Forza Horizon 4:n usein kysytyt kysymykset

Onko sinulla kysyttävää Forza Horizon 4:stä? Täältä löydät vastauksia yleisiin kysymyksiin.

Tällä sivulla

Forza Horizon 4 on Xbox Play Anywhere -peli. Mitä se tarkoittaa?

Kun ostat jonkin Xbox Play Anywhere -pelin digitaalisesti, sitä voi pelata sekä Xboxilla että Windows 10:ssä. Sinun tarvitsee vain ostaa peli kerran Xbox- tai Windows 10 -laitteessa Storen kautta, jolloin se tulee näkyviin pelikirjastossasi aina, kun kirjaudut sisään.

Jos olet ostanut pelin tai sisällön Xboxilla ja haluat pelata sitä Windows 10 -laitteessa, kirjaudu sisään Windows 10 -laitteella. Jos peli on jo asennettu laitteeseen, se ilmestyy sovellusten luetteloon. Muussa tapauksessa voit asentaa sen avaamalla Storen ja valitsemalla Oma kirjasto.

Jos ostit pelin tai sisällön Windows 10:ssä ja haluat pelata sitä Xbox-konsolilla, kirjaudu sisään konsoliin ja siirry kohtaan Omat pelit ja sovellukset. Jos peli on jo asennettu, se ilmestyy peliluetteloon. Muussa tapauksessa löydät sen Valmis asennukseen -välilehdestä.

Lisätietoja Xbox Play Anywherestä ja tuetuista peleistä saat Xbox Play Anywhere -sivustosta. Voit myös lukea neuvoja ohjeaiheesta Xbox Play Anywhere -pelien ongelmien vianmääritys, jos sinulla on ongelmia löytää Forza Horizon 4:a tai sisältöä Xbox Onesta tai Windows 10 -laitteesta.

Xbox- ja Windows 10 -alustojen välinen moninpeli on mahdollista Forza Horizon 4:ssä.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Alustojen välinen pelaaminen Windows 10:ssä ja Xbox Onessa.

Minua pyydettiin päivittämään Windows-laitteeni, jotta voin pelata Forza Horizon 4:ää. Minkä Windows-version tarvitsen?

Tarvitset Windows 10 -järjestelmässä tapahtuvaa Forza Horizon 4:n lataamista ja asentamista varten laitteen, jossa on versio 1703, käyttöjärjestelmän koontikäännös 15063.0 tai sitä uudempi.

Laitteessa on lisäksi oltava käytössä Windows 10:n 64-bittinen versio. Jos sinulla on 32-bittinen versio, et voi pelata Forza Horizon 4:ää.

Voit tarkistaa, onko sinulla käytössä Windowsista oikea versio, toimimalla seuraavasti:

1. Siirry aloitusvalikkoon, kirjoita Tietoja tietokoneesta ja valitse sitten Tietoja tietokoneestasi.
  2. Etsi Tietokone-kohdasta Versio ja tarkista tietokoneessasi oleva Windowsin versio. Varmista, että se on vähintään 1703.
  3. Katso Tietokone-kohdasta Käyttöjärjestelmän koontikäännös ja varmista, että se on vähintään 15063.0.
  4. Etsi Tietokone-kohdasta Järjestelmätyyppi ja katso, onko tietokoneessasi 32- vai 64-bittinen Windowsin versio.

Jos et näe versiota luettelossa, sinun on päivitettävä käyttöjärjestelmä, ennen kuin voit ladata pelin. Voit tehdä sen usealla eri tavalla:

• Valitse aloitusvalikko > Asetukset > Päivittäminen ja suojaus > Windows Update. Tarkista, onko olennaisia päivityksiä saatavilla.
  • Perehdy Windows Update: usein kysytyt kysymykset -sivuun ja päivitä laite uusimmalla päivityksellä Windows 10:een.

Jos sinulla on Windows 10:stä versio K tai KN, sinun on ehkä ladattava muita ohjelmistoja. Nämä ovat saatavilla maksuttomina latauksina. Jotta voit tehdä sen, vieraile osoitteessa https://support.microsoft.com/kb/3099229.

Olen kirjautunut Windows Insider- ja/tai Xbox Insider -käyttäjäksi. Voinko pelata Forza Horizon 4:ää?

