Sådan justerer du skærmindstillingerne på din Xbox One

Del af den samlede Xbox One Kom i gang-oplevelse.

Juster skærmindstillingerne

Din Xbox One-konsol understøtter en række skærmindstillinger. Vælg de indstillinger, der er bedst for dit tv, ved at følge disse trin:

1. Tryk på knappen Xbox  for at åbne guiden.
  2. Vælg System.
  3. Vælg Indstillinger.
  4. Vælg Skærm og lyd, og vælg derefter Videooutput.
  5. Vælg de skærm- og billedindstillinger, der passer til dit tv.

Bemærk!

Forklaring af skærmindstillinger

Forklaring af skærmindstillinger

Opløsning

Din Xbox One understøtter følgende opløsninger. Disse opløsninger er standard for HDTV'er:

• 720p
  • 1080p
  • 1440p (du kan kun se denne indstilling, hvis dit tv understøtter 1440p)
  • 4K UHD (du kan kun se denne indstilling, hvis dit tv understøtter 4K)

Din Xbox One bør automatisk vælge den indstilling, der passer bedst til dit tv.

Bemærk! Din Xbox One bliver automatisk ændret tilbage til den forrige indstilling, hvis du ikke bekræfter den nye indstilling inden for 15 sekunder.

Opdateringshastighed

Hvis du har en Xbox One S eller X og tv'et understøtter 120 Hz over HDMI, kan du se denne indstilling under Skærm > Opløsning.

Opdateringshastigheden er det antal gange pr. sekund, et tv eller en skærm viser et billede. Opdateringshastigheder måles som regel i hertz (cyklusser pr. sekund). En skærm, der viser et billede 60 gange pr. sekund, har en opdateringshastighed på 60 Hz, som er standardopdateringshastigheden for alle Xbox One-konsoller. Men hvis din konfiguration opfylder kravene ovenfor, kan du forøge opdateringshastigheden til 120 Hz for 1080p- og 1440p-opløsninger.

Bemærk!

• Skærmen skal understøtte 120 Hz via HDMI. Mens nogle skærme understøtter 120 Hz over DisplayPort, understøtter de det muligvis ikke via HDMI.
  • 120 Hz er kun tilgængelig for 1080p og 1440p. Hvis du ændrer opløsningen til 4K UHD eller 720p, indstilles opdateringshastigheden til 60 Hz som standard.
  • Hvis din konsol er indstillet til 4K UHD, og du ændrer opdateringshastigheden til 120Hz, nedgraderes skærmopløsningen til den højeste opløsning, der er tilgængelig for din skærm.

Forklaring af avancerede indstillinger

Du kan finjustere dine videoindstillinger under Avancerede videoindstillinger.

Videotilstande

Videotilstande lader apps og spil tilsidesætte systemets skærmindstillinger for at tillade brug af følgende typer af videoindhold:

Tillad 50 Hz

Med denne indstilling kan Xbox One levere et 50 Hz signal, hvis videokilden er kodet til 50 Hz. Det er standardopdateringshastigheden i Europa, Mellemøsten, Afrika og mange steder i Asien.

Tillad 24 Hz

Denne indstilling giver dig mulighed for at se film med en opdateringshastighed på 24 Hz, der er den naturlige billedhastighed, når du ser film.

Tilstanden Tillad automatisk lav ventetid

Automatisk tilstand med kort ventetid (også kendt som "spiltilstanden") lader konsollen fortælle skærmen, at den skal ændre ventetidstilstandene, når et spil startes, og derefter gå tilbage, når brugeren afslutter spillet.

Bemærk! Tilstand med kort ventetid opnås af tv'et ved at deaktivere dets behandlingsfunktioner, der ellers kunne give ventetid. Hvis du deaktiverer disse behandlingsfunktioner, kan det påvirke billedkvaliteten – HDR-farver kan virke nedtonede, og kontrast og baggrundsbelysning kan virke deaktiveret, fordi der tages højde for lav ventetid. Slå denne funktion fra, hvis du ikke kan lide billedkvaliteten.

Tillad variabel opdateringshastighed

VRR-teknologier (Variable refresh rate) bruges til dynamisk at justere opdateringshastigheden for en skærm med det samme for at reducere hakkende afvikling og skærmforstyrrelser, når du spiller spil. VRR er kun tilgængelig, når der er tilsluttet et TV, der understøtter enten HDMI-VRR eller AMD FreeSync.

Bemærk! Når VRR er aktiveret, kan spilklip og udsendelser vises hakkende eller med skærmforstyrrelser. Dette skyldes, at fremviserens afspilningsopdateringshastighed er låst, mens den aktive afspillers opdateringshastighed svinger. VRR kan også give problemer med skærm, hvis videosignalet sendes gennem en lyd-/videomodtager (AVR). Hvis du bemærker problemer med skærmen, kan det være nødvendigt at slå VVR fra eller omgå din AVR og tilslutte dit HDMI direkte til skærmen.

Tillad 3D

Med denne indstilling kan du se Blu-ray-diske i 3D på Xbox One.

Bemærk! Dit fjernsyn skal understøtte 3D, hvis du vil se 3D-indhold.

