NAT-type i Windows 10 viser "Teredo is unable to qualify"

Hvis du ikke kan deltage i eller hoste et multiplayerspil på Xbox Live, eller hvis du ikke kan oprette forbindelse til en gruppechatsession, skal du trykke på Start-knappen, vælge Indstillinger > Spil > Xbox-netværk og kontrollere NAT-type.

Hvis der står Teredo is unable to qualify, kan din pc ikke tildeles en Teredo-IP-adresse.

Teredo er en netværksprotokol, der bruges til at oprette sikre forbindelser mellem klienter og servere og til at stå for forbindelsen mellem enhederne bag de routere, der bruger NAT (network address translation).

Der kan opstå fejl under tildeling af en Teredo-IP-adresse, hvis der er problemer med Teredo-adapteren, hvis en enhed på netværket blokerer Teredo-protokollen, eller hvis der er installeret software på pc'en, der deaktiverer Teredo-funktionaliteten. Hvis du ikke har en Teredo-IP-adresse, kan du ikke deltage i gruppechat eller spille spil for flere spillere på Xbox Live.

Bemærk! Teredo-IP-adressen skal kun bruges til gruppechat på Xbox Live og funktionerne til spil for flere spillere. Hvis dit spil ikke bruger Xbox Live-tjenesten, skal du se spillets supportwebsted for at få hjælp til problemer med spil for flere spillere.

Indstillinger for Xbox-netværk, der viser oplysninger om forbindelsesstatus, ydeevne og Xbox Live-multiplayer, herunder NAT-type.

Løsninger

Prøv følgende løsninger i rækkefølge. Gå videre til den næste, hvis den foregående ikke løste problemet.

Løsning 1: Kontrollér, om du har forbindelse til internettet

1. Tryk på Windows-knappen på din enhed eller på tastaturet, eller du kan vælge Windows-ikonet i nederste venstre hjørne på hovedskærmen.
  2. Vælg Indstillinger > Spil, og vælg derefter Xbox-netværk.
  3. Tjek Forbindelsesstatus under Netværksstatus. Der skal stå Forbundet.

Hvis du ikke har forbindelse til internettet, skal du løse det problem, inden du foretager yderligere fejlfinding.

Løsning 2: Tryk på knappen Fix it i Xbox-netværk

1. Tryk på Windows-knappen på din enhed eller på tastaturet, eller du kan vælge Windows-ikonet i nederste venstre hjørne på hovedskærmen.
  2. Vælg Indstillinger > Spil, og vælg derefter Xbox-netværk.
  3. Vælg Fix it. Windows vil forsøge at registrere og løse kendte problemer med Teredo. Bemærk! Du er muligvis nødt til at genstarte din pc, for at ændringerne træder i kraft, efter at du har trykket på Fix it-knappen.

Løsning 3: Kontrollér, om Teredo er deaktiveret i registreringsdatabasen af et program eller pga. en registreringsdatabaseværdi, der er angivet manuelt

Nogle programmer kan ændre din pc's netværksindstillinger for at deaktivere IPv6-netværkskomponenter (internetprotokol version 6). Disse komponenter kan omfatte Teredo Tunneling-adapteren. Du kan kontrollere, om Teredo er deaktiveret, ved at køre følgende kommandoer.

Kontrollér stien til iphlpsvc i registreringsdatabasen:

1. Højreklik på Start-knappen , og vælg derefter Kommandoprompt (administrator).
  2. Kør følgende kommando fra kommandoprompten i administratortilstand:

reg query HKLM\System\CurrentControlSet\Services\iphlpsvc\Teredo

Hvis outputværdien omfatter følgende linje, er Teredo deaktiveret:

Type REG_DWORD 0x4

3. Du kan aktivere Teredo igen ved at køre følgende kommando fra kommandoprompten i administratortilstand:

netsh interface Teredo set state type=default

Kontrollér stien til TcpIp6 i registreringsdatabasen:

1. Højreklik på Start-knappen , og vælg derefter Kommandoprompt (administrator).
  2. Kør følgende kommando fra kommandoprompten i administratortilstand:

reg query HKLM\System\CurrentControlSet\Services\TcpIp6\Parameters

Hvis resultatet omfatter følgende linje, og den viste værdi ikke er 0x0, er Teredo muligvis deaktiveret:

DisabledComponents REG_DWORD 0x8e

3. Du kan aktivere Teredo igen ved at køre følgende kommando fra kommandoprompten i administratortilstand:

reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Services\Tcpip6\Parameters /v DisabledComponents /t REG_DWORD /d 0x0

Nogle programmer angiver de registreringsdatabaseværdier, som deaktiverer Teredo, når programmet installeres, men andre programmer angiver værdierne, hver gang programmet startes. Hvis et af disse programmer er installeret på din pc, skal du sikre dig, at du har den nyeste, opdaterede version, eller du skal se supportdokumentationen til det pågældende program for at finde ud af, hvordan du kan aktivere Teredo Tunneling med denne software.

* Asus Game First Service: Opdater til den nyeste version, eller kontakt deres support på http://asus.com/support.

Du kan også løse problemet ved at deaktivere tjenesten og aktivere Teredo på følgende måde:

1. Højreklik på Start-knappen, og vælg derefter Kommandoprompt (administrator).
  2. Kør følgende kommandoer fra administratorens kommandoprompt for at deaktivere AsusGameFirstService, stoppe AsusGameFirstService og aktivere Teredo i registreringsdatabasen:
    • sc config AsusGameFirstService start= disabled
    • sc stop AsusGameFirstService
    • reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Services\Tcpip6\Parameters /v DisabledComponents /t REG_DWORD /d 0x0

Løsning 4: Kontrollér, om tjenesten IP-hjælpefunktioner kører

Tjenesten IP-hjælpefunktioner skal startes automatisk og køre, for at Teredo kan fungere korrekt. Sådan tjekker du dette:

1. Tryk på Start-knappen, og skriv derefter Tjenester i søgefeltet.
  2. Vælg Tjenester.
  3. Kontrollér Starttype for følgende tjeneste for at sikre dig, at den er indstillet til standardværdien:

IP-hjælpefunktioner, Starttype: Automatisk

Hvis tjenesten er ændret fra standardstarttypen, kan du gendanne standardværdien:

1. Dobbeltklik på IP-hjælpefunktioner i appen Tjenester.
  2. I vinduet Egenskaber skal du vælge Automatisk på rullelisten Starttype.
  3. Klik på knappen Start under Tjenestestatus.
  4. Klik på OK for at gemme ændringerne.

Nogle programmer omkonfigurerer pc-indstillingerne for at prøve at optimere ydeevnen, og det deaktiverer Windows-tjenesterne. Det kan nogle gange påvirke tjenesten IP-hjælpefunktioner Hvis du bruger en af disse apps, der optimerer pc-ydelsen, skal du være opmærksom på, hvilke ændringer af konfigurationen der udføres. Du bliver muligvis nødt til at gendanne de oprindelige indstillinger for at kunne benytte gruppechat på Xbox Live og spille spil for flere spillere.

Løsning 5: Kontrollér, om Teredo-servernavnet er indstillet til en ugyldig værdi eller blokeres af en linje i hosts-filen

Teredo skal konfigureres til et gyldigt Teredo-servernavn for at kunne fungere normalt. Sådan tjekker du dette:

1. Højreklik på Start-knappen, og vælg derefter Kommandoprompt (administrator).
  2. Kør følgende kommando fra kommandoprompten i administratortilstand:

netsh interface Teredo show state

Hvis følgende tekst vises, har du muligvis konfigureret et ugyldigt Teredo-servernavn, eller også er en linje i hosts-filen konfigureret til at blokere Teredo:

failed to resolve server name

Prøv først at genindlæse Teredo-servernavnet med standardværdien ved at køre følgende kommando i kommandoprompten i administratortilstand:

netsh interface Teredo set state servername=default

Hvis du stadig får vist teksten failed to resolve server name efter at have kørt kommandoen netsh interface Teredo show state, har du muligvis et program, der er konfigureret til at forhindre din pc i at oprette forbindelse til Teredo-servere ved at tilføje linjer i hosts-filen, som er placeret under C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts.

