Brug Film og TV-appen med Oplæser på Xbox One

Film og tv fungerer med Oplæser, en indbygget skærmlæser, som læser teksten på skærmen højt og beskriver hændelser, så du kan bruge din pc med delvist eller intet syn.

Appen har også tastaturgenveje, som kan hjælpe dig med at udføre almindelige handlinger. Opnå de bedste resultater ved at tilslutte et USB-tastatur til din Xbox One til brug med Oplæser. Følgende oplysninger antager brugen af en Xbox One-controller og et tilsluttet USB-tastatur.

Start Oplæser

HoldXbox-knappen  nede på din controller, og tryk derefter på Menu-knappen . Tryk på knapperne igen for at slå Oplæser fra.

Hvis du bruger et tastatur, skal du trykke på Windows-tasten+ Enter samtidig for at starte og stoppe Oplæser. På mange tastaturer er Windows-tasten placeret i den nederste række af taster til venstre eller højre for Alt-tasten.

Åbn appen

1. Log på din profil på Xbox One.
  2. Fra startskærmen skal du gå til Mine spil og apps og trykke på Enter.
  3. Tryk på pil ned én gang for at gå til Apps, gå derefter til sorteringsmenuen, og tryk på Enter.
  4. Brug pil op og ned for at fokusere på Sortér A-Å, og tryk derefter på Enter.
  5. Gå til den første app på din appliste, tryk derefter på højre pil, indtil du når til Film og tv. Tryk på Enter for at åbne den.

Du lukker appen ved at trykke på Xbox-knappen for at gå til startskærmen. Hvis du går til start fra appen, vil Film og tv være i fokus. Tryk på Menu-knappen på controlleren, og vælg Afslut.

Navigation

Bemærk! Brug af Oplæser kræver brugen af et USB-tastatur, der er sluttet til din Xbox.

Xbox-versionen af Film og tv har fire hovedområder:

• Søg
  • Startside
  • Film
  • Tv

Personlige videoer er tilgængelige i pc-appen, men ikke på Xbox.

Du navigerer i appen med dit tastatur ved at bruge piletasterne. Med din controller kan du enten bruge venstre styrepind eller D-pad med A-knappen  til at vælge og B-knappen  til at gå tilbage.

Når du starter appen første gang, skal du vælge en destination: Gå til Film og tv, eller køb film og tv-programmer fra Store. Hvis du går til Film og tv, føres du til appens startside. Hvis du køber film og serier, du vil se, føres du til Store.

Tastaturgenveje

Følgende tastaturgenveje er tilgængelige til Film og tv på Xbox One med et tilsluttet USB-tastatur.

Tryk på denne tast Sådan gør du
Enter Vælg noget, der er i fokus
Mellemrum eller Ctrl+P Afspil eller pause (når du ser en video)
Windows-tast+Tilbage Gå tilbage

Find en film eller et tv-program, og begynd at afspille den/det

1. Brug controlleren til at gå til venstre, tryk på tabulatoren for at fokusere på feltet Søg, og tryk derefter på Enter, og skriv navnet på den film eller det tv-program, du ønsker.
  2. Tryk på Enter for at søge. Film og tv-programmer, du har købt eller lejet, vises. Hvis du vil se resultater for relaterede film eller programmer, du kan hente fra Store, skal du trykke på pil ned til knappen "Søg i Store" og trykke på Enter.
  3. Når du har fokus på det ønskede element, skal du trykke på Enter at vælge det.
    • For de film, du ejer, vil Afspil eller Fortsæt vil være i fokus. Tryk på Enter eller Mellemrumstast at starte afspilningen.
    • Når det gælder et tv-program, du ejer, vil fokus være på Afspil for den første episode i serien eller den første episode, som du endnu ikke har set. For at afspille en anden episode skal du bruge controlleren til at flytte ned på listen med episoder og derefter brug pil ned til at fokusere på den ønskede episode. Hvis du vil afspille, skal du trykke på Enter og vælge enten Afspil, Fortsæt eller Genstart.
    • Er det en film eller et tv-program, du vil købe eller leje, skal du trykke på Enter for at åbne denne titel i Store. Følg vejledningen for at købe eller leje. Når du har fuldført transaktionen, ændres knappen Køb eller Lej til Afspil eller Ejet. Sørg for, at knappen er i fokus, og tryk på Enter for at vende tilbage til appen Film og tv. Hvis det er nødvendigt, kan du bruge tabulatortasten til at navigere til knappen Afspil og derefter trykke på Enter.