Jos kuulut osana Windows Insider Program-ohjelmaan tai sinulla on laite, jossa on 1703:a parempi versio, sinulla saattaa ilmetä ongelmia Forza Horizon 4:n lataamisessa ja asentamisessa laitteeseesi. Suosittelemme, että raportoit Palautekeskuksen avulla mistä tahansa ongelmista, joita sinulla mahdollisesti ilmenee, kun käytät Windowsin Insider-koontiversiota. Toimi seuraavasti:

1. Valitse Windows-näppäin ja kirjoita "Palautekeskus".
  2. Kun sovellus avautuu, valitse Palaute-kuvake vasemmalta.
  3. Napsauta Lisää uusi palaute -painiketta.
  4. Valitse ongelmapainike ja kirjoita lisätietoja alla oleviin ruutuihin.
  5. Valitse alhaalta luokan valintaruuduista Esiversio-ohjelmat ensimmäisessä ruudussa ja Windows Insider -keskustelupalstat ja tuki toisessa ruudussa.
  6. Valitse Lähetä lähettääksesi palautteesi.

Jos kuulut Xbox Insider -ohjelmaan ja sinulla on ongelmia Forza Horizon 4:n pelaamisessa:

• Jos ongelma ilmenee, paina pitkään ohjaimen Xbox-painiketta ja valitse sitten Ilmoita ongelmasta.
  • Tarkista, onko kyseinen ongelma jo luettelossa. Jos se ei ole valittavissa, valitse Add new problem (Lisää uusi ongelma).
  • Valitse luokista Pelit ja sitten Forza Horizon 4.
  • Kirjoita kokemasi ongelman kuvaus ja valitse, sisällytetäänkö mukaan näyttökuva tai video, joka näyttää ongelman ilmenemisen.
  • Kun olet valmis, valitse Valmis lähettääksesi palautteen.

Huomautus Et ehkä saa palautetta suoraan ongelmaasi tutkivalta tiimiltä palautekeskuksesta etkä Xbox Insider -keskuksesta.

Tarvitsenko muita ohjelmistoja Forza Horizon 4:n pelaamiseen?

Kyllä, sinun on asennettava DirectX 12, joka tukee ominaisuustasoa 11, tai sitä uudempi versio, jotta voit pelata Forza Horizon 4:ää.

Jos et ole varma, onko sinulla DirectX 12 asennettuna, voit tarkistaa sen seuraavasti:

• paina Windows-logonäppäintä ja R-näppäintä, niin voit avata Suorita-valintaikkunan.
  • Kirjoita dxdiag ja käynnistä sitten DirectX-diagnostiikkatyökalu painamalla Enter-painiketta.
  • Tarkista Järjestelmä-välilehden Järjestelmätiedot-ikkunasta, mikä DirectX-versio siellä on listattu. Forza Horizon 4 edellyttää toimiakseen versiota 12 tai sitä uudempaa.
  • Valitse Näyttö-välilehti näytönohjainta varten, katso kohdasta Ohjaimet tuetut Ominaisuustasot ja varmista, että 11_0 tai 11_1 näkyvät luettelossa.

Mitkä ovat laitteistovaatimukset?

Forza Horizon 4:n laitteistovaatimukset vaihtelevat sen mukaan, pelaatko Xboxissa vai Windows 10:ssä. Käy kunkin pelialustan tuotetietosivulla pelin koon, pelin järjestelmävaatimusten (erityisesti Windows 10 -laitteissa) sekä pelin lisätietojen selvittämiseksi.

Huomautus Koska tämä on Xbox Play Anywhere -peli, voit ostaa sen digitaalisessa muodossa Xboxiin tai Windows 10:een ja omistaa pelin molemmat versiot. Kunkin ympäristön erilliset tuotetietosivut on tarkoitettu vain antamaan tietoja. Peliä ei tarvitse ostaa kahta kertaa.

Xbox

Voit tarkistaa Xboxin asennusvaatimukset Forza Horizon 4:n tuotetietosivulta.

