Pelitallenteiden tallentaminen pilvipalveluun

Tallennetun pelin pelaaminen useilla konsoleilla

Jos sinulla on useita Xbox 360 -konsoleita tai haluat pelata ystäväsi luona, voit tallentaa pelitallenteesi pilvipalveluun (Microsoftin Xbox Liven palvelimille). Koska pelitallenteesi on tallennettu pilveen, voit jatkaa pelaamista toisella Xbox 360 -konsolilla samasta kohdasta, johon aiemmin jäit.

Huomautukset

• Pilvipalveluun tallennetun pelitallenteen käyttämiseksi konsolin on oltava yhteydessä Xbox Live -palvelimiin. Pilvipalveluun tallennettuja pelejä ei voi pelata ilman Internet-yhteyttä.
  • Xbox-profiilisi on ladattava konsolille, jolla haluat käyttää pilvipalveluun tallennettua pelitallennetta. Lisätietoja Xbox Live -profiilin lataamisesta toiselle konsolille on ohjeaiheessa Xbox Live -profiilin lataaminen, siirtäminen tai poistaminen.

Pelien pilvitallennus

Pilvitallennuksen määrittäminen pelitallenteille

Pelitallenteiden pilvitallennuksen käyttöön tarvitaan

• Xbox Live Gold- tai Xbox Game Pass Ultimate -tilaus
  • Xbox Live -palveluun yhteydessä oleva konsoli
  • vähintään 514 megatavua (Mt) tallennustilaa konsolissa (paikallinen välimuisti).

Vaihe 1: Ota pelien pilvitallennus käyttöön (konsolille)

1. Siirry Xboxin käyttöliittymässä kohtaan Asetukset ja valitse Järjestelmä.
  2. Valitse Tallennustila ja sitten Pelien pilvitallennus.
  3. Valitse Enable Cloud Saved Games (Ota pelien pilvitallennus käyttöön).

Konsolillesi varataan paikallinen välimuisti, ja voit nyt tallentaa pelejä tai siirtää pelitallenteita pilveen. Lisätietoja tästä välimuistista on alla olevassa kohdassa Milloin pelitallenteeni ladataan pilveen?

Jos saat virhesanoman ottaessasi pelien pilvitallennusta käyttöön, lue lisätietoja ohjeaiheesta Pelien pilvitallennuksen vianmääritys.

Vaihe 2: Tallenna tai siirrä pelitallenne pilveen

• Uusi peli: Kun aloitat uuden pelin, peli yleensä kysyy, minne haluat tallentaa etenemisen pelissä (tallennetun pelin). Jos otit pelien pilvitallennuksen käyttöön (vaiheessa 1), valitse tallennuslaitteeksi Pelien pilvitallennus. Kun tästä eteenpäin kirjaudut Xbox-profiiliisi ja pelaat peliä, pelitallenne tallennetaan aina automaattisesti pilveen.
  • Aiemmin luodut pelitallenteet: Jos sinulla on aiemmin luotuja pelitallenteita, jotka haluat taltioida pilveen, voit siirtää ne pilveen. Toimi näin:
  1. Kirjaudu sisään Xbox-profiiliisi.
  2. Siirry kohtaan Asetukset ja valitse sitten Järjestelmä.
  3. Valitse Tallennustila.
  4. Valitse tallennuslaite, joka sisältää pilveen siirrettävän pelitallenteen.
  5. Valitse Pelit.
  6. Valitse peli, jonka tallenteen haluat siirtää.
  7. Valitse pelitallenne.
  8. Valitse Siirrä.
  9. Valitse Pelien pilvitallennus.

Voit kopioida, siirtää tai poistaa pilveen tallennettuja pelitallenteita samalla tavalla kuin kiintolevylle tallennettuja kohteita. Lisätietoja on ohjeaiheessa Sisällön kopioiminen, siirtäminen tai poistaminen.

Pilveen tallennetun pelin käyttäminen toisella konsolilla

1. Kirjaudu sisään Xbox-profiiliisi.
  2. Ota pelien pilvitallennus käyttöön (katso Vaihe 1: Ota pelien pilvitallennus käyttöön kohta yllä).
  3. Käynnistä peli, jonka pelitallenne on pilvessä.
  4. Valitse tallennuslaitteeksi kysyttäessä Pelien pilvitallennus.

Nyt voit jatkaa pelaamista toisella konsolilla (takautuvasti yhteensopivien pelien tapauksessa myös Xbox One -konsolilla) siitä, mihin jäit. Kun lopetat pelaamisen, pelitallenne tallennetaan pilveen.

Milloin pelitallenteeni ladataan pilveen?

Kun pelaat peliä, pelitallenne tallennetaan paikallisesti välimuistiin. Kun poistut pelistä, pelitallenne tallennetaan automaattisesti pilveen. Tämä ei edellytä sinulta mitään toimenpiteitä (yllä olevien kahden vaiheen lisäksi). Active Downloads (aktiiviset lataukset) -luettelostasi näet pilveen tallennettavan pelitallenteen tilan. Aktiiviset lataukset näet painamalla ohjaimen opaspainiketta  ja valitsemalla Pelit ja sovellukset -kohdasta Active Downloads.

Onko sinulla kiire sammuttaa konsoli?

Älä huoli! Voit sammuttaa konsolin virran, ennen kuin pelitallenne on ladattu pilveen. Kun sammutat konsolin, se jää alhaisen virrankulutuksen tilaan siihen asti, kunnes pelitallenne on ladattu pilveen (kunhan konsoli saa virtaa ja on yhteydessä Internetiin).

Tärkeää Jos irrotat konsolin verkkovirrasta tai katkaiset konsolin Internet-yhteyden, pelitallenteen lataaminen keskeytyy, kunnes konsoli seuraavan kerran muodostaa yhteyden Xbox Live -palveluun. Jos näin käy, et voi käyttää pelitallennetta toisilla konsoleilla. Jos saat pilveen tallennettuihin pelitallenteisiin liittyvän virheilmoituksen, voit lukea lisätietoja ohjeartikkelista Pelien pilvitallennuksen vianmääritys.

Pelitallenteiden pilvitallennuksen poistaminen käytöstä

Pelitallenteiden pilvitallennuksen voi poistaa käytöstä kahdella tavalla:

1. Pelitallenteiden siirtäminen pois pilvestä ja pilvitallennuksen poistaminen käytöstä

Ensin sinun on siirrettävä pelitallenteesi pois pilvestä. Lisätietoja sisällön siirtämisestä yhdestä tallennuslaitteesta toiseen (esimerkiksi pilvestä kiintolevylle) on ohjeaiheessa Sisällön kopioiminen, siirtäminen tai poistaminen.

Kun tämä on tehty, voit ottaa pilvitallennuksen pois käytöstä. Toimi näin:

1. Siirry Xboxin 360:n käyttöliittymässä kohtaan Asetukset ja valitse Järjestelmä.
    2. Valitse Tallennustila.
    3. Korosta Pelien pilvitallennus ja paina sitten ohjaimen Y-painiketta .
    4. Valitse Disable Cloud Saved Games (Ota pelien pilvitallennus pois käytöstä).
  2. Pidä pelitallennukset pilvessä ja ota pilvitallennus pois käytöstä

Voit ottaa pilvitallennuksen pois käytöstä yhdessä konsolissa, mutta säilyttää pelitallenteet pilvessä toisella konsolilla käyttöä varten. Toimi näin:

1. Siirry Xboxin käyttöliittymässä kohtaan Asetukset ja valitse Järjestelmä.
    2. Valitse Tallennustila ja valitse sitten ensisijainen tallennuslaite.
    3. Valitse Järjestelmäkohteet ja sen jälkeen Cloud Storage Console Copy (Pilvitallennuksen konsolikopio).
    4. Valitse Poista.

Huomautus Sinua pyydetään vahvistamaan, että haluat pelitallenteiden säilyvän pilvessä ja että pelitallenteiden tulevia päivityksiä ei synkronoida tämän konsolin kanssa.

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Pelitallenteiden tallentaminen pilvipalveluun" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?