Miten saan PC-pelit toimivat paremmin?

Jos haluat optimoida Windows 10 -tietokoneesi pelaamista varten, varmista, että tietokoneesi on valmiina toimintaan. Tarkista Microsoft Storesta pelisi järjestelmävaatimukset. Valitse tietokoneellasi toimiva peli, tai päivitä tietokoneesi vastaamaan pelattavan pelin vaatimuksia.

Seuraavat vihjeet voivat myös auttaa pelejä toimimaan paremmin tietokoneella.

Käytä Pelitilaa

Windows 10:llä pelaamisen aikana pelitila tekee pelaamisesta PC-koneesi ensisijaisen tehtävän, joten saat parhaan mahdollisen pelien suorituskyvyn. Lisätietoja on kohdassa Käytä pelitilaa, kun pelaat PC-tietokoneella .

Windowsin ja laiteohjainten päivittäminen

Varmista, että käytössäsi on uusimmat ohjaimet tietokoneen näytönohjaimelle. Ohjaimien päivittäminen usein korjaa suorituskykyyn liittyviä ongelmia.

Tarkista yhteensopivuus

Etsi pelin suoritettava tiedosto (todennäköisesti jossakin kohdassa C:\Program Files) ja valitse sitten:

1. Napsauta suoritettavaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.
  2. Valitse Yhteensopivuus-välilehti ja valitse Suorita yhteensopivuuden vianmääritys.

Näyttökuvien asetusten tarkistaminen

Näyttökuvien avulla voit tallentaa ja jakaa pelisi missä tahansa PC-pelissä. Kaksi näyttökuvakomponenttia voivat vaikuttaa tietokonepelaamisen suorituskykyyn: tallennus taustalla ja videon laatu.

Tallennus taustalla

Kun käytössä, taustatallennuksessa voit tallentaa leikkeen jostain juuri pelissä tapahtuneesta asiasta, vaikka et aikonutkaan tallentaa leikettä. Näyttökuvat tallentavat laitteistokoodausta käyttämällä, mikä takaa parhaan mahdollisen tietokoneen suorituskyvyn. Taustatallennus voi kuitenkin vaikuttaa pelin suorituskykyyn useimmissa tietokoneissa. Taustatallennus on poistettu käytöstä oletusarvon mukaan.

Jos pelin suorituskyky on alhainen, varmista, että taustatallennus on poistettu käytöstä. Tarkista painamalla aloituspainiketta ja valitse sitten Asetukset > Pelaaminen > Näyttökuvat. Aseta Taustatallennus-kohdan arvoksi Pois käytöstä.

Tällä asetuksella Näyttökuvat toimii vain, kun aktivoit sen, eikä se vaikuta pelin suorituskykyyn.

Videon laatu

Paina aloituspainiketta ja valitse sitten Asetukset > Pelaaminen > Näyttökuvat. Tallennettu video tarkista videon kuvataajuus ja videon laatuasetukset ja säädä niitä tarpeen mukaan. Suorituskyvyn parantamiseksi suositellaan 30 kuvaa sekunnissa ja normaalia laatua.

Poista koko näytön optimoinnit käytöstä yksittäiselle pelille

Etsi pelin suoritettava tiedosto (todennäköisesti jossakin kohdassa C:\Program Files), ja sitten:

1. Napsauta suoritettavaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.
  2. Valitse Yhteensopivuus-välilehti ja valitse Poista koko näytön optimoinnit käytöstä -valintaruutu.
  3. Valitse Käytä > OK.

Kerro meille kokemuksistasi. Paras tapa antaa palautetta, pyytää ominaisuuksia ja ilmoittaa ongelmista on käyttää Palautekeskus-sovellusta.

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Miten saan PC-pelit toimivat paremmin?" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?