktuelle Xbox Live-profil

Scenarie 3: Du har ikke en Xbox Live-konto knyttet til din Microsoft-konto

Scenarie 1: Du har en eksisterende Xbox Live-konto knyttet til din Microsoft-konto

Hvis der er knyttet en Xbox Live-konto til din Microsoft-konto, vises skærmen Velkommen tilbage med dit navn og gamerbillede. Derefter åbnes skærmen Sådan logger du på Xbox Live i Xbox Console Companion-appen.

Hvis det er dig og den konto, du bruger til spil på Xbox, skal du vælge Lad os spille. Derved logger du på, og appen forsætter med at åbne din personligt tilpassede Xbox-oplevelse.

Scenarie 2: Du kan ikke se din aktuelle Xbox Live-profil

Hvis den viste konto er en gammel konto, ikke er din, eller ikke er den konto, som du i øjeblikket spiller med, så vælg Log ind med en anden konto. Dette åbner skærmen kontovælger. Kontovælger er en ny funktion, der lader dig gå hurtigt fra en Microsoft-konto til en anden, uden igen at skulle angive adgangskoder eller kontrollere dine logonoplysninger.

Hvis du vil føje en ny Microsoft-konto til kontovælgeren, skal du udføre disse trin:

1. Vælg Microsoft-konto.
  2. Du får vist felterne, som du skal bruge til at logge på din Microsoft-konto. Her skal du angive:
    • Den mailadresse, der er knyttet til din Microsoft-konto.
    • Adgangskoden, der er knyttet til din Microsoft-konto. Hvis du har glemt adgangskoden, er der en knap lige under tekstfeltet, du kan bruge til at hente den.

• Bemærk! Hvis du har glemt den mailadresse, du bruger til at logge på, skal du bruge Løsning på problemer med mistet konto.
    • Fuldfør resten af logonprocessen ved at bekræfte din konto. Når du er færdig, vender du tilbage til skærmen Velkommen tilbage, hvor dit navn og gamerbillede vises. I Xbox Console Companion-appen vises skærmen Sådan ser du ud på Xbox Live, hvor du kan vælge Lad os spille for at gå til appen.
  1. Når du er logget på, skal du ikke logge på Xbox Console Companion-appen, Xbox-spil eller avatar-appen igen, medmindre du selv logger dig af Xbox Console Companion-appen i menuen Indstillinger fra Xbox Console Companion-appen.

Scenarie 3: Du har ikke en Xbox Live-konto knyttet til din Microsoft-konto

Hvis du ikke har en Xbox Live-konto knyttet til den Microsoft-konto, du brugte til at logge på Windows 10, opretter systemet automatisk et nyt gamertag til dig. Når du har accepteret vilkårene, tildeles der automatisk en Xbox-profil og et gamertag til din mailadresse. Du kan gratis ændre dit gamertag inden for de første 30 dage. Derefter vil det koste et lille gebyr at rette dit gamertag. Du kan finde oplysninger om, hvordan du ændrer dit gamertag, i Sådan skifter du dit Xbox Live-gamertag.

Bemærk! Hvis du kommer til skærmen Lad os skaffe dig et alter ego til Xbox Live (Vi kalder det et gamertag), og du indser, at du er logget på med en Microsoft-konto, der ikke har en Xbox Live-konto, skal du vælge Log på med en anden konto. Dette åbner skærmen kontovælger, hvor du kan tilføje den Microsoft-konto, du bruger til at logge på Xbox Live.

Du loggede på Windows 10 med en lokal konto

En lokal konto er et sæt logonoplysninger, der er forskellige fra en Microsoft-konto. Det er almindeligt at anvende en lokal konto for brugere, der opgraderer fra Windows 7.

Ved start af en Microsoft-app, inklusiv Store, vil du blive bedt om at logge på eller oprette en Microsoft-konto. Den første Microsoft-konto, du bruger til at logge på med, vil blive standard-kontoen, som din enhed vil bruge til at logge på med på alle Microsoft-tjenester.

Bemærk! For at få den bedste oplevelse anbefales det, kun at anvende én Microsoft-konto til alle Microsoft-produkter og tjenester. Du kan logge af og på alle Microsoft-tjenester, og du kan ændre standardkontoen, men du kan ikke flette to konti, så vær forsigtig, når du opretter nye konti.

Vælg Xbox Console Companion-appen første gang for at starte logonprocessen. Appen åbnes, og et mindre felt med flere avatarer åbnes over appen.