Styr afspilning af video

Når der afspilles en film eller et tv-program, kan du styre afspilning på følgende måde:

1. Tryk på mellemrumstasten, hvis du vil holde pause eller afspille videoen.
  2. Hvis du vil springe 30 sekunder frem, skal du starte med knappen Afspil eller Pause, trykke på tabulatortasten for at komme til knappen Spring fremad og derefter trykke på Enter.
  3. Hvis du vil springe 30 sekunder tilbage, skal du starte med knappen Afspil eller Pause, tryk på tabulatortasten+Skift for at komme til knappen Spring tilbage, og tryk derefter på Enter.
  4. Hvis du vil ændre indstillinger for lyd eller billedtekst, skal du starte knappen Afspil eller Pause trykke på tabulator+Skift, indtil du kommer til Vis menu for undertekster og lyd. Tryk derefter på Enter. Brug piletasten og Enter for at vælge de ønskede indstillinger.

Slå undertekster til

Undertekster er tilgængelige for de fleste film og tv-programmer. Sådan kan du slå dem til:

1. Når du åbner en video og begynder at afspille den, skal du vælge Pause eller trykke på mellemrumstasten for at afbryde den midlertidigt.
  2. Tryk på Skift+tabulator, indtil du kommer til knappen Vis menu for undertekster og lyd. Tryk på Enter, og brug derefter pil op eller pil ned for at vælge et sprog. Tryk på Enter.
  3. Tryk på mellemrumstasten for at fortsætte med videoen, nu med undertekster.

Sådan ændrer du udseendet af undertekster, så de er nemmere at læse:

1. Tryk på Xbox-knappen på controlleren for at åbne guiden.
  2. Brug højre pil til at fokusere på fanen System, tryk på Enter, og tryk på Enter igen under Indstillinger.
  3. Gå ned til Øget tilgængelighed.
  4. Gå til højre til Undertekster, og tryk på Enter.
  5. Flyt ned til Brug brugerdefineret typografi, og tryk på mellemrumstast.
  6. Ryk med tabulatoren til en hvilken som helst af 9 menuer, og brug derefter en kombination af Enter og pil ned for at vælge de ønskede indstillinger.

Alternativt kan du fra Øget tilgængelighed bruge højre pil til at fokusere på Stor kontrast og trykke på Enter. Brug menuen for at sikre dig, at stor kontrast er slået til.

Få support til Oplæser eller andre teknologiske hjælpemidler fra Microsoft ved at kontakte Xbox Support.

Løste dette dit problem?

Ja
Nej

Tak for din feedback

Tak for din feedback!

Vi beklager, at denne artikel ikke kunne løse dit problem. Vi giver ikke op, og det skal du heller ikke gøre. Prøv gruppeindstillingen herunder.
Få hjælp fra gruppen
Ambassador chat image
Ambassadørchat
Chat direkte med en anden Xbox-bruger, der gerne vil hjælpe.

Giv feedback om dette emne

255 tegn tilbage.
Beskyt dine personlige oplysninger ved ikke at medtage kontaktoplysninger i din feedback.
Få hjælp fra gruppen
Ambassador chat image
Ambassadørchat
Chat direkte med en anden Xbox-bruger, der gerne vil hjælpe.

Kontakt os

Vil du kontakte support vedrørende problemet "Brug Film og TV-appen med Oplæser på Xbox One", som du læste om, eller vedrørende et andet problem?