Se live tv med Oplæser på Xbox One

Se live tv på Xbox One ved at tilslutte din konsol til din digitale kabelboks eller DTV-antenne og -tuner og ved hjælp af OneGuide. OneGuide fungerer med Oplæser, en indbygget skærmlæser, som læser teksten på skærmen højt og beskriver hændelser, så du kan bruge din Xbox One med delvist eller intet syn.

Opnå de bedste resultater ved at tilslutte et USB-tastatur til din Xbox til brug med Oplæser. Følgende oplysninger antager brugen af en Xbox One-controller og et tilsluttet USB-tastatur.

Starte Oplæser

HoldXbox-knappen  nede på din controller, og tryk derefter på Menu-knappen . Tryk på knapperne igen for at slå Oplæser fra.

Hvis du bruger et tastatur, skal du trykke på Windows-tasten+ Enter samtidig for at starte og stoppe Oplæser. På mange tastaturer er Windows-tasten placeret i den nederste række af taster til venstre eller højre for Alt-tasten.

Åbn appen

1. Log på din profil på Xbox One.
  2. Før du åbner appen, skal du tilslutte din digitale kabelboks via HDMI- eller en DTV-tuner via USB. Hvis du tilslutter en DTV-tuner, beder din Xbox dig om et postnummer, tidszone osv. og scanner efter kanaler. Når det gælder kabelbokse, sker dette bagefter.
  3. Fra startskærmen skal du gå til Mine spil og apps og trykke på Enter.
  4. Tryk på pil ned én gang for at gå til Apps, gå derefter til sorteringsmenuen, og tryk på Enter.
  5. Brug pil op og ned for at fokusere på Sortér A-Å, og tryk derefter på Enter.
  6. Gå til den første app på din appliste, tryk derefter på højre pil, indtil du når til OneGuide. Tryk på Enter for at åbne den.

Du lukker appen ved at trykke på Xbox-knappen for at gå til startskærmen. Hvis du går til start fra appen, vil OneGuide være i fokus. Tryk på Menu-knappen på controlleren, og vælg Afslut.

Navigation

Tryk på Vis-knappen på controlleren for at få adgang til MiniGuide, visningstilstand, indstillinger og systemhjælp. Når den er aktiveret, sørger MiniGuide for at holde et sæt knapper klar, så du kan få en praktisk adgang via tabulatortasten:

• Vis kun favoritkanaler
  • Vis kun seneste kanaler
  • Vis kun tv-programoversigter

Tryk på Menu-knappen på controlleren for at åbne knapper til Tv-programoversigter (Alle kanaler, Trending og Favoritter), film (en liste over film, der er tilgængelige fra forskellige udbydere, herunder film på live tv), og tv (en liste over indhold fra tilgængelige tv-apps).

Du navigerer i appen med dit tastatur ved at bruge piletasterne. Med din controller kan du enten bruge venstre styrepind eller D-pad med A-knappen  til at vælge og B-knappen  til at gå tilbage.

Konfigurer og se live tv på Xbox One

Tilslut dit digitale tv-set-top-boks via HDMI, eller tilslut en DTV-tuner via USB. Åbn OneGuide, som beskrevet ovenfor, og følg vejledningen på skærmen for at vælge din tidszone, kabeludbyder osv.

Hvis du vil ændre eller nulstille dine tv-indstillinger eller angive indstillinger for enhedskontrol, lyd og video, skal du gøre følgende:

1. Tryk på Xbox-knappen  for at åbne guiden.
  2. Brug højre pil til at gå til fanen System, og tryk derefter på Enter.
  3. Brug pil ned til at gå til Indstillinger, og tryk derefter på Enter.
  4. Brug pil ned til at gå til TV og OneGuide, klik derefter på højre pil og Enter for at vælge indstillinger for følgende:
    • OneGuide: Konfigurer dine EPG-indstillingerne (elektronisk programguide), herunder nulstilling af oplysningerne fra din tv-udbyder.
    • Enhedskontrol: Angiv dine komponentmærker til Xbox-styrefunktion, herunder strømindstillinger.
    • Tv-tuner: Til konfiguration af jordbaseret ATSC-forbindelse og rydde "luftbårne" digitale QAM-tv-signaler.
    • Lyd og video: Konfiguration af signalet for HDMI- og lydudgang.
    • Fejlfinding: Rapportér problemer, eller nulstil alle tv-konfigurationer.

Find og vælg kanaler.

Tryk på Menu-knap på din controller, og gå til Tv-programoversigter: Alle kanaler for at se din EPG (elektronisk programguide).

Kanaler vises i et gitter. Kolonnen længst til venstre er kanalnavnet i numerisk rækkefølge der er baseret på kanalnummer. Til højre for det er navnet, tiden og datoen for programmerne, der er stablet fra venstre mod højre efter tidspunktet på dagen, og hvor de programmer der afspilles lige nu er øverst på listen.

Du kan bruge pil ned og op til at gå gennem den kolonne, du er i. Kanalnavne læses, også når du gennemser elementer i programkolonnen.

Mens du ser, skal du trykke på Skift + pil op eller pil ned for at få adgang til MiniGuide – knapper til Vis kun med foretrukne kanaler, Vis kun seneste kanaler og Vis kun tv-programoversigter. Tryk på Esc for at lukke MiniGuide.

På de respektive sider for film og tv organiseres apps og programmer på lister. Brug Tabulator+Skift til at springe fra liste til liste og pilene til at gå ned ad lister. Titler læses, når du fokuserer på det første element på en liste.

Styr afspilningen

Afhængigt af din tv-udbyder og den station, du ser, kan du muligvis sætte dine programmer på pause og gå frem og tilbage i dem.

Mens et program spiller, skal du trykke på mellemrumstasten for at åbne styrefunktionerne til spil og derefter trykke på mellemrum igen for at afbryde. Tryk på højre og venstre pil for at spole frem, springe fremad, stoppe, spole tilbage og springe tilbage (når disse indstillinger er mulige).

Slå undertekster til

For at få undertekster til skal du gøre følgende afhængigt af din tv-konfiguration:

• For digitalt kabel-tv: slå undertekster til (når de er tilgængelige) på din digitale kabel-tv-boks. Du kan se dem, når du ser tv eller film på din Xbox.
  • Luftbåren DTV-tuner: Slå undertekster til i spilstyrefunktionerne, når du ser film eller tv på Xbox.

Få support til Oplæser eller andre teknologiske hjælpemidler fra Microsoft ved at kontakte Xbox Support.

Løste dette dit problem?

Ja
Nej

Tak for din feedback

Tak for din feedback!

Vi beklager, at denne artikel ikke kunne løse dit problem. Vi giver ikke op, og det skal du heller ikke gøre. Prøv gruppeindstillingen herunder.
Få hjælp fra gruppen
Ambassador chat image
Ambassadørchat
Chat direkte med en anden Xbox-bruger, der gerne vil hjælpe.

Giv feedback om dette emne

255 tegn tilbage.
Beskyt dine personlige oplysninger ved ikke at medtage kontaktoplysninger i din feedback.
Få hjælp fra gruppen
Ambassador chat image
Ambassadørchat
Chat direkte med en anden Xbox-bruger, der gerne vil hjælpe.

Kontakt os

Vil du kontakte support vedrørende problemet "Se live tv med Oplæser på Xbox One", som du læste om, eller vedrørende et andet problem?