1. På skærmen Tilføj din Microsoft-konto vises de felter, du skal bruge til at logge på din Microsoft-konto. Her skal du angive:
    • Den mailadresse, der er knyttet til din Microsoft-konto.
    • Den adgangskode, der er knyttet til din Microsoft-konto. Hvis du har glemt adgangskoden, er der en knap lige under tekstfeltet, du kan bruge til at hente den.
  1. På skærmen Gør den til din egen har du mulighed for at gøre Microsoft-kontoen til din primære konto. Da du bruger denne konto til andre Microsoft-tjenester, bør du bruge denne mulighed at automatisere logon, indstillinger, og synkronisering for alle andre Microsoft-tjenester. Fuldfør dette trin ved at angive din adgangskode igen og vælge Next.
  1. Da der ikke var knyttet en Xbox Live-konto til denne Microsoft-konto, vil systemet automatisk oprette et nyt gamertag til dig. Hvis du ikke synes om det gamertag, vi har oprettet, så bare rolig – du kan ændre dit gamertag gratis én gang. Se Sådan ændrer du dit Xbox Live-gamertag for at få hjælp.
  1. Vælg Lad os spille. Derved logger du på, og appen forsætter med at åbne din personligt tilpassede Xbox-oplevelse.
  2. 6. Når du er logget på, skal du ikke logge på Xbox Console Companion-appen, Xbox-spil eller avatar-appen igen, medmindre du selv logger dig af Xbox Console Companion-appen i menuen Indstillinger i Xbox Console Companion-appen.

Scenarie 2: Du har en Microsoft-konto, som du bruger til din Xbox Live-konto, men du bruger ingen af de andre Microsoft-tjenester endnu

1. Vælg på skærmen Vælg en konto Microsoft-konto.
  1. På skærmen Tilføj din Microsoft-konto vises de felter, du skal bruge til at logge på din Microsoft-konto. Her skal du angive:
    • Mailadressen, der er knyttet til din Microsoft-konto, som du brugte til at oprette din Xbox Live-konto.
    • Adgangskoden, der er knyttet til din Microsoft-konto. Hvis du har glemt adgangskoden, er der en knap lige under tekstfeltet, du kan bruge til at hente den.
      Bemærk! Hvis du har glemt den mailadresse, du bruger til at logge på, skal du bruge Løsning på problemer med mistet konto.
  1. På skærmen Gør den til din egen har du mulighed for at gøre Microsoft-kontoen til din primære konto. Hvis du vælger denne mulighed vil logon, indstillinger, og synkronisering automatiseres for alle andre Microsoft-tjenester. Fuldfør dette trin ved at angive din adgangskode igen og vælge Next.
  1. Vælg Lad os spille. Derved logger du på, og appen forsætter med at åbne din personligt tilpassede Xbox-oplevelse.
  1. 5. Når du er logget på, skal du ikke logge på Xbox Console Companion-appen, Xbox-spil eller avatar-appen igen, medmindre du selv logger dig af Xbox Console Companion-appen i menuen Indstillinger i Xbox Console Companion-appen.

Scenarie 3: Du har en Microsoft-konto, som du bruger til din Xbox Live-konto, men du har også en anden Microsoft-konto, som du bruger til andre Microsoft-tjenester

1. Vælg på skærmen Vælg en konto Microsoft-konto.
  1. På skærmen Tilføj din Microsoft-konto vises de felter, du skal bruge til at logge på din Microsoft-konto. Her skal du angive:
    • Mailadressen, der er knyttet til din Microsoft-konto, som du brugte til at oprette din Xbox Live-konto.
    • Adgangskoden, der er knyttet til din Microsoft-konto. Hvis du har glemt adgangskoden, er der en knap lige under tekstfeltet, du kan bruge til at hente den.
      Bemærk! Hvis du har glemt den mailadresse, du bruger til at logge på, skal du bruge Løsning på problemer med mistet konto.
  1. På skærmen Gør den til din egen har du mulighed for at gøre Microsoft-kontoen til din primære konto. Vælg Jeg tilknytter min Microsoft-konto senere, så denne Microsoft-konto ikke bliver din primære konto.
  1. Vælg Lad os spille. Derved logger du på, og appen åbner din personligt tilpassede Xbox-oplevelse.
  2. 5. Når du er logget på, skal du ikke logge på Xbox Console Companion-appen, Xbox-spil eller avatar-appen igen, medmindre du selv logger dig af Xbox Console Companion-appen i menuen Indstillinger i Xbox Console Companion-appen.

Scenarie 4: Du har endnu ikke en Microsoft-konto, men du vil gerne begynde at bruge Microsoft-tjenester, der tilbydes i Windows 10

1. Vælg på skærmen Vælg en konto Microsoft-konto.
  1. På skærmen Tilføj din Microsoft-konto, spring felterne til log ind for Microsoft-konto over og vælg i stedet Opret en. Udfyld felter for at oprette en ny Microsoft-konto.
  1. På skærmen Gør den til din egen har du mulighed for at gøre Microsoft-kontoen til din primære konto. Brug denne mulighed så logon, indstillinger, og synkronisering automatiseres for alle andre Microsoft-tjenester. Fuldfør dette trin ved at angive din adgangskode igen og vælge Next.
  1. Systemet opretter automatisk et nyt gamertag til dig. En Xbox-profil inklusiv et gamertag vil automatisk knyttes til din mailadresse. Du kan gratis ændre dit gamertag inden for de første 30 dage. Derefter vil det koste et lille gebyr at rette dit gamertag. Du kan finde oplysninger om, hvordan du ændrer dit gamertag, i Sådan skifter du dit Xbox Live-gamertag.
  1. Vælg Lad os spille. Derved logger du på, og appen åbner din personligt tilpassede Xbox-oplevelse.
  2. 6. Når du er logget på, skal du ikke logge på Xbox Console Companion-appen, Xbox-spil eller avatar-appen igen, medmindre du selv logger dig af Xbox Console Companion-appen i menuen Indstillinger i Xbox Console Companion-appen.

