Fejlen 0x803F8001 opstår, når du starter et Xbox One-spil

Følgende fejlkode og -meddelelse vises, når du prøver at starte et spil eller en app på din Xbox One-konsol:

0x803f8001

Ejer du dette spil eller denne app?

Hvis du har en spildisk, skal du indsætte den nu. Ellers skal du kontrollere, at du er logget på Xbox Live. Hvis du ikke har rettigheder til at spille det, skal du købe det i Microsoft Store.

Det kan betyde, at vi har problemer med at kontrollere brugsrettigheder.

Løsning 1: Indsæt spildisken

Hvis du spiller et diskbaseret spil, skal du indsætte spildisken i Xbox-konsollen. Hvis disken allerede er indsat, kan du se under Sådan fejlfindes problemer med diskafspilning din Xbox One.

Bemærk Installation fra en disk gælder ikke for Xbox One S All Digital Edition, som ikke har et optisk diskdrev.

Løsning 2: Log på Xbox Live

Hvis du har købt eller installeret spillet eller appen fra Microsoft Store på Xbox One (tidligere kaldet Xbox-butikker), skal du kontrollere, at du er logget på Xbox Live.

Løsning 3: Få ejeren til at logge på Xbox Live

Hvis spillet eller app blev installeret digitalt (uden en disk) af en anden person, skal du få denne person til at logge på Xbox Live.

Tip Hvis spillets ejer vælger en bestemt Xbox som sin hjemme-Xbox, kan alle, der bruger denne Xbox, bruge installerede spil og apps, også selvom den person, der har installeret dem, ikke er logget på

Få flere oplysninger under Sådan angiver du en Xbox One-konsol som din hjemme-Xbox.

Løsning 4: Kontrollér status for Xbox Live-tjenesten

Et midlertidigt udfald på Xbox Live kan udløse denne meddelelse. Hvis du kan se Xbox Live-onlinestatusbeskeder online, skal du vente på, at tjenesten bliver gendannet, og derefter prøve igen.

Social og spil: kører
2019-08-20T20:59:11.6659858+00:00

Løsning 5: Afslut spillet, og genstart det

Hvis der er mulighed for, at spillet eller appen har kørt i baggrunden i lang tid, skal du afslutte og genstarte det eller den.

Hvis du vil undgå, at det sker igen, skal du afslutte spillet, før du skifter aktiviteter på din Xbox One-konsol.

Løsning 6: Genstart konsollen

Hvis din Xbox ikke reagerer, skal du genstarte den:

1. Tryk på Xbox Xbox-knappen midt på din Xbox One, og hold den nede for at åbne strømcenteret.
  2. Vælg Genstart konsol.
  3. Vælg Genstart.

Løsning 7: Køb en digital kopi

Hvis en anden oprindeligt har købt og installeret spillet, og du vil gemme din egen kopi, skal du købe det digitalt i Microsoft Store på Xbox One. Du behøver ikke geninstallere spillet, før du kan spille.

Kontakt os

Vil du kontakte support vedrørende problemet "Fejlen 0x803F8001 opstår, når du starter et Xbox One-spil", som du læste om, eller vedrørende et andet problem?