Tillad YCC 4:2:2

• Hvis YCC 4:2:2 er deaktiveret, og du har problemer med HDMI-video, kan du forsøge at aktivere det.
  • Hvis YCC 4:2:2 er aktiveret, og du har problemer med HDMI-video, kan du forsøge at deaktivere det.

Tillad 4K

Med denne indstilling kan du få vist oprindeligt 4K-indhold på din skærm, når det er tilgængeligt i dine spil og apps.

Du behøver ikke at indstille opløsningen på din konsol til 4K for at afspille 4K-indhold. Du kan indstille din konsol til en anden opløsning, f.eks. 1080p, og når et spil eller en app kræver 4K (og dit TV understøtter 4K-varianten), vil konsollen automatisk skifte til 4K. Dette er godt, hvis du vil spille 1080p-indhold i dets oprindelige opløsning, men det drager også fordel af 4K-opløsningen, når det afspiller 4K-indhold.

Tillad HDR

Med denne indstilling kan du få vist HDR indhold, når det er tilgængeligt i dine spil og apps.

HDR står for High Dynamic Range. Med HDR på din Xbox One X og Xbox One S vil dit TV vise dybere farver og kraftigere kontrast, hvilket betyder, at billedet vil forekomme mere levende og realistisk end på et almindeligt HDTV.

Se HDR på Xbox One X og Xbox One S for at få flere oplysninger.

Videogengivelse og overscan

Forbindelse

Der er tre indstillinger til håndtering af registreringen af tilgængelige opløsninger. Du kan angive en af følgende indstillinger for TV-forbindelse:

• Automatisk registrering. Vi anbefaler, at du lader TV-forbindelsen bevare denne indstilling, så din Xbox One vælger TV-opløsning baseret på oplysninger, der leveres af TV'et.
  • DVI. Vi anbefaler, at du kun vælger denne indstilling, hvis du bruger en HDMI-til-DVI-konverter.
    Bemærk! Hvis du vælger DVI, deaktiveres HDMI-lyd. Du vil ikke få lyd, medmindre du bruger optisk lyd.
  • HDMI. Vælg denne indstilling, hvis du ved, at der er en opløsning, der understøttes af både konsollen og dit TV, men denne opløsning ikke er angivet.
    Bemærk! Hvis du vælger en opløsning, der ikke understøttes af dit tv, skal du vente 15 sekunder, før dialogboksen med bekræftelse forsvinder.

Farvedybde

Farvedybde er det antal bit farvedata, der bruges til at vise hver enkelt pixel. Ægte farver bruger 24 bit farvedata til at vise de tre RGB-farver. Hvis du ved, at dit TV understøtter dyb farve, kan du vælge en højere farvedybde.

Farvespektrum

Vi anbefaler på det kraftigste, at du lader farvespektrumindstillingen være indstillet til Standard (anbefalet). Dette sætter signalet til RGB Limited, der er udsendelsesstandarden for videoindhold, og den er tiltænkt brug med tv.

Overscanningskant

Apps kan føje en ramme til deres app, så den kan ikke køre væk fra skærmen. Dette er beregnet på at skabe den bedste oplevelse for deres apps og er aktiveret som standard. Du kan vælge at slå den fra, men din oplevelse kan variere, afhængigt af din skærm, og hvordan en app opfører sig uden en kant. Vi anbefaler, at du lader en være aktiveret.

Forklaring af konfigurationsindstillinger

4K tv-detaljer

Dette registrerer dit tv's funktioner og hvilket slags indhold, det kan vise i 4K og HDR. Du kan finde flere oplysninger under Kontrollere dit tv's 4K- og HDR-funktioner på Xbox One X og Xbox One S.

Kalibrer HDTV

Kalibrer HDTV kan bruges til at konfigurere de optimale indstillinger for dit tv. Du kan tilpasse højde-/breddeforholdet, skarpheden, lysstyrken, kontrasten og andre indstillinger. Du skal muligvis også tilpasse nogle af indstillingerne på dit tv. Hvis du har brug for oplysninger om, hvordan du får adgang til menuerne på dit tv, skal du se dokumentationen fra tv-producenten.

Bemærk! Måske ønsker du også at kalibrere dit tv, så du får den bedste visuelle oplevelse for spil, film og tv-programmer. Hvis du vil have oplysninger om, hvordan du kalibrerer dit tv, henvises du til tv-producentens dokumentation.

Løste dette dit problem?

Ja
Nej

Tak for din feedback

Tak for din feedback!

Vi beklager, at denne artikel ikke kunne løse dit problem. Vi giver ikke op, og det skal du heller ikke gøre. Prøv gruppeindstillingen herunder.
Få hjælp fra gruppen
Ambassador chat image
Ambassadørchat
Chat direkte med en anden Xbox-bruger, der gerne vil hjælpe.

Giv feedback om dette emne

255 tegn tilbage.
Beskyt dine personlige oplysninger ved ikke at medtage kontaktoplysninger i din feedback.
Få hjælp fra gruppen
Ambassador chat image
Ambassadørchat
Chat direkte med en anden Xbox-bruger, der gerne vil hjælpe.

Kontakt os

Vil du kontakte support vedrørende problemet "Sådan justerer du skærmindstillingerne på din Xbox One", som du læste om, eller vedrørende et andet problem?