God spilleradfærd på Xbox One

Hvad gør en spiller god? Det er enkelt. Det at være en god spiller betyder, at en person er god: Du følger reglerne, og du behandler de andre spillere med respekt.

Gode spillerne er den mest almindelige type af spillere på Xbox Live: Personer, der spiller online med en vis regelmæssighed og får meget lidt negativ feedback fra andre spillere. Disse spillere forstår, at deres gode opførsel er noget, hele Xbox-gruppen drager fordel af.

En god spiller:

• Sørger for, at de altid overholder reglerne. Hvis de kan se en anden spiller foretaget sig noget ulovlig, rapporterer de problemet.
  • Forstår forskellen mellem konkurrencepræget adfærd og mobning og mellem venlige spøgefuldheder og verbal chikane.
  • Ved, at han eller hun ikke skal poste noget, der kan skade eller chikanere en anden spiller.
  • Har et pænt sprogbrug.
  • Indhenter tilladelse, før der postes indhold, en anden spiller har oprettet.
  • Kender og følger Microsofts ordensregler.

Sund spillemåde

Det at være en god spiller betyder ikke blot, at man spiller på en fair måde – det betyder også, at man er god mod sig selv. Det er nemt at ramme flowet og indtage samme kropsstilling i timevis, når du er kommet i gang med at spille. Hvis du tager en pause, giver det dig et par minutter, hvor du kan slappe af, men det kan også forhindre skader på grund af gentagne bevægelser som karpaltunnelsyndrom og senebetændelse.

Følgende tip kan hjælpe dig med at beskytte dig og holde dig sund, mens spiller.

Indtag en position

Det er vigtigt, at du indtager behagelige stillinger, der ikke er mærkelige, når du bruger din krop, uanset om du arbejder eller spiller. Det har ikke alene betydning for din samlede præstation, men det kan også spille en rolle for, hvor godt du befinder dig, når du spiller videospil, og kan dermed bidrage til, at du undgår skader på grund af gentagende bevægelser. Du bør også skifte stilling under længerevarende spilsessioner for at undgå ubehag og træthed.

• Vælg en stol eller et sæde, som støtter den nederste del af ryggen, og hvor du kan sidde behageligt og naturligt.
  • Fjern ting fra dine ben, så du kan have en behagelig benstilling, og at der er plads til, at du kan bevæge benene.
  • Sørg for, at overarmene kan hvile afslappet langs siden af kroppen.
  • Hold håndleddene lige, når du holder på og bruger controllere. Undgå at bøje håndleddene op, ned eller til siderne.
  • Placer dig selv og/eller din skærm, så du ikke behøver at vippe hovedet op eller ned eller fra side til side i længere tid ad gangen.
  • Undgå blænding ved at placere skærmen, så den ikke er i nærheden af lyskilder, der giver blænding, eller brug persienner for vinduet for at styre lysniveauet. Du kan også justere lysstyrke og kontrast til niveauer, der gør skærmen behagelig at se på.

Spil let

Overvej følgende forslag med henblik på at reducere virkningerne af mindre fysiske påvirkninger af kroppen:

• Tryk let på spilcontrollerknapper, og slap af i hænder og fingre. Benyt også let berøring med styrepinde eller taster på en controller.
  • Undgå at hvile håndflader eller håndled på nogen overflader, når du bruger controllere.
  • Slap af i dine arme og hænder, også på tidspunkter, hvor du ikke bruger controllere.
  • Slap af i hånden, når du holder controlleren.

Tag pauser

Når du stopper aktiviteten og slapper af, er det én måde at holde pause på, men der er også andre måder:

• Hvis du skifter opgaver, kan det give nogle muskler hvile, mens andre er produktive. Du kan f.eks. sidde ned, mens du spiller videospil, men stå op, når du ikke spiller.
  • Brug forskellige fremgangsmåder til at udføre en opgave. F.eks. kan du bruge controllertasten i stedet for controllerens styrepind.
  • Slap af i arme og hænder, mens du ser andre spille eller under cutscener, langsomme gengivelser eller andre pauser i et spil.
  • Sæt dig ind i software- og hardwarefunktioner ved at læse de oplysninger, du fik sammen med dine spildiske og hardwareprodukter.

Sikkerhed og velbefindende

Din sikkerhed og dit velbindende betyder noget. Når vi er blevet gjort opmærksom på, at et Xbox Live-medlem går gennem en vanskelig tid, kan vi sende en meddelelse, der henviser dem til Crisis Text Line, der er en gratis udbyder af døgnsupport til personer, der er i krise. Hvis du har modtaget en meddelelse, skyldes det, at vi vil gerne give dig mulighed for at tale med en erfaren og fortrolige kriserådgiver.

Det er helt op til dig, om du vil kontakte Crisis Text Line, men vi er meget optaget af, at alle spillere skal værktøjerne til at bevare deres velbefindende.

Løste dette dit problem?

Ja
Nej

Tak for din feedback

Tak for din feedback!

Vi beklager, at denne artikel ikke kunne løse dit problem. Vi giver ikke op, og det skal du heller ikke gøre. Prøv gruppeindstillingen herunder.
Få hjælp fra gruppen
Ambassador chat image
Ambassadørchat
Chat direkte med en anden Xbox-bruger, der gerne vil hjælpe.

Giv feedback om dette emne

255 tegn tilbage.
Beskyt dine personlige oplysninger ved ikke at medtage kontaktoplysninger i din feedback.
Få hjælp fra gruppen
Ambassador chat image
Ambassadørchat
Chat direkte med en anden Xbox-bruger, der gerne vil hjælpe.

Kontakt os

Vil du kontakte support vedrørende problemet "God spilleradfærd på Xbox One", som du læste om, eller vedrørende et andet problem?