Hvad er 4K?

Video: Konfigurer 4K og HDR

Se videoen Konfigurer 4K og HDR. Bemærk! Videoen er kun tilgængelig på engelsk.

4K er en opløsning for dit TV. Teknisk set hedder det 4K UHD (eller 4K Ultra HD eller 4K Ultra High Definition), og det kan gengive fire gange så mange pixels som et 1080p HDTV. Det betyder et skarpere og mere detaljeret billede.

Hvis du vil se i 4K og dens medfølgende videoteknologi HDR (high dynamic range), skal du have et 4K-TV og enten en Xbox One X- eller Xbox One S-konsol.

Oprindelig 4K kontra 4K-opskalering

Når du indstiller opløsningen på din konsol til 4K UHD, vil alt på konsollen – Start, spil og apps – blive vist i 4K. På Xbox One X vises 4K-indhold i dets oprindelige 4K-opløsning, mens andet indhold (f.eks. spil, der er kodet til 1080p-indhold) opskaleres til 4K. Spil på en Xbox One S bliver også opskaleret til 4K. Opskaleret 4K er godt nok typisk mere jævn og detaljeret end oprindelig 720p eller 1080p, men er ikke så indholdsrig og detaljeret som oprindelig 4K.

Når du vil indstille opløsningen og opskalere alt til 4K, skal du trykke på knappen Xbox for at åbne guiden, gå til System > Indstillinger > > Billede og lyd > Videoudgang. Under TV-opløsning, vælg 4K UHD.

4K i spil og apps

Du behøver ikke at indstille opløsningen på din konsol til 4K for at afspille 4K-indhold. Du kan indstille din konsol til en anden opløsning, f.eks. 1080p, og når et spil eller en app kræver 4K (og dit TV understøtter 4K-varianten), vil konsollen automatisk skifte til 4K. Dette er godt, hvis du vil spille 1080p-indhold i dets oprindelige opløsning, men det drager også fordel af 4K-opløsningen, når det afspiller 4K-indhold.

Følg disse trin, når du vil indstille din skærms opløsning til en lavere opløsning, men være i stand til at skifte til 4K, når du afspiller 4K-indhold:

1. Åbn guiden og gå til System > Indstillinger > Billede og lyd > Video output og tjek så, at TV-opløsning er valgt enten som 720p eller 1080p.
  2. Vælg Avancerede video-indstillinger og vær sikker på, at Tillad 4K er markeret.

Løste dette dit problem?

Ja
Nej

Tak for din feedback

Tak for din feedback!

Vi beklager, at denne artikel ikke kunne løse dit problem. Vi giver ikke op, og det skal du heller ikke gøre. Prøv gruppeindstillingen herunder.
Få hjælp fra gruppen
Ambassador chat image
Ambassadørchat
Chat direkte med en anden Xbox-bruger, der gerne vil hjælpe.

Giv feedback om dette emne

255 tegn tilbage.
Beskyt dine personlige oplysninger ved ikke at medtage kontaktoplysninger i din feedback.
Få hjælp fra gruppen
Ambassador chat image
Ambassadørchat
Chat direkte med en anden Xbox-bruger, der gerne vil hjælpe.

Kontakt os

Vil du kontakte support vedrørende problemet "Hvad er 4K?", som du læste om, eller vedrørende et andet problem?