Miten saan PC-pelit toimivat paremmin?

Näin voit optimoida Windows 10 PC:n pelaamista varten.

Varmista, että PC-tietokoneesi on valmis peleihin

Tarkista pelin vähimmäisjärjestelmävaatimukset Microsoft Storesta. Valitse peli, joka toimii tietokoneessasi, tai päivitä tietokoneesi täyttämään tietyn pelin vaatimukset.

Pelileikkeiden tallentamisesta on lisätietoja ohjeaiheessa Pelitallentimen käytön Windows 10:n laitteistovaatimukset.

Käytä Pelitilaa

Windows 10:llä pelaamisen aikana pelitila tekee pelaamisesta PC-koneesi ensisijaisen tehtävän, joten saat parhaan mahdollisen pelien suorituskyvyn. Katso lisätietoja ohjeaiheesta Use Game Mode while gaming on your PC (Pelitilan käyttö tietokoneella pelattaessa).

Windows ja laiteohjainten päivittäminen

Varmista, että sinulla on uusimmat ohjaimet tietokoneesi näytönohjainta varten. Ohjaimien päivittäminen korjaa usein suorituskykyyn liittyviä ongelmia.

Tarkista yhteensopivuus

Etsi pelin suoritustiedosto (todennäköisesti jossakin kohdassa tiedostoja C:\Program Files) ja sitten valitse:

1. Napsauta suoritettavaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.
  2. Valitse yhteensopivuus-välilehti ja valitse sitten Run compatibility troubleshooter (Yhteensopivuuden vianmäärityksen suorittaminen).

Tarkista pelitallentimen asetukset

Pelitallentimen avulla voit tallentaa ja jakaa pelisi missä tahansa tietokonepelissä. Pelitallentimen kaksi aluetta voivat vaikuttaa PC:n pelaamissuorituskykyyn: taustatallennus ja videolaatu.

• Tallennus taustalla

Kun taustatallennus on käytössä, voit tallentaa leikkeen jostakin pelin tapahtumasta, vaikka et olekaan aikonut tallentaa leikettä. Pelitallennin käyttää tallennukseen laitteistokoodausta, joka varmistaa tietokoneen parhaan mahdollisen suorituskyvyn. Taustatallennus voi kuitenkin vaikuttaa pelin suorituskykyyn useimmissa tietokoneissa. Taustatallennus on poistettu käytöstä oletusarvon mukaan.

Jos pelin suorituskyky on vähissä, varmista, että taustatallennus on poistettu käytöstä. Jos haluat tarkistaa asian, paina Windows-näppäin + G avataksesi Pelipalkin, valitse Pelipalkin asetukset ja varmista, että Use Record that (Käytä tallennetta, joka) -valintaruudun valinta on poistettu.

Kun tämä asetus on valittu, pelitallennin suoritetaan vain, kun aktivoit sen eikä se vaikuta pelin suorituskykyyn.

• Videolaatu

Valitse Käynnistä -painike ja sitten Asetukset > Pelaaminen > Pelitallennin. Tarkista kohdassa Tallennettu video videokuvan nopeus ja videon laatuasetukset ja muuta niitä tarvittaessa. Parasta suorituskykyä varten suositellaan nopeutta 30 kuvaa sekunnissa (fps) ja normaalia laatua.

Kerro meille käyttökokemuksestasi. Paras tapa jakaa palautetta, ominaisuuksia ja ilmoittaa ongelmista on käyttää Palautekeskus-sovellusta.

Yksittäisen pelin koko näytön tilan optimoinnin poisto käytöstä

Etsi pelin suoritustiedosto (todennäköisesti jossakin kohdassa tiedostoja C:\Program Files) ja valitse sitten:

1. Napsauta suoritettavaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.
  2. Valitse Yhteensopivuus-välilehti ja sitten Disable fullscreen optimizations (Yksittäisen pelin koko näytön tilan optimoinnin poisto käytöstä) -valintaruutu.
  3. Valitse Käytä > OK.

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Miten saan PC-pelit toimivat paremmin?" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?