Sådan justerer du skærmindstillingerne på din Xbox One-konsol

Del af den samlede Xbox One Kom i gang-oplevelse.

Juster skærmindstillingerne

Din Xbox One-konsol understøtter en række skærmindstillinger. Det er nemt at vælge de indstillinger, der er bedst for dit TV. Sådan gør du:

1. Tryk på Xbox-knappen for at åbne guiden.
  2. Vælg System.
  3. Vælg Indstillinger.
  4. Vælg Skærm og lyd, og vælg derefter Videooutput.
  5. Vælg de skærm- og billedindstillinger, der passer til dit tv.

Bemærk!

Forklaring af skærmindstillinger

Dit TV's skærmopløsning

Din Xbox One-konsol understøtter følgende opløsninger. Disse opløsninger er standard for HDTV'er:

• 720p
  • 1080p
  • 4K UHD (denne mulighed vises kun, hvis dit TV understøtter 4K)

Din Xbox One bør automatisk vælge den indstilling, der passer bedst til dit tv.

Bemærk! Din Xbox One-konsol bliver automatisk ændret tilbage til den forrige indstilling, hvis du ikke bekræfter den nye indstilling inden for 15 sekunder.

Kalibrer HDTV

Kalibrer HDTV kan bruges til at konfigurere de optimale indstillinger for dit tv. Du kan tilpasse højde-/breddeforholdet, skarpheden, lysstyrken, kontrasten og andre indstillinger. Du skal muligvis også tilpasse nogle af indstillingerne på dit tv. Hvis du har brug for oplysninger om, hvordan du får adgang til menuerne på dit tv, skal du se dokumentationen fra tv-producenten.

Bemærk! Måske ønsker du også at kalibrere dit tv, så du får den bedste visuelle oplevelse for spil, film og tv-programmer. Hvis du vil have oplysninger om, hvordan du kalibrerer dit tv, henvises du til tv-producentens dokumentation.

Avancerede videoindstillinger

Du kan finjustere dine videoindstillinger yderligere ved at gå til skærmen Avancerede videoindstillinger. Derfra kan du vælge:

Tv-forbindelse

Der er tre indstillinger til håndtering af registreringen af tilgængelige opløsninger. Du kan angive en af følgende indstillinger for TV-forbindelse:

• Automatisk registrering. Vi anbefaler, at du lader TV-forbindelsen bevare denne indstilling, så din Xbox One-konsol vælger TV-opløsning baseret på oplysninger, der leveres af TV'et.
  • DVI. Vi anbefaler, at du kun vælger denne indstilling, hvis du bruger en HDMI-til-DVI-konverter.
    Bemærk! Hvis du vælger DVI, deaktiveres HDMI-lyd. Du vil ikke få lyd, medmindre du bruger Optisk lyd.
  • HDMI. Vælg denne indstilling, hvis du ved, at der er en opløsning, der understøttes af både Xbox One-konsollen og dit TV, men denne opløsning ikke er angivet. Med denne indstilling kan du vælge den opløsning, der understøttes af både konsollen og dit TV.
    Bemærk! Hvis du vælger en opløsning, der ikke understøttes af dit tv, skal du vente 15 sekunder, før dialogboksen med bekræftelse forsvinder.

4K tv-detaljer

Dette registrerer dit tv's funktioner og hvilket slags indhold, det kan vise i 4K og HDR. Du kan finde flere oplysninger om dette afsnit under: Kontrollere dit tv's 4K- og HDR-funktioner på Xbox One X og Xbox One S.

Tillad overførsel af følgende typer videoindhold

Tillad 50 Hz

Med denne indstilling kan Xbox One levere et 50 Hz-signal, hvis videokilden er kodet til 50 Hz. Det er standardopdateringshastigheden i Europa, Mellemøsten, Afrika og mange steder i Asien.

Tillad 24 Hz

Denne indstilling giver dig mulighed for at se film med en opdateringshastighed på 24 Hz, der er den naturlige billedhastighed, når du ser film.

Tillad HDR

Med denne indstilling kan du få vist HDR indhold, når det er tilgængeligt i dine spil og apps.

HDR står for High Dynamic Range. Med HDR på din Xbox One X og Xbox One S vil dit TV vise dybere farver og kraftigere kontrast, hvilket betyder, at billedet vil forekomme mere levende og realistisk end på et almindeligt HDTV.

Se HDR på Xbox One X og Xbox One S for at få flere oplysninger.

Tillad 4K

Med denne indstilling kan du få vist oprindeligt 4K-indhold på din skærm, når det er tilgængeligt i dine spil og apps.

Du behøver ikke at indstille opløsningen på din konsol til 4K for at afspille 4K-indhold. Du kan indstille din konsol til en anden opløsning, f.eks. 1080p, og når et spil eller en app kræver 4K (og dit TV understøtter 4K-varianten), vil konsollen automatisk skifte til 4K. Dette er godt, hvis du vil spille 1080p-indhold i dets oprindelige opløsning, men det drager også fordel af 4K-opløsningen, når det afspiller 4K-indhold.

Tillad YCC 4:2:2

• Hvis YCC422 er deaktiveret, og du har problemer med HDMI-video, kan du forsøge at aktivere det.
  • Hvis YCC422 er aktiveret, og du har problemer med HDMI-video, kan du forsøge at deaktivere det.

Tillad 3D

Med denne indstilling kan du se Blu-ray-diske i 3D på Xbox One.

Bemærk! Dit fjernsyn skal understøtte 3D, hvis du vil se 3D-indhold.

Farvedybde

Farvedybde er det antal bit farvedata, der bruges til at vise hver enkelt pixel. Ægte farver bruger 24 bit farvedata til at vise de tre RGB-farver. Hvis du ved, at dit TV understøtter dyb farve, kan du vælge en højere farvedybde.

Farvespektrum

Vi anbefaler på det kraftigste, at du lader farvespektrumindstillingen være indstillet til Standard (anbefalet). Dette sætter signalet til RGB Limited, der er udsendelsesstandarden for videoindhold, og den er tiltænkt brug med tv.