Hvad er forskellen på 4K Ultra HD-, HDR- og Xbox One X Enhanced-spil?

Xbox One X-forbedrede spil

Se Xbox One X enhanced games video. Videoen findes kun på engelsk

Xbox One X åbner op for flere visuelle forbedringer, der er målrettet de nyeste UHD (ultra-high-definition) TV. Når du køber Xbox-spil, vises disse udtryk i forskellige kombinationer, afhængig af spillet: 4K Ultra HD, HDR og Xbox One X Forbedret. Her en oversigt over de enkelte.

4K

4K henviser til billedets opløsning eller antallet af pixel, der bruges til hvert billede. Spil beskrevet som 4K har en opløsning på 3840 pixels x 2160 linjer, hvilket giver en markant højere opløsning på 1080p HD. Hvis du vil se 4K-spil i deres oprindelige opløsning, skal dit TV være 4K-kompatibelt.

HDR (high dynamic range)

Det visuelle dynamiske område henviser til forskellen mellem de mørkeste og lyseste detaljer, der kan vises i et spil. I udtrykket HDR (High Dynamic Range) ligger underforstået, at nogle spil har flere mørke og lyse nuancer, afhængig af hvilken skærm du ser dem på. HDR på Xbox har et 10-bit farveområde eller et bredere farveskala, som bruger flere farver til en dybere og mere detaljerede afbildning. På Xbox har denne funktion også navnet, der bruges af visse videoapps.

Aktivér 4k HDR på din Xbox One X eller Xbox One S for at få den visuelle fordel af spil og apps, der understøtter HDR. Hvis du vil se visuelle HDR-elementer skal dit TV være HDR-certificeret og understøtte enten HDR10-standarden eller den seneste Dolby Vision-standard. Det betyder, at det skal have et visningsområde, der enten sigter på ekstra lysstyrke (maksimal lysstyrke over 1000 cd/m2 og sortniveau under 0,05 cd/m2 ved et kontrastforhold på mindst 20.000:1) eller ekstra mørke (maksimal lysstyrke over 540 cd/m2 og sortniveau under 0,0005 cd/m2 ved et kontrastforhold på mindst 1.080.000:1).

De fleste TV, der understøtter Dolby Vision, understøtter også HDR10, så du skal aktivere begge på din Xbox for at få den bedst mulige HDR-oplevelse. Men hvis TV'et understøtter Dolby Vision, men ikke HDR10, får du kun HDR fra din Xbox, når du får vist apps, der bruger Dolby Vision.

Hvis du vil se, om dit TV understøtter Dolby Vision på Xbox, skal du tjekke konsollens 4K TV-detaljer (Indstillinger > Skærm og lyd > Videoudgang > 4K tv-detaljer), eller se listen fra Dolby.

Bemærk! Den sammenkædede fil findes kun på engelsk.

Xbox One X Enhanced

De spil, hvor det angives, at de er Xbox One X Enhanced, har en eller flere fordele i forhold til udgaver, der ikke er Enhanced:

• Grafiske forbedringer
  • Yderligere visuelle effekter
  • Højere billedhastighed
  • Højere opløsning (op til 4K, afhængigt af dit TV)

Løste dette dit problem?

Ja
Nej

Tak for din feedback

Tak for din feedback!

Vi beklager, at denne artikel ikke kunne løse dit problem. Vi giver ikke op, og det skal du heller ikke gøre. Prøv gruppeindstillingen herunder.
Få hjælp fra gruppen
Ambassador chat image
Ambassadørchat
Chat direkte med en anden Xbox-bruger, der gerne vil hjælpe.

Giv feedback om dette emne

255 tegn tilbage.
Beskyt dine personlige oplysninger ved ikke at medtage kontaktoplysninger i din feedback.
Få hjælp fra gruppen
Ambassador chat image
Ambassadørchat
Chat direkte med en anden Xbox-bruger, der gerne vil hjælpe.

Kontakt os

Vil du kontakte support vedrørende problemet "Hvad er forskellen på 4K Ultra HD-, HDR- og Xbox One X Enhanced-spil?", som du læste om, eller vedrørende et andet problem?