Minecraft päivitykset ja versiot

Minecraftin syksyn 2017 päivitys yhdisti kaikki Minecraftin laiteversiot ja lisäsi useita parannuksia. Näistä suurin on, että voit nyt nauttia Realmsista, Markkinapaikasta ja online-tilassa pelaamisesta Xbox One -konsolissa. Tätä versiota kutsutaan nyt nimellä ”Minecraft” kaikissa seuraavissa laitteissa:

• Minecraft: Windows 10 Edition (sisältää Oculus Riftin)
  • Minecraft: Pocket Edition for iPhone, iPad, or iPod
  • Minecraft: Pocket Edition for Android
  • Minecraft: Pocket Edition for Kindle Fire
  • Minecraft: Gear VR Edition
  • Minecraft: Fire TV Edition

Jos pelaat jo jollakin edellä mainituista laitteista Minecraftia, voit nyt pelata Xbox One -pelaajien kanssa onlinetilassa ja synkronoida maailmasi näistä konsoleista muihin laitteisiin.

Huomautus Päivityksiä tai muutoksia ei ole Minecraftin Xbox 360-, PC/Java-, Mac tai PlayStation/PS Vita- eikä Nintendo Wii U/Switch/3DS -versioihin.

Tietoja uudesta Minecraft-pelistä vanhempiin versioihin verrattuna

Minecraft: Xbox One Edition Minecraft
Minecraft: Xbox One Edition Minecraft

Uusi Minecraft on täynnä uusia ominaisuuksia ja toimintoja ja kaikki tulevat päivitykset ilmestyvät siihen. Vanhempi Minecraft: Xbox One Edition -versiota ei enää tueta uusilla ominaisuuksilla eikä siihen enää tule päivityksiä tai uutta ladattavaa sisältöä, mutta voit edelleen jatkaa Minecraft: Xbox One Editionin pelaamista halutessasi.

Huomautus Jotta voit pelata Minecraft: Xbox One Editionia levyltä, sinun on asennettava se offline-tilassa Xbox Oneen. Kun asennus on valmis, käynnistä peli ennen yhteyden muodostamista uudelleen Xbox Liveen. Voit sen jälkeen pelata Minecraft: Xbox One Editionia kyseiseltä levyltä huolimatta siitä, oletko online- vai offline-tilassa.

Käy osoitteessa minecraft.net/article/better-together-update-here, jos haluat saada lisätietoja.

Alkuperäisen vs. uuden version pelaaminen

Voit jatkaa Minecraft: Xbox One Editionin alkuperäisversioin nauttimista uuden Minecraft-version käytön kanssa konsolissa. Tässä on rinnakkaisvertailu ominaisuuksista, jotka ovat käytettävissä jokaisessa versiossa:

Minecraft: Xbox One Edition   Minecraft
Pilvitallennus
Ansaitse saavutuksia
Pelaa ystävien kanssa
Laitealustojen välinen pelaaminen
Alueet
Kauppapaikka
Minipelit (Battle/Glide)
Siirrä tallenne Xbox One Editionista Minecraftiin
Siirrä tallennus Minecraftista Xbox One Editioniin
Kolmansien osapuolten palvelintuen markkinapaikka

* Saavutukset eri versioiden välillä poikkeavat toisistaan

Xbox One Editionin pelaaminen muissa laitteissa

Kun pelaat uutta Minecraftia Xbox One -konsolilla, voit synkronoida aiempiin Xbox One Editionissa luotuihin maailmoihin. Lisäksi, jos sinulla on Realms-tilaus, omat alueesi näkyvät myös Windows 10-, iOS-, Android-, Kindle- tai Gear VR-laitteissasi.

Voit synkronoida maailmasi Xbox One Editionista Minecraftiin seuraavasti:

1. Kirjaudu konsoliisi tililtä, jota käyttämällä tallensit Xbox One Edition maailmasi.
  2. Käynnistä Minecraft ja valitse sitten sen päävalikosta Pelaa.
  3. Valitse Maailmat-välilehdeltä Sync Old Worlds (Synkronoi vanhat maailmat), jos aiemmin luotuja pelejä ei ole jo siirretty.
  4. Valitse maailma, jonka haluat siirtää ja odota, että muuntaminen on suoritettu.
  5. Maailmasi synkronoidaan nyt uuteen Minecraftiin, kun kirjaudut sisään.

Maailman synkronoinnin lisäksi tietyt grafiikkapakettien, kuviopakettien ja mash-up-pakettien hankinnat, joita olet tehnyt konsolilla, voidaan myös käyttää pelattaessa uutta Minecraftia ja muissa laitteissasi.

Kauppapaikka ja Minecraft-kolikot

Minecraftin uuden version avulla voit käyttää Markkinapaikkaa ja voit ostaa Minecraft-kolikkoja grafiikkapakettien, pintakuviointipakettien, maailmojen ja Mash-up-pakettien maksamiseen.

Jos pelaat Minecraftia jo kannettavalla laitteella ja sinulla on Markkinapaikan sisältöä tai Minecraft-kolikkoja, nämä tulevat myös olemaan valittavissa sinulle uudessa Minecraft-versiossa. Lisäksi kaikki Markkinapaikka-ostokset, jotka teet konsolilla, tulevat automaattisesti käyttöösi kannettaviin laitteisiin.

Usein kysytyt kysymykset

Miten tiedän, mikä versio Minecraftista on mikäkin?

Minecraftin alkuperäistä versiota kutsutaan nimellä ”Minecraft: Xbox One Edition”. Uutta versiota kutsutaan pelkästään nimellä ”Minecraft”. Näet pelin nimen aloitusnäytöllä, kun käynnistät sen.

Tein ostot pelin alkuperäisessä konsoli-versioissa. Miten voin tarkastella niitä uudessa versiossa ja kannettavissa laitteissa?

Suurin osa sisältökohteista siirtyvät uuteen versioon. Katso osoitteesta minecraft.net/article/better-together-update-here lisätietoja siitä, mitkä nimikkeet siirtyvät ja mitkä eivät.

Miten voin tehdä alueiden tilauksen ja käyttää Markkinapaikkaa konsolillani?

Voit ostaa Realms-tilauksen tai Markkinapaikan sisältöä käynnistämällä pelin uuden Minecraft-versiopäivityksen konsolilla.

Tarvitaanko Minecraftin verkkopelaamiseen Xbox Live Gold -tilausta?

Tarvitset Xbox Live Gold -tilauksen, (myydään erikseen), jos haluat käyttää seuraavia verkkotoimintoja Minecraftissa:

• Alueet
  • Yhteyden muodostaminen palvelimiin
  • Laitealustojen välinen pelaaminen

Paikalliseen moninpeliin ei tarvita Xbox Live Gold-tilausta.

Miten minipelejä voi pelata?

Tällä hetkellä minipelit ovat käytettävissä vain Minecraft: Xbox One Editionissa. Jos haluat edelleen pelata niitä, voit käynnistää Minecraft: Xbox One Editionin ja jatkaa niiden pelaamista. Jotkin verkkopalvelimet uudessa Minecraftissa tarjoavat kokemuksia, jotka ovat samankaltaisia kuin minipelit.

Omistan jo Minecraft Windows 10 Editionin. Tarkoittaako se, että voin pelata Minecraