Xbox Onen pilvipelitallenteet: usein kysytyt kysymykset

Pilvipelitallenteiden avulla voit pelata pelejä useilla konsoleilla jatkaen siitä, mihin edellisellä kerralla jäit. Jos sinulla on useita Xbox One -konsoleita tai haluat pelata ystäväsi luona, voit tallentaa pelitallenteesi pilvipalveluun Xbox Live -palvelimiin.

Seuraavassa on pilveen tallennettujen Xbox One -pelitallenteiden käytön usein kysyttyjä kysymyksiä.

Tällä sivulla

Miten voin synkronoida tallennetut pelini pilveen?

Tallennetut pelit tallennetaan automaattisesti pilveen, kun muodostat yhteyden Xbox Live -palveluun. Sinun ei tarvitse valita pilvitallennusta. Jos kirjaudut sisään toiseen Xbox One -konsoliin, pelitallenteeesi ovat käytettävissä kyseisellä konsolilla, kun kirjaudut sisään Xbox-profiilillasi.

Tarvitsenko Xbox Live Gold -tilauksen, jotta voin käyttää pilvitallennusta?

Et. Kaikki, jotka ovat rekisteröityneet Xbox Live -palveluun, voivat säilyttää tallennettuja pelejään pilvipalvelussa.

Mitkä tiedot tallennetaan kiintolevylle ja mitkä pilveen?

Tiedot tallennetaan sekä kiintolevylle että pilveen. Xbox Live pitää tärkeät tiedot synkronoituina, joten et menetä mitään, jos käytät ystävän tai perheenjäsenen konsolia tai jos hankit uuden konsolin.

Huomaa
Tietojen synkronointi edellyttää säännöllistä yhteyttä Xbox Liveen. Offline-tilassa pelaaminen voi aiheuttaa, että pilvessä olevat tiedot eivät ole synkronoituja. Tiedot päivittyvät aina, kun muodostat yhteyden Xbox Liveen.

Voinko käyttää pilvitallenteita offline-tilassa?

Jotta voit käyttää pelien pilvitallennusta, sinulla on oltava Xbox Live -yhteys, kun aloitat pelin pelaamisen. Jos Xbox Live -yhteys katkeaa pelin pelaamisen aikana, voit jatkaa pelin pelaamista. Jos sinulla ei ole Xbox Live -yhteyttä pelistä poistuessasi, pelitallennettasi ei ladata pilveen. Jos haluat käyttää pelitallennetta toisella konsolilla, sinun pitää muodostaa yhteys Xbox Liveen. Kun muodostat yhteyden Xbox Liveen, pelitallenteesi ladataan pilveen.

Mistä tiedän, ovatko pelitallenteeni pilvessä?

Kun pelaat peliä, pelitiedot tallennetaan Xbox One -konsoliisi. Kun poistut pelistä, tiedot tallennetaan sekä kiintolevylle että pilveen. Xbox Live pitää tärkeät tiedot synkronoituina, joten et menetä mitään, jos käytät toista konsolia tai jos hankit uuden konsolin.

Huomaa
Tietojen synkronointi edellyttää säännöllistä yhteyttä Xbox Liveen. Offline-tilassa pelaaminen voi aiheuttaa pilvessä olevien tietojen vanhentumisen. Tiedot päivittyvät aina, kun muodostat yhteyden Xbox Liveen.

Voinko tallentaa pilveen ladattua sisältöä, lisäosia ja arcade-pelejä?

Et. Ladattavan sisällön täytyy olla tallennettuna paikallisesti, jotta se voidaan ladata nopeasti.

Jos sinun on asennettava peli uudelleen, poista ensin sen asennus ja asenna se sitten uudelleen. Toimi näin:

1. Avaa opas painamalla Xbox-painiketta  ja valitse sitten My games & apps (Omat pelit ja sovellukset).
  2. Valitse Pelit.
  3. Korosta peli, jonka asennuksen haluat poistaa, paina valikkopainiketta ja valitse sitten Hallitse peliä.
  4. Valitse Hallitse kaikkia, Poista kaikki ja sitten Poista asennus.

Voit tämän jälkeen asentaa pelin uudelleen asettamalla levyn laitteeseen tai lataamalla sen uudelleen Microsoft Storesta. Jos haluat ladata pelin uudelleen, hae se Microsoft Storesta, valitse se ja valitse sitten Asenna.

Voinko tallentaa profiilini pilveen?

Xbox-profiilit tallennetaan automaattisesti pilveen. Lisätietoja profiilin lataamisesta on ohjeaiheessa Microsoft-tilin lisääminen tai poistaminen Xbox Onessa.

Kuinka paljon käytettävissäni on pilvitallennustilaa?

Xbox Onessa jokaiselle pelille on varattu tallennustilaa. Käyttäjän pelikirjaston kasvaessa myös hänen pilvitallennustilansa kasvaa, eikä Xbox Live Gold -tilausta vaadita. Näin ollen Xbox One -käyttäjillä on käytettävissään rajoittamattomasti pilvitallennustilaa heidän kirjastonsa koon mukaan.

Voinko kopioida kaikki tallenteeni pilveen?

Jos olet innokas pelaaja, pilvitallennustilasi saattaa loppua. Siinä tapauksessa voit vapauttaa tilaa poistamalla turhat tallenteet. Voit myös jatkaa pelaamista tallentamatta pelitallennetietoja pilveen.

Miten voin poistaa tallenteet, joita en enää halua käyttää?

Voit hallita yksittäisten pelien tietoja aloitusnäytön My games & apps (Omat pelit ja sovellukset) -kohdassa. Toimi näin:

1. Avaa opas painamalla Xbox-painiketta  ja valitse sitten My games & apps (Omat pelit ja sovellukset).
  2. Korosta peli, paina ohjaimen valikkopainiketta ja valitse sitten Hallitse peliä.
  3. Vieritä oikealle ruudun vasemmassa reunassa Tallennetut tiedot -kohtaan ja paina sitten ohjaimen A-painiketta .
  4. Sinua pyydetään vahvistamaan pelitallennetietojen poisto:
    • Poista konsolista poistaa tallenteen paikallisen kopion. Voit hakea sen pilvestä, kun pelaat seuraavan kerran.
    • Poista kaikkialta poistaa tallennetut tiedot tästä konsolista, pilvestä ja kaikista muista konsoleista, joilla pelaat.
    • Peruuta jättää tiedot ennalleen.

Miten voin käyttää Xbox 360:n pilvitallenteita Xbox One -konsolilla?

Ota käyttöön pelien pilvitallennus Xbox 360 -konsolillasi. Tähän ja vianmääritykseen liittyviä tietoja on ohjeaiheessa Pelien tallentaminen pilveen.