Ofte stillede spørgsmål om, hvordan du logger på Xbox Console Companion-appen

Hvordan logger jeg på med et andet gamertag? Hvordan logger jeg på Xbox Console Companion-appen eller et spil med en anden Xbox-konto end den, jeg oprindeligt brugte til at logge på med?

• Du kan til enhver tid logge af et spil eller Xbox Console Companion-appen og logge på igen med et andet gamertag.
  • Hver gang du logger på med en anden Xbox-konto, vil den nye konto blive gemt i kontovælgeren, så når du fremover logger på, skal du bare vælge kontoen fra kontovælgeren for hurtigt at logge på igen.
  • Y• Når du logger på, gælder det for alle Xbox-aktiverede apps, så hvis du logger på et spil eller på Xbox Console Companion-appen med en ny konto, vil den konto efterfølgende blive logget på alle andre Xbox Console Companion-apps, indtil du logger af og logger på igen med en anden konto.

For at logge af skal du gå skærmen Indstillinger i Xbox Console Companion-appen. Vælg Log af øverst under fanen Generelt.

Du logger på igen ved at vælge Log på og Log på med en anden Microsoft-konto på skærmen Sådan ser du ud på Xbox Live.

På skærmen kontovælger vælges en allerede angivet konto eller Microsoft-konto for at logge ind som ny bruger. Den nye brugerkonto vil blive tilføjet til kontovælgeren til senere brug.

Hvorfor får jeg en fejl, når jeg logger på?

Hvis du får en fejl eller ikke er i stand til at logge på, er der et par almindelige problemer, som kunne være årsagen hertil:

1. Tjek, at du har oprettet forbindelse til et netværk, og at du har adgang til internettet. Test din forbindelse. Gå til Bing.com i din pc's browser.
  2. Tjek, om Xbox Live-tjenesten er ude af drift på Xbox Live-status.
  3. Log på Xbox.com og kontrollér, om din konto er i orden.
  4. Tjek din pc's ur. Uret skal matche Xbox Live-serverne for at kunne logge på. Dine dato- og klokkeslætsindstillinger for Angiv klokkeslæt automatisk skal være indstillet til Til.
  5. Prøv som en sidste mulighed at fjerne Microsoft-kontoen ved at gå til Indstillinger, vælg Konti, og vælg da fjern ved siden af kontoen. Tilføj kontoen igen fra kontovælgeren, når du logger på Xbox Console Companion-appen.

Kun i USA: Hvorfor bliver jeg bedt om at betale 50 cent for at oprette en børnekonto?

Dette er Microsofts politik for oprettelse af børnekonti i USA. Denne politik påkræver, at en voksenkonto angives som deres forælder, og at denne forælder betaler 50 cent med et verificeret kreditkort for at bevise, at kontoen er en voksenkonto. Denne politik er i henhold til vedtægten om beskyttelse af børns personlige oplysninger online (Children's Online Privacy Protection Act (COPPA)). Du kan finde flere oplysninger i Microsoft-gebyr for oprettelse af en barnekonto – ofte stillede spørgsmål.

Jeg købte spillet som "Konto X", men ønsker at spille som "Konto Y". Er det muligt?

Ja. Vælg Skift konto inde i spillet (på startskærmen eller der, hvor profilen er placeret). Hvis spillet ikke har knappen Skift konto, skal du vælge Indstillinger i Xbox Console Companion-appen og derefter vælge Log af. Derefter skal du logge på med den konto, som du ønsker at bruge til at genstarte spillet.

Du kan logge på med enhver Xbox-profil, men husk, at den konto vil blive brugt til Xbox-spil, indtil du skifter tilbage.

Jeg får en fejlmeddelelse, der lyder “Du er allerede logget på en anden enhed.” Hvad betyder det?

Nogle spil kan kun spilles på den samme Xbox-konto på en enhed af gangen.

På fejlskærmen har du mulighed for at logge af den pågældende konto på den anden enhed og spille på den enhed, som du ønsker at bruge, eller du kan skifte til en anden Xbox-konto.

Bemærk Du kan logge på Xbox Console Companion-appen på så mange enheder, som du ønsker, men du kan kun logge på et Xbox Live-aktiveret spil ét sted af gangen for at undgå kollisioner med dine gemte spil og gennemførelser.

Kontakt os

Vil du kontakte support vedrørende problemet "Sådan logger du på Xbox Console Companion-appen i Windows 10", som du læste om, eller vedrørende et andet problem?