Understøtter mit TV og Xbox 4K og HDR?

Tjek emballagen eller manualen til dit tv for at se, om dit tv understøtter 4K og HDR (en standard for visuelt dynamisk område). Forskellige fabrikanter bruger forskellige navne.

• Navne for 4K: 4K, 4K Ultra HD, UHD, UHD 4K, SUHD TV, Ultra HD, Ultra UDTV, 2160p
  • Opløsninger eller tilstande: 3840 x 2160 ved 24 Hz, 50 Hz eller 60 Hz
  • Navne på HDR: HDR10, Dolby Vision. Afhængigt af dit TV kan disse kaldes HDR førsteklasses HDR Premium, High Dynamic Range, HDR, UHD Color, Ultra HD Premium, Ultra HD deep color

Selv på tv, der understøtter 4K og HDR, understøtter visse input kun lavere opløsninger. I tv-vejledningen kan du se, hvilket input der er bedst til din Xbox.

Bemærk, at visning af 4K og HDR kan kræve, at du justerer tv-indstillingerne eller opdaterer dets firmware. HDR10 er standard-HDR-oplevelsen for Xbox One X og Xbox One S. Nogle videoapps understøtter også Dolby Vision. De fleste TV, der understøtter Dolby Vision, understøtter også HDR10, så du skal aktivere begge på din Xbox for at få den bedst mulige HDR-oplevelse. Men hvis TV'et understøtter Dolby Vision, men ikke HDR10, får du kun HDR fra din Xbox, når du får vist apps, der bruger Dolby Vision.

Hvis du vil se, om dit TV understøtter Dolby Vision på Xbox, skal du tjekke konsollens 4K TV-oplysninger (Indstillinger > Skærm og lyd > Videoudgang > 4K tv-eller tjekke listen fra Dolby.

Bemærk! Den sammenkædede fil findes kun på engelsk.

Hvis du vil se, om din Xbox understøtter 4K, skal du kontrollere, at den enten er Xbox One X eller Xbox One S:

1. Skub en disk, der sidder i din Xbox, ud.
  2. Kig på bagsiden af din Xbox. I højre side, nær netværksporten, skal der være en mærkat med teksten "Xbox One X" eller "Xbox One S".
  3. Hvis der ikke er noget mærkat: Se i bunden af Xbox efter en mærkat med teksten "Xbox One Console". Hvis der ikke står "X" eller "S" efter "Xbox One", understøtter denne Xbox ikke 4K.

Hvis både dit tv og din Xbox understøtter 4K, vil området med Xbox-indstillinger indeholde mere specifikke oplysninger om, hvad der understøtter dit tv. Tryk på knappen Xbox  for at åbne guiden, gå til System > Indstillinger > Billede og lyd, og vælg derefter Avancerede videoindstillinger > 4K tv-detaljer.

Her er yderligere kontekst for, hvad du vil kunne se der.

Tv-opløsning

Dette undersøger, om dit tv kan vise 4K UHD-opløsning ved 60 Hz. Dette er nødvendigt for at opgradere visningen af systemet, spil og nogle apps til 4K. Med andre ord gør dette det muligt for din konsol at køre 4K hele tiden uanset indholdet af skærmen.

4K UHD er dog ikke nødvendig for at afspille 4K-indhold. Spil og apps, der bruger 4K-funktioner som f.eks. 4K-opløsning og HDR, kan slå disse funktioner til uden at have behov, at din Xbox kan udsende 4K UHD.

Hvis dit tv har bedre funktioner, end hvad skærmen med 4K TV-detaljer viser, skal du se under Fejlfinding i forbindelse med 4K og HDR på Xbox One X og Xbox One S.

Når du spiller spil

Nogle spil kan køre HDR-indhold (High Dynamic Range) på både Xbox One X og Xbox One S, men til ægte 4K-spil kræves der en Xbox One X. Denne sektion tester dit tv's mulighed for at vise HDR og 4K 60 Hz for spil.

Dit tv skal opfylde følgende krav for at kunne skifte til 4K eller HDR efter behov for spil.

Funktion

Krav

4K @ 60 Hz

Opløsning: 3840 x 2160p

Opdateringshastighed: 60 Hz

Farvedybde: 30 bits per pixel (10-bit)

Pixelkodning: 4:2:0 eller 4:2:2

HDR

Dit tv skal understøtte HDR1- og/eller Dolby Vision-medieprofiler:

• BT2020-farverum eller -gamut
  • High Dynamic Range (ST2084)

Nogle tv-producenter kalder måske dette noget andet. For eksempel "HDR Premium" eller "Ultra HD Premium".

Når du ser film og tv

Film og tv varierer i, hvordan deres bit gemmes og afspilles. Nogle videoapps kan afspille 4K-indhold med forskellige genopfriskningshastigheder, og nogle understøtter HDR-indhold. Denne sektion tester dit tv's evne til at vise forskellige 4K- og HDR-tilstande.

Et eksempel - dit TV understøtter måske 4K ved 24 Hz, men ikke 4K ved 60 Hz. I dette tilfælde kan det måske vise 4K 24 Hz-film i dets oprindelige 4K 24 Hz-format, men 4K 60 Hz-indhold bliver måske i stedet vist ved 1080p. Hvordan indhold faktisk bliver vist, afhænger af videoappen, hvad du ser og dit tv's funktioner.

Funktion

Krav

4K @ 24 Hz

Opløsning: 3840 x 2160p

Opdateringshastighed: 24 Hz

Farvedybde: 30 bits per pixel (10-bit)

Pixelkodning: 4:4:4

4K @ 50 Hz

Opløsning: 3840 x 2160p

Opdateringshastighed: 50 Hz

Farvedybde: 30 bits per pixel (10-bit)

Pixelkodning: 4:2:0 eller 4:2:2

4K @ 60 Hz

Opløsning: 3840 x 2160p

Opdateringshastighed: 60 Hz

Farvedybde: 30 bits per pixel (10-bit)

Pixelkodning: 4:2:0 eller 4:2:2

HDR

Dit tv skal understøtte HDR1- og/eller Dolby Vision-medieprofiler:

• BT2020-farverum eller -gamut
  • High Dynamic Range (ST2084)

Nogle tv-producenter kalder måske dette noget andet. For eksempel "HDR Premium" eller "Ultra HD Premium".

Hvis dit tv understøtter disse krav, men noget ikke virker korrekt, skal du se under Fejlfinding i forbindelse med 4K og HDR på Xbox One X og Xbox One S.

Løste dette dit problem?

Ja
Nej

Tak for din feedback

Tak for din feedback!

Vi beklager, at denne artikel ikke kunne løse dit problem. Vi giver ikke op, og det skal du heller ikke gøre. Prøv gruppeindstillingen herunder.
Få hjælp fra gruppen
Ambassador chat image
Ambassadørchat
Chat direkte med en anden Xbox-bruger, der gerne vil hjælpe.

Giv feedback om dette emne

255 tegn tilbage.
Beskyt dine personlige oplysninger ved ikke at medtage kontaktoplysninger i din feedback.
Få hjælp fra gruppen
Ambassador chat image
Ambassadørchat
Chat direkte med en anden Xbox-bruger, der gerne vil hjælpe.

Kontakt os

Vil du kontakte support vedrørende problemet "Understøtter mit TV og Xbox 4K og HDR?", som du læste om, eller vedrørende et andet problem?