Sådan ser du indholdet af hosts-filen:

1. Skriv følgende kommando fra kommandoprompten med administratortilladelser:

netsh interface Teredo show state

Notér dig den værdi for servernavnet, der vises i outputtet, f.eks. win1807.ipv6.microsoft.com.

2. Derefter skal du åbne hosts-filen ved at skrive følgende kommando i kommandoprompten i administratortilstand:

notepad.exe c:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts

Vælg Rediger > Søg i programmet Notesblok. Skriv derefter servernavnet, der var angivet i outputtet fra kommandoen netsh interface Teredo show state uden det sidste punktum, og klik på Find næste. Eksempel: Hvis outputtet for servernavn var win1807.ipv6.microsoft.com, skal du skrive win1807.ipv6.microsoft.com

3. Hvis der findes en linje med det servernavn, skal du slette linjen og gemme hosts-filen.

Løsning 6: Kontrollér, om Teredo-forbindelsen blokeres af hjemmerouteren, når der registreres en IPv6-forbindelse

Nogle hjemmeroutere blokerer Teredo-forbindelsen, hvis de registrerer en IPv6-forbindelse på routerens WAN-grænseflade. Routeren skal konfigureres til at aktivere Teredo-forbindelsen, for at Teredo kan fungere normalt. Hvis du har en af disse hjemmeroutere, skal du sikre dig, at routeren har den nyeste firmware. Tjek desuden supportdokumentationen til routeren for at finde ud af, hvordan du kan aktivere Teredo Tunneling på routeren. Hvis du har en Apple AirPort- eller FRITZ!box-router:

Løsning 7: Kontrollér, om Teredo-forbindelsen blokeres, når en VPN-klient opretter forbindelse, eller hvis der er installeret et VPN-netværkskort

Nogle VPN-klienter deaktiverer Teredo-forbindelsen, mens VPN-klienten er forbundet, og nogle VPN-klienter, der installerer et netværkskort, vil deaktivere Teredo, indtil VPN-adapteren fjernes. Hvis du har installeret en VPN-klient, og Teredo stadig er deaktiveret, selvom VPN-klienten ikke har oprettet forbindelse, skal du se, om du har installeret et netværkskort med navnet TAP-Windows Adapter V9:

1. Højreklik på Start-knappen, og vælg derefter Enhedshåndtering.
  2. Vælg Vis > Vis skjulte enheder.
  3. Vælg Netværkskort.
  4. Find de kort, der har et navn som TAP-Windows Adapter V9. Højreklik på kortnavnet, og vælg derefter Fjern.

Bemærk! Selvom en fjernelse af VPN-netværkskortet skulle fjerne blokeringen af Teredo-forbindelsen, vil dette også sandsynligvis medføre problemer med VPN-klientsoftwaren. Hvis du stadig har brug for VPN-funktionalitet samtidig med Teredo-understøttelse, skal du se supportdokumentationen til VPN-klienten.

5. Genstart din pc.

Løste dette dit problem?

Ja
Nej

Tak for din feedback

Tak for din feedback!

Vi beklager, at denne artikel ikke kunne løse dit problem. Vi giver ikke op, og det skal du heller ikke gøre. Prøv gruppeindstillingen herunder.
Få hjælp fra gruppen
Ambassador chat image
Ambassadørchat
Chat direkte med en anden Xbox-bruger, der gerne vil hjælpe.

Giv feedback om dette emne

255 tegn tilbage.
Beskyt dine personlige oplysninger ved ikke at medtage kontaktoplysninger i din feedback.
Få hjælp fra gruppen
Ambassador chat image
Ambassadørchat
Chat direkte med en anden Xbox-bruger, der gerne vil hjælpe.

Kontakt os

Vil du kontakte support vedrørende problemet "NAT-type i Windows 10 viser "Teredo is unable to qualify"", som du læste om, eller vedrørende et andet problem?