Fejlfinding i forbindelse med 4K og HDR på Xbox One X og Xbox One S

Hvis din Xbox og dit tv burde understøtte 4K og HDR, men det ikke fungerer som forventet, så er her nogle ting, du kan prøve:

Kontrollér først, at din Xbox og dit tv understøtter 4K.

• Sørg for, at du enten har en Xbox One X eller Xbox One S: På konsollens bagside i højre side tæt ved netværksporten er der et klistermærke med modelnavnet. Hvis dette klistermærke ikke er det, kan du se under konsollen.
    Vigtigt Før du venter din Xbox, skal du fjerne enhver disk fra den og slukke den.
  • Sørg for, at du har et 4K TV: Kig på emballagen eller vejledningen til dit tv. Forskellige fabrikanter bruger forskellige navne. Se bl.a. efter navne som disse:

Navne på 4K

4K, 4K Ultra HD, UHD, UHD 4K, SUHD TV, Ultra HD, Ultra UDTV, 2160p

Viste opløsninger eller tilstande

3840 x 2160 ved 24 Hz, 50 Hz eller 60 Hz

Navne for HDR10

HDR Premium, High Dynamic Range, HDR, UHD Color, Ultra HD Premium, Ultra HD deep color

• Via din Xbox skal du kontrollere dit tv's 4K- og HDR-funktioner: Tryk på Xbox-knappen  for at åbne guiden, gå til System > Indstillinger > Billede og lyd, og vælg derefter Avancerede videoindstillinger > 4K TV-detaljer.

Hvis dit system bør understøtte 4K og HDR, men ikke virker (du kan f.eks. ikke vælge 4K UHD-opløsningen, 4K-funktioner understøttes ikke på skærmen med 4K TV-detaljer, 4K-indhold kan ikke afspilles, eller der er problemer med videokvalitet), kan du prøve følgende:

• Sørg for, at din Xbox automatisk registrerer dit TV. Gå til System > Indstillinger > Billede og lyd> d, og vælg Automatisk registrering. 4K er ikke tilgængelig, når HDMI eller DVI er valgt manuelt.
  • M.h.t. HDR, kontrollér, at dit TV understøtter HDR10-medieprofilen. Tjek din TV-manual for at bekræfte det. Nogle producenter nævner måske ikke HDR10 - kik efter understøttelse af BT2020 og HDR eller et af navnene på den følgende liste. (Der er også to HDR formater: Dolby Vision og HDR10. Dit TV kan understøtte begge, men som minimum skal det understøtte HDR10).
    Navne for HDR10: HDR Premium, High Dynamic Range, HDR, UHD Color, Ultra HD Premium, Ultra HD deep color
  • Sørg for, at dit HDMI-kabel er sluttet til den rigtige port på dit TV. Nogle 4K TV-er understøtter kun alle deres 4K-funktioner på bestemte porte. Kik i din TV-manual for at se, om der er specielle 4K HDMI-porte eller prøv de forskellige porte på dit TV.
  • Tjek menuen Indstillinger på dit TV. Dit TV har måske en speciel indstilling, der slår 4K eller HDR til. Kik i din TV-manual for at se, om du skal ændre indstillingerne på dit TV. Som nævnt kan det være, at din TV-producent bruger andre navne for HDR - se listen ovenfor.
  • Hvis noget indhold ikke kan afspilles, kontrollér at dit TV understøtter HDCP 2.2, og at det er slået til i indstillingerne for dit TV.
  • Sørg for, at du bruger det HDMI-kabel, som fulgte med din Xbox One X eller Xbox One S.
  • Prøv et andet HDMI-kabel. Dine kabler skal være certificeret for HDMI High Speed eller HDMI Premium.
  • Hvis en enhed er sluttet til mellem dit TV og din Xbox, fjern det og slut dit TV direkte til din Xbox med det HDMI-kabel, som fulgte med din Xbox One X eller Xbox One S. Noget AV-udstyr eller andet videoudstyr kan påvirke den data, der bliver udvekslet mellem konsol og TV - din enhed skal understøtte de samme funktioner som dit TV, enten direkte eller tillade pass-through. Du skal desuden bruge kabler, der er certificeret for HDMI High Speed eller HDMI Premium mellem både din Xbox og receiveren og receiveren og TV'et.
  • Sørg for, at dit TV og AV-receiver firmware er opdateret. Mange nyere TV'er og udstyr kan modtage opdateringer via dit hjemmenetværk - hvis du finder ud af, at det ikke understøtter nogle 4K eller HDR-funktioner, kan en TV eller AV-receiver firmware opdatering måske afhjælpe problemet. Tjek manualen til dit TV eller udstyr for at se, hvordan man opdaterer firmware.
  • Hvis du ser en blank skærm eller fejl, mens du prøver at afspille 4K-indhold, og du har prøvet alle de tidligere trin, slå native 4K playback fra, og prøv at afspille indholdet med en lavere opløsning. I System > Indstillinger > Billede og lyd > Avancerede videoindstillinger skal du fjerne markeringen for Tillad 4K.
  • Hvis du ser underlige farver, mens du afspiller HDR-indhold, og du har prøvet alle de forudgående trin, kan du slå HDR fra. I System > Indstillinger> Billede og lyd> Avancerede videoindstillinger skal du fjerne markeringen for Tillad HDR.
  • Hvis du får en fejl når du vælger 4K UHD i dine skærmindstillinger, skal du se under Fejl under valg af 4K UHD-opløsningen på Xbox One X og Xbox One S.

Hvis du vil vide mere om, hvad dit tv sender af oplysninger til konsollen om dets 4K-funktioner, kan du se under Tjek af dit tv's 4K- og HDR-funktioner på Xbox One X og Xbox One S.