Fejlfinding i forbindelse med 4K og HDR på Xbox One X og Xbox One S

Hvis din Xbox og dit tv burde understøtte 4K og HDR, men det ikke fungerer som forventet, så er her nogle ting, du kan prøve:

Kontrollér først, at din Xbox og dit TV understøtter 4K.

• Kontrollér, at du har Xbox One X eller Xbox One S
    Kig på mærkaten på bagsiden af konsollen til højre i nærheden af netværksporten for at se, hvilken model du har. Hvis klistermærket mangler, skal du se på undersiden.
Vigtigt! Skub en eventuel disk ud, og sluk for konsollen, før du vender din Xbox om. (Det gælder ikke for Xbox One S All Digital Edition, som ikke har et optisk diskdrev.)
  • Kontrollér, at du har et 4K-tv
    Kig på emballagen eller vejledningen til dit tv. Forskellige fabrikanter bruger forskellige navne. Se bl.a. efter navne som disse:
  • Navne på 4K

4K, 4K Ultra HD, UHD, UHD 4K, SUHD TV, Ultra HD, Ultra UDTV, 2160p

Viste opløsninger eller tilstande

3840 x 2160 ved 24 Hz, 50 Hz eller 60 Hz

Navne for HDR10

HDR Premium, High Dynamic Range, HDR, UHD Color, Ultra HD Premium, Ultra HD deep color, Dolby Vision

• På din Xbox kan du kontrollere dit TV's 4K- og HDR-funktioner
    Tryk på Xbox-knappen for at åbne guiden, og gå derefter til System > Indstillinger > Billede og lyd. I kolonnen Opsætning skal du vælge Video-output > 4K TV-oplysninger.

Hvis dit system bør understøtte 4K og HDR, men ikke virker (du kan f.eks. ikke vælge 4K UHD-opløsningen, 4K-funktioner understøttes ikke på skærmen med 4K TV-detaljer, 4K-indhold kan ikke afspilles, eller der er problemer med videokvalitet), kan du prøve følgende:

• Sørg for, at din Xbox automatisk registrerer dit TV
    Gå til System > Indstillinger > Billede og lyd > Video-output. Under kolonnen Avanceret skal du vælge Videokvalitet og overscan. I kolonnen Skærm skal du kontrollere, at Automatisk registrering (anbefalet) er markeret. 4K er ikke tilgængelig, når HDMI eller DVI er valgt manuelt.

• I forhold til HDR skal du kigge i manualen til dit fjernsyn for at sikre dig, at det understøtter HDR10-medieprofilen
    Kig efter understøttelse af BT2020 og HDR, eller tjek listen herover. (Der er to HDR-formater: Dolby Vision og HDR10. Dit fjernsyn kan understøtte begge, men det skal som minimum understøtte HDR10.)

• Sørg for, at dit HDMI-kabel er tilsluttet til den korrekte port i dit TV
    Nogle TV-er understøtter kun alle 4K-funktioner på bestemte porte. Se i manualen til dit TV, eller prøv de forskellige porte på dit TV.

• Kontrollér dit TV's indstillingsmenu
    Dit TV har måske en speciel indstilling, der slår 4K eller HDR til. Kig i manualen til dit TV for at se, om du skal ændre dets indstillinger. Din fjernsynsproducent anvender muligvis andre navne for HDR — se listen herover.

• Hvis noget indhold ikke kan afspilles, kan du kontrollere, at dit TV understøtter HDCP 2.2, og at det er slået til i indstillingerne for dit TV.

• Sørg for, at du bruger det HDMI-kabel, som fulgte med din Xbox One X eller Xbox One S.

• Prøv et andet HDMI-kabel
    Dine kabler skal være certificeret for HDMI High Speed eller HDMI Premium.

• Hvis der er tilsluttet en enhed mellem dit TV og din Xbox
    Fjern enheden, og tilslut dit TV direkte til din konsol med det HDMI-kabel, der fulgte med den. Visse AV-receivere eller andet videoudstyr kan påvirke de data, der sendes mellem konsol og fjernsyn. Din enhed skal understøtte de samme egenskaber som dit fjernsyn, enten direkte eller via pass-through. Du skal desuden bruge kabler, der er certificeret for HDMI High Speed eller HDMI Premium mellem både din Xbox og receiveren og receiveren og TV'et.

• Sørg for, at firmwaren på både dit TV og din AV-receiver er opdateret
    Mange nyere TV'er og udstyr kan modtage opdateringer via dit hjemmenetværk – hvis du finder ud af, at det ikke understøtter nogle 4K- eller HDR-funktioner, kan en opdatering af firmware til TV eller AV-receiver måske løse problemet. Kig i manualen til dit TV eller din enhed for at se, hvordan du opdaterer firmwaren.

• Slå indbygget 4K-afspilning fra
    Hvis du ser en blank skærm eller fejl, mens du forsøger at afspille 4K-indhold, og du har prøvet alle de tidligere trin, skal du deaktivere indbygget 4K-afspilning og prøve at afspille indholdet i en lavere opløsning. Gå til Indstillinger > Skærm og lyd. Under kolonnen Avanceret skal du vælge Videotilstand og fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet for indstillingen Tillad 4K.

• Hvis du ser mærkelige farver under afspilning af HDR-indhold
    Hvis du har prøvet alle ovenstående trin, skal du gå til Indstillinger > Billede og lyd. Under kolonnen Avanceret skal du vælge Videotilstand og fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet for indstillingen Tillad HDR10.

• Hvis det ikke løser problemet, skal du slå HDR10 til igen. Fjern derefter markeringen af Tillad Dolby Vision, og se, om det løser problemet.
    • Dolby fører lister over fjernsyn og lyd-/videomodtagere, der understøtter Dolby Vision. Selvom enheden understøttes, kræver den muligvis en firmwareopdatering.
      Bemærk! Disse lister findes kun på engelsk.

• Hvis du får en fejl, når du vælger 4K UHD i dine skærmindstillinger, skal du se Fejl under valg af 4K UHD-opløsningen på Xbox One S.

Løste dette dit problem?

Ja
Nej

Tak for din feedback

Tak for din feedback!

Vi beklager, at denne artikel ikke kunne løse dit problem. Vi giver ikke op, og det skal du heller ikke gøre. Prøv gruppeindstillingen herunder.
Få hjælp fra gruppen
Ambassador chat image
Ambassadørchat
Chat direkte med en anden Xbox-bruger, der gerne vil hjælpe.

Giv feedback om dette emne

255 tegn tilbage.
Beskyt dine personlige oplysninger ved ikke at medtage kontaktoplysninger i din feedback.
Få hjælp fra gruppen
Ambassador chat image
Ambassadørchat
Chat direkte med en anden Xbox-bruger, der gerne vil hjælpe.

Kontakt os

Vil du kontakte support vedrørende problemet "Fejlfinding i forbindelse med 4K og HDR på Xbox One X og Xbox One S", som du læste om, eller vedrørende et andet problem?