Voit tarkistaa, että Xboxissa on tarpeeksi vapaata levytilaa Forza Horizon 4:n asennusta varten:

1. Siirry aloitusnäyttöön painamalla ohjaimen Xbox-painiketta ja vieritä sitten alaspäin kohtaan Omat pelit ja sovellukset.
  2. Tarkista käytettävissä oleva levytila näytön vasemmasta alakulmasta. Jos levytilaa ei ole tarpeeksi, sinun on poistettava joitakin nykyisiä pelejä ja sovelluksia tai lisättävä ulkoinen asema konsoliin.

Jos käytät konsolin kanssa ulkoista tallennuslaitetta ja haluat muuttaa oletusasennussijaintia, toimi seuraavasti:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Järjestelmä > Asetukset > Järjestelmä > Tallentaminen.
  3. Oletustallennussijainti on osoitettu Tallennustilan hallinta -kohdassa oikeassa yläkulmassa olevalla kolmiolla.

Windows 10

Voit tarkistaa Windows 10:n järjestelmävaatimukset Forza Horizon 4 -tuotetietosivulta. Lisätiedot-kohdassa on ilmoitettu ladattavan tiedoston arvioitu koko, joka kertoo, kuinka suuri peli on.

Jos et tiedä GPU:ta (grafiikkasuoritinta) tai VRAM-muistia (videomuistia), voit tarkistaa ne seuraavasti:

1. Valitse Aloita > Asetukset > Järjestelmä.
  2. Siirry vierittämällä Näyttö-välilehden alaosaan ja valitse Näytön lisäasetukset.
  3. Vieritä näytön alaosaan ja valitse Näytä sovittimen ominaisuudet. Kohdassa Sovitintyyppi näkyy grafiikkasuorittimen nimi, ja Varattu näyttömuisti -kohdassa näkyy VRAM-muistin määrä.

Lue lisätietoja ohjeaiheesta Lisätietoja laitteen tarkistamisesta on ohjeaiheessa Ohjeet pelin toimivuuden selvittämiseksi Windows 10 -laitteessa.

Voit tarkistaa Windows 10 -laitteessa käytettävissä olevan levytilan määrän ja muuttaa pelin tallennussijaintia seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Järjestelmä > Tallennustila.
  2. Laitteen kunkin aseman käytetty levytila tulee näkyviin. Varmista, että kiintolevyllä on riittävästi vapaata tilaa.

Lue lisätietoja ohjeaiheesta Lisätietoja Windows 10 -laitteen tarkistamisesta on ohjeaiheessa Tietokoneen tallennustilan tarkasteleminen.

Mitä tapahtuu, jos lataan Forza Horizon 4:n sellaiseen laitteeseen, joka ei vastaa laitteistovaatimuksia?

Suosittelemme, että tarkistat ensin laitteen tekniset tiedot ja varmistat, että laite vastaa vähimmäisvaatimuksia.

Jos olet jo ladannut pelin, voit yrittää säätää pelin sisäisiä grafiikka-asetuksia pelin asetuksissa.

Kuinka kauan Forza Horizon 4:n lataaminen kestää?

Latausaika voi vaihdella Internet-yhteyden nopeuden mukaan. 40 Gt:n lataaminen 20 Mb/s:n yhteyden kautta kestää keskimäärin 4 tuntia.

Noudata ohjeita edelliskohdan Mitkä ovat laitteistovaatimukset? -osiosta löytääksesi pelin Xbox- ja Windows 10 -versioiden koon. Nämä voivat vaihdella sen mukaan, mihin laitteeseen peli asennetaan.

Alla olevassa taulukossa on esitetty arvioidut latausajat nykyisen latausnopeuden perusteella.

Huomautus Nämä tiedot on tarkoitettu vain ohjeellisiksi, eivätkä ne esitä todellista latausaikaa. Kaistanleveyttä rajoitetaan, ja latausaika pitenee esimerkiksi sisältöä suoratoistettaessa, pelejä pelattaessa tai peliä Xbox Onesta Windows 10 -tietokoneeseen suoratoistettaessa.

Nykyinen latausnopeus 30 Gt:n tiedosto 40 Gt:n tiedosto 50 Gt:n tiedosto 60 Gt:n tiedosto 70 Gt:n tiedosto
2 Mb/s 33,3 tuntia 44,4 tuntia 55,6 tuntia 66,7 tuntia 77,8 tuntia
5 Mb/s 13,3 tuntia 17,8 tuntia 22,2 tuntia 26,7 tuntia 31,1 tuntia
10 Mb/s 6,7 tuntia 8,9 tuntia 11,1 tuntia 13,3 tuntia 15,6 tuntia
20 Mb/s 3,3 tuntia 4,4 tuntia 5,6 tuntia 6,7 tuntia 7,8 tuntia
50 Mb/s 1,3 tuntia 1,8 tuntia 2,2 tuntia 2,7 tuntia 3,1 tuntia
100 Mb/s 0,7 tuntia 0,9 tuntia 1,1 tuntia 1,3 tuntia 1,6 tuntia
200 Mb/s 0,3 tuntia 0,4 tuntia 0,6 tuntia 0,7 tuntia 0,8 tuntia

Esimerkki:

Jos olet asentamassa 20 Gt:n tiedostoa, ladattuna on 25 prosenttia (jäljellä 15 Gt) ja yhteysnopeus on 10 Mt/s, latauksen suorittaminen kestää vielä 3,4 tuntia. (Olettaen, että latausnopeus pysyy samana.)

Kun lataat peliä, älä peruuta latausta äläkä sammuta tietokonetta. Forza Horizon 4 -kuvake ilmestyy Xboxin aloitusvalikon Asennetut sovellukset -osaan ja Windows 10 -laitteen Oma kirjasto -kohtaan.

Huomautus Pelin lataamisesta voidaan periä ylimääräisiä internet-maksuja.

Jos peli latautuu hitaasti, saat lisää vianmääritysohjeita ohjeaiheesta Pelien tai sovellusten hitaan latautumisen vianmääritys Xbox Onessa tai Windows 10:n verkkoyhteysongelmien ratkaiseminen.

Miten voin varmistaa parhaan mahdollisen pelielämyksen Windows 10:llä pelatessa?

Miten voin varmistaa parhaan mahdollisen pelielämyksen Windows 10:llä pelatessa?

Jos pelaat Windows 10:llä, varmista että laitteesi vastaa korkeimpia järjestelmävaatimuksia tarkistamalla järjestelmätiedot. Perehdy Voit katsoa, miten se tehdään, edellä olevasta Mitkä ovat laitteistovaatimukset? -osiosta.

Voit myös ottaa pelitilan käyttöön priorisoidaksesi laitteesi resurssit pelaamista varten. Käy Katso ohjeaihetta Use Game Mode while gaming on your PC (Pelitilan käyttö tietokoneella pelattaessa) saadaksesi lisätietoja.

Millaisen lisälaitteen tarvitsen Forza Horizon 4:n hallintaan Windows 10:llä?

Voit käyttää hiirtä ja näppäimistöä tai peliohjainta (suositellaan Xbox One- tai Xbox 360 -peliohjainta). Jos käytät Xbox One -ohjainta, voit yhdistää sen laitteeseen joko USB-kaapelilla tai Windowsin langattomalla Xbox-sovittimella.

Voit yhdistää laitteeseen myös Xbox One S- tai Xbox Design Lab -ohjaimen Bluetooth-yhteyden välityksellä. Lisätietoja saat ohjeaiheesta Langattomien Xbox One -ohjaimien käyttäminen tietokoneessa.

Muut Windowsin tukemat USB-peliohjaimet voivat myös toimia.

Minulla on ongelmia tai kysyttävää pelin sisäisestä pelikokemuksesta. Mistä saan ohjeita?

Jos olet juuttunut johonkin pelin osaan, tarvitset apua muilta pelaajilta siihen, mitä voit tehdä seuraavaksi, tai jos haluat antaa muille vihjeitä omaan kokemukseesi perustuen, voit siirtyä muutamaan paikkaan.

• Jos sinulla on teknisiä ongelmia alustan kanssa tai haluat puhua muiden Xbox-pelaajien kanssa, käy Xbox-foorumeilla.
  • Pelin teknisten ongelmien ja usein kysyttyjen kysymyksien uusin luettelo on Forza-tukisivulla.
  • Jos sinulla on peliongelmia tai haluat puhua fanien ja asiantuntijoiden kanssa pelistä, käy Turn 10:n Forza Horizon 4:n keskustelupalstalla.

Tarvitsenko Microsoft-tilin Forza Horizon 4:n pelaamiseen?

Kyllä, tarvitset Microsoft-tilin Forza Horizon 4:n pelaamiseen. Jos pelaat jo pelejä Xbox 360:llä tai Xbox Onella, voit käyttää samaa tiliä kuin niiden peleissä Windows 10 -laitteilla pelaamiseen.

Onko minun oltava online-tilassa tai yhteydessä Internetiin, jotta voin pelata Forza Horizon 4:ää?

Jos aiot oleskella alueella, jolla ei ole verkkoyhteyttä, kuten kaukolennolla tai purjehdusmatkalla, voit valmistella Windows 10 -laitteesi niin, että voit pelata Forza Horizon 4:a offline-tilassa.

Lisätietoja Windows 10-laitteesi määrittämisestä offline-pelaamista varten on osoitteessa Offline-pelaaminen Windows 10:n offline-tilassa.

Jos pelaat offline-tilassa, jotkin toiminnot, kuten lisäkohteiden ostomahdollisuus Storesta, eivät ole käytettävissä. Sen lisäksi tulostaulukot eivät ole käytettävissä, kun olet offline-tilassa.

Jos ansaitset saavutuksia offline-tilassa, ne synkronoidaan tilillesi, kun seuraavan kerran kirjaudut laitteellasi Xbox Liveen. Myös pelitallenteesi synkronoidaan, kun kirjaudut Xbox Liveen.

Offline-tilassa et myöskään pysty hyödyntämään Xbox Liven etuja. Perehdy kohdassa Miksi minun kannattaa kirjautua Xbox Liveen Microsoft-tilin tunnistetiedoilla? oleviin lisätietoihin.

Kuinka moneen laitteeseen voin asentaa Forza Horizon 4:n?

Xboxissa voit asentaa Forza Horizon 4:n kotikonsoliin ja pelata peliä offline-tilassa. Voit asentaa pelin myös ystäviesi konsoleihin ja pelata niillä, jos kirjaudut sisään Xbox Liveen ennen pelaamista.

Windows 10:ssä voit asentaa Forza Horizon 4:n päälaitteeseen (yleensä ensimmäinen laite, johon peli asennetaan) ja pelata siinä offline-tilassa. Voit asentaa pelin useisiin laitteisiin, jos kirjaudut sisään Xbox Liveen ennen pelaamista.

Voit olla kirjautuneena vain yhdessä paikassa kerrallaan, kun pelaat Forza Horizon 4:a tai muita Xbox Play Anywhere -palvelua tukevia pelejä.

Miksi minun kannattaa kirjautua Xbox Liveen Microsoft-tilin tunnistetiedoilla?

Kun yhdistät Forza Horizon 4:n Xbox Live -palveluun, voit nauttia seuraavista eduista, kun pelaat Windows 10 -laitteella:

Huomautus Sinun on oltava yhteydessä Xbox Liveen Xbox-sovelluksen kautta, jotta voit käynnistää Forza Horizon 4:n. Perehdy Lisätietoja on edellä kohdassa Onko minun oltava online-tilassa tai yhteydessä Internetiin, jotta voin pelata?

• Voit pitää yhteyttä Xbox Live -yhteisöön, tarkastella saavutuksia, katsella pelileikkeitä ja paljon muuta.
  • Siirrä tallennetut pelisi pilveen ja jatka pelaamista toisella tietokoneella samasta kohdasta, johon aiemmin jäit.
  • Pelaa Windows 10:ssä langattomalla Xbox-ohjaimella käyttämällä langatonta Xbox-sovitinta.
  • Voit tallentaa, kertoa ja jakaa vaivattomasti ikimuistoisimmat pelihetkesi sisäänrakennetulla pelitallentimella:
    • Voit käynnistää pelitallentimen pelin aikana painamalla Windows- ja G-näppäimiä.
    • Voit hallita pelitallentimen asetuksia avaamalla Xbox-sovelluksen ja siirtymällä kohtaan Asetukset > Pelitallennin.
    • Forza Horizon 4:ää pelatessa tallennetut pelileikkeet ovat käytettävissä Xbox-sovelluksella. Lue lisätietoja ohjeaiheesta Xbox-sovelluksen suorittamisen edut Windows 10:llä peliä pelatessa.

Samankaltaiset ongelmat

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Forza Horizon 4:n usein kysytyt kysymykset" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?