Fejlfinding i forbindelse med 4K og HDR på Xbox One X og Xbox One S

Hvis din Xbox og dit tv burde understøtte 4K og HDR, men det ikke fungerer som forventet, så er her nogle ting, du kan prøve:

Kontrollér først, at din Xbox og dit tv understøtter 4K.

• Kontrollér, at du har enten Xbox One X eller Xbox One S: Kig på mærkaten på bagsiden af konsollen til højre i nærheden af netværksporten for at se, hvilken model du har. Hvis klistermærket mangler, skal du se på undersiden.
    Vigtigt Før du venter din Xbox, skal du fjerne enhver disk fra den og slukke den.
  • Sørg for, at du har et 4K TV: Kig på emballagen eller vejledningen til dit tv. Forskellige fabrikanter bruger forskellige navne. Se bl.a. efter navne som disse:

Navne på 4K

4K, 4K Ultra HD, UHD, UHD 4K, SUHD TV, Ultra HD, Ultra UDTV, 2160p

Viste opløsninger eller tilstande

3840 x 2160 ved 24 Hz, 50 Hz eller 60 Hz

Navne for HDR

HDR Premium, High Dynamic Range, HDR, UHD Color, Ultra HD Premium, Ultra HD deep color, Dolby Vision

• Kontrollér dit TVs 4K- og HDR-funktioner på din Xbox: Tryk på Xbox-knappen  for at åbne guiden, gå til System > Skærm og lyd,og vælg derefter Avancerede videoindstillinger > 4K tv-detaljer.

Hvis dit system bør understøtte 4K og HDR, men ikke virker (du kan f.eks. ikke vælge 4K UHD-opløsningen, 4K-funktioner understøttes ikke på skærmen med 4K TV-detaljer, 4K-indhold kan ikke afspilles, eller der er problemer med videokvalitet), kan du prøve følgende:

• Sørg for, at din Xbox automatisk registrerer dit TV. Gå til System > Indstillinger > Skærm og lyd> og vælg Automatisk registrering. 4K er ikke tilgængelig, når HDMI eller DVI er valgt manuelt.
  • Sørg for, at dit HDMI-kabel er tilsluttet til den korrekte port i dit fjernsyn. Nogle tv-er understøtter kun alle 4K-funktioner på bestemte porte. Se i manualen til dit tv, eller prøv de forskellige porte på dit tv.
  • Kontrollér dit fjernsyns indstillingsmenu. Dit TV har måske en speciel indstilling, der slår 4K eller HDR til. Kik i din TV-manual for at se, om du skal ændre indstillingerne på dit TV. Din fjernsynsproducent anvender muligvis andre navne for HDR — se listen herover.
  • Hvis noget indhold ikke kan afspilles, kan du kontrollere, at dit TV understøtter HDCP 2.2, og at det er slået til i indstillingerne for dit TV.
  • Sørg for, at du bruger det HDMI-kabel, som fulgte med din Xbox One X eller Xbox One S.
  • Prøv et andet HDMI-kabel. Dine kabler skal være certificeret for HDMI High Speed eller HDMI Premium.
  • Hvis en enhed er sluttet til mellem dit TV og din Xbox, fjern det og slut dit TV direkte til din Xbox med det HDMI-kabel, som fulgte med din Xbox One X eller Xbox One S. Noget AV-udstyr eller andet videoudstyr kan påvirke den data, der bliver udvekslet mellem konsol og TV - din enhed skal understøtte de samme funktioner som dit TV, enten direkte eller tillade pass-through. Du skal desuden bruge kabler, der er certificeret for HDMI High Speed eller HDMI Premium mellem både din Xbox og receiveren og receiveren og TV'et.
  • Sørg for, at dit TV og AV-receiver firmware er opdateret. Mange nyere TV'er og udstyr kan modtage opdateringer via dit hjemmenetværk - hvis du finder ud af, at det ikke understøtter nogle 4K eller HDR-funktioner, kan en TV eller AV-receiver firmware opdatering måske afhjælpe problemet. Tjek manualen til dit TV eller udstyr for at se, hvordan man opdaterer firmware.
  • Hvis du ser en blank skærm eller fejl, mens du forsøger at afspille 4K-indhold, og du har prøvet alle de tidligere trin, skal du deaktivere indbygget 4K-afspilning og prøve at afspille indholdet i en lavere opløsning. I Indstillinger > Skærm og lyd > Avancerede videoindstillinger,og fjern markeringen af indstillingen Tillad 4K.
  • Hvis du ser mærkelige farver, mens du afspiller HDR-indhold, og du har prøvet alle de tidligere trin, skal du gå til Indstillinger > Skærm og lyd > Avancerede videoindstillinger,og fjern markeringen af indstillingen Tillad Dolby Vision.
    • Hvis det ikke løser problemet, skal du til HDR10 til igen. Fjern derefter markeringen af Tillad Dolby Vision, og se, om det løser problemet.
    • Dor at få mere at vide om, hvilke oplysninger TV'et giver din Xbox om sine 4K-funktioner, kan du se "Sådan tjekker du tv'ets funktioner på Xbox One X og Xbox One S.
    • Dolby vedligeholder lister over tv'er og lyd-/videomodtagere, der understøtter Dolby Vision. Selvom enheden understøttes, kræver den muligvis en firmwareopdatering. (Bemærk! Disse lister er kun på engelsk.)
  • Hvis du får en fejl, når du vælger 4K UHD i skærmindstillingerne, kan du se Fejl under valg af 4K UHD-opløsningen på Xbox One S.

Løste dette dit problem?

Ja
Nej

Tak for din feedback

Tak for din feedback!

Vi beklager, at denne artikel ikke kunne løse dit problem. Vi giver ikke op, og det skal du heller ikke gøre. Prøv gruppeindstillingen herunder.
Få hjælp fra gruppen
Ambassador chat image
Ambassadørchat
Chat direkte med en anden Xbox-bruger, der gerne vil hjælpe.

Giv feedback om dette emne

255 tegn tilbage.
Beskyt dine personlige oplysninger ved ikke at medtage kontaktoplysninger i din feedback.
Få hjælp fra gruppen
Ambassador chat image
Ambassadørchat
Chat direkte med en anden Xbox-bruger, der gerne vil hjælpe.

Kontakt os

Vil du kontakte support vedrørende problemet "Fejlfinding i forbindelse med 4K og HDR på Xbox One X og Xbox One S", som du læste om, eller vedrørende et andet problem?