Sådan administrerer du lager på Xbox One

Det er først og fremmest spil og apps, der optager plads på Xbox One. Hvis din Xbox er fyldt op, kan du frigøre plads ved at fjerne elementer, du ikke bruger. Hvis der ikke er tilstrækkelig ledig plads, når du forsøger at installere et nyt spil eller en app, har vi nogle tip til at frigøre plads, så du kan installere med det samme.

Alle data til dine spil og apps (præferencer, gemte spil) synkroniseres online, når du logger på Xbox Live, så når du geninstallerer et slettet spil eller en app, er dine gemte data lige ved hånden.

På denne side

Administrer dit lager

Xbox One har en intern harddisk på enten 500 GB eller 1 TB. Det meste af denne plads bruges til at lagre spil og apps, mens noget er reserveret til gemte spil, konsolsoftware og andre systemfunktioner. Så selvom du ikke har installeret spil, ser du ikke 500 GB eller 1 TB ledig plads.

Hvis du har brug for mere lagerplads, skal du konfigurere en ekstern lagerenhed.

Sådan administrerer du dit interne og eksterne lager:

1. Tryk på Xbox-knappen for at åbne guiden.
  2. Vælg System > Indstillinger > System > Lager.

I højre kolonne under Administrer lagervises den anvendte procentdel af pladsen, den tilgængelige frie plads, samt hvilke spil, apps eller funktioner der bruger lagerplads på hvert drev.

Vælg din enhed for at:

Se indhold. På denne måde kommer du frem til dine spil og apps, og her kan du se, hvor meget plads de enkelte spil eller apps bruger. Hvis du vil afinstallere noget, skal du markere det, trykke på Menu-knappen og vælge Fjern.

Overfør elementer fra internt til ekstern lager. Hvis du har spil, der bruger meget plads, kan du overføre dem til et eksternt drev. Få at vide, hvordan du gør, under Overfør flere spil på én gang på din Xbox One.

Fjern noget. Dette fører dig til Drive Manager, hvor du kan vælge et spil eller en app og derefter vælge Fjern. Du kan også geninstallere herfra.

Angiv placeringen til skærmoptagelser. Vælg dette, hvis drevet skal gemme dine skærmbilleder og gameklip.

Frigør plads på harddisken

Du har flere muligheder for at frigøre plads:

1. Tryk på Xbox-knappen for at åbne guiden.
  2. Vælg System > Indstillinger > System > Lager.
  3. I den venstre kolonne skal du vælge:
    • Ryd lokalt gemte spil. Dette sletter spil, der er gemt på harddisken, men de bliver stadig gemt i skyen.
    • Ryd lokalt Xbox 360-lager. Dette sletter Xbox 360-spil, der er gemt lokalt, men de forbliver i skyen.
    • Skab mere plads:
      • Overskydende udvidelser. Dermed fjernes eventuelle udvidelser, der er tilbage, efter at du har fjernet et spil.
      • Spil, der kan formindskes. De spil, der er angivet her, har 4K-funktioner. Hvis du bruger en original Xbox One eller en Xbox One S, kan du formindske spillet, fjerne 4K-elementerne, og det vil stadig kunne afspilles.

Konfigurer en ekstern lagerenhed

Video: Tilføj ekstra lagerplads til spil

Se videoen Tilføj ekstra lagerplads til spil. Bemærk! Videoen er kun tilgængelig på engelsk.

Konfigurer eksternt lager

Hvis du vil bruge et eksternt lager til Xbox One-spil og -apps, skal harddisken opfylde disse krav:

• Skal være på 128 GB eller mere
  • Skal kunne tilsluttes via USB 3.0

Første gang du opretter forbindelse, beder din Xbox dig om at formatere enheden. Du kan bruge den til Xbox-spil og -apps, eller til personlige medier, f.eks. billeder, musik og video. (Enheder, der ikke opfylder kravene, bliver registreret som medielagringsenheder af Xbox-systemet).

Hvis din Xbox ikke kan genkende dit eksterne drev, skal du se Fejlfinding i forbindelse med registrering af eksternt lager på Xbox One.

Bemærk! Xbox kan kun genkende to eksterne drev på samme tid.

Hvis du annullerer formateringen, når du opretter forbindelse til en lagerenhed, kan du udføre den på et senere tidspunkt:

1. (Tryk på Xbox-knappen for at åbne guiden, og vælg System > Indstillinger > System > Lager.
  2. Vælg din enhed, og vælg derefter Format til spil og apps.

Lagring i skyen

Når du har forbindelse til Xbox Live, gemmes dine gemte spil og alle personlige data til dine spil og apps automatisk både på din Xbox og i skyen. Det betyder, at du ikke mister din status i et spil, når du spiller hos en ven eller få en ny Xbox.

Bemærk! En fast forbindelse til Xbox Live kræves for at holde dine data synkroniserede. Hvis du spiller offline, kan det medføre, at dine onlinedata ikke synkroniseres. Dine data opdateres, hver gang du opretter forbindelse til Xbox Live.

Du kan finde flere oplysninger i Ofte stillede spørgsmål om Xbox One-spil, der er gemt i skyen.

Sådan spiller du medier fra et eksternt drev

Installér appen Media Player fra Microsoft Store. Dit eksterne USB-drev vises i Media Player. Vælg det, og vælg derefter noget, du vil afspille.

Du kan finde flere oplysninger under Ofte stillede spørgsmål om video, billeder og lyd på Xbox Media Player til Xbox One.

Løste dette dit problem?

Ja
Nej

Tak for din feedback

Tak for din feedback!

Vi beklager, at denne artikel ikke kunne løse dit problem. Vi giver ikke op, og det skal du heller ikke gøre. Prøv gruppeindstillingen herunder.
Få hjælp fra gruppen
Ambassador chat image
Ambassadørchat
Chat direkte med en anden Xbox-bruger, der gerne vil hjælpe.

Giv feedback om dette emne

255 tegn tilbage.
Beskyt dine personlige oplysninger ved ikke at medtage kontaktoplysninger i din feedback.
Få hjælp fra gruppen
Ambassador chat image
Ambassadørchat
Chat direkte med en anden Xbox-bruger, der gerne vil hjælpe.

Kontakt os

Vil du kontakte support vedrørende problemet "Sådan administrerer du lager på Xbox One", som du læste om, eller vedrørende et andet problem?