Spor pc'ens ydeevne med Xbox Game Bar

Brug ydeevneoverlejring til nemt at overvåge pc'ens ydeevne, mens du spiller. Så kan du i realtid se, om systemet har nok ressourcer til krævende momenter, eller om der er noget, der muligvis påvirker det.

Vigtigt! Hvis du vil bruge ydeevneoverlejring, skal du hente Windows 10 Oktober 2018-opdatering (version 1809) eller nyere. Sørg også for, at Game Bar er opdateret, så du får alle de nyeste funktioner.

Lær ydeevneoverlejring at kende

Hvis du vil bruge ydeevneoverlejring via dit spil, skal du trykke på Windows-tasten + G for at åbne Xbox Game Bar og derefter vælge Overlejringsmenu > Ydeevne.

Ydeevneoverlejring på Xbox Game Bar
Ydeevneoverlejring på Xbox Game Bar

I ydeevneoverlejring vises pc'ens ressourcer, mens du spiller, f.eks.:

• CPU – central processorenhed. Dette angiver, om dit system opfylder kravene til spillet.
  • GPU – grafisk processorenhed. Her kan du se, hvor meget videohukommelse dit grafikkort bruger.
  • RAM – Random Access Memory. Her kan du se, hvor meget systemhukommelse der bruges.
  • FPS – billeder pr. sekund. Antallet af billeder, som et spil viser på skærmen hvert sekund. Jo højere FPS, jo mere jævnt virker spillet. Under fanen FPS vises spillets aktuelle billedhastighed og billedhastighedshistorikken for de seneste 60 sekunder, så du hurtigt kan finde ud af, om du har en stabil ydeevne eller får mærkbare udfald.

Hvis du ikke har den ydeevne, du gerne vil have, skal du muligvis:

• Sænke indstillingerne i spillet.
  • Kontrollere, om andre apps, du kører, kan påvirke dit spil (og lukke dem, hvis det er muligt).
  • Opgradere hardwaren, afhængigt af hvor ressourcekrævende spillet er.

Introduktion til FPS-tælleren

Hvis du vil bruge FPS-tælleren for dit spil, er der et par trin på, du muligvis skal udføre én gang.

Bemærk! Du skal have Xbox Game Bar version 3.34.11002.0 eller nyere for at bruge FPS-tælleren.

1. Tryk på Windows-tasten + G for at åbne Game Bar, og vælg derefter Overlejret menu > Ydeevne.
  2. Vælg fanen FPS, og tryk derefter på Anmod om adgang.
  3. Følg de ledende spørgsmål, genstart så din pc, for at ændringerne kan træde i kraft.

Når du starter et spil, er FPS-tælleren klar og venter på Xbox Game Bar.

Spil på din egen måde

Xbox Game Bar har tilpasningsindstillinger, der giver dig mulighed for hurtigt at hoppe mellem dit spil og dine yndlingsaktiviteter. Du kan finde flere oplysninger under Tilpas Xbox Game Bar på Windows 10.

Fejlfinding

Kan du ikke se opdaterede FPS-oplysninger, når du spiller et spil

Hvis du har fastgjort ydeevneoverlejringen, skal du åbne Game Bare over dit spil ved at trykke på Windows-tasten + G. Derved opdateres oplysningerne i overlejringen.

Kan du ikke se FPS-oplysningerne, når du har fuldført FPS-opsætningen

Når du konfigurerer FPS-tælleren på Xbox Game Bar, føjes din brugerkonto til gruppen Brugere af ydelseslog (hvis din konto er administrator for enheden, eller administratoren har føjet din konto til gruppen). Hvis du ikke kan se FPS-tælleren, når du har genstartet din pc (knappen Anmod om adgang vises stadig under fanen FPS), skal du kontrollere, at din konto er blevet føjet til gruppen Brugere af ydelseslog ved at skrive Computeradministration i søgefelt på skrivebordet, vælge Lokale brugere og grupper > Grupper > Brugere af ydelseslog. Hvis du ikke kan se din konto i feltet Medlemmer, skal du anmode om adgang igen fra fanen FPS i ydeevneoverlejring for Game Bar og derefter genstarte din pc.

Hvis du stadig ikke kan se FPS-oplysninger, når du har forsøgt at få adgang igen, skal du føje din administratorkonto til gruppen ved at skrive Computeradministration i søgefeltet på skrivebordet, vælge Lokale brugere og grupper > Grupper > Brugere af ydelseslog, trykke på Tilføj og derefter følge vejledningen. Genstart pc'en, for at ændringerne kan træde i kraft.

Vil du fjerne adgang til FPS-oplysninger

1. Skriv Computeradministration i søgefeltet på skrivebordet, vælg Lokale brugere og grupper > Grupper > Brugere af ydelseslog.
  2. Vælg en brugerkonto, og tryk derefter på Fjern.
  3. Genstart pc'en, for at ændringen kan træde i kraft.

Kontakt os

Vil du kontakte support vedrørende problemet "Spor pc'ens ydeevne med Xbox Game Bar", som du læste om, eller vedrørende et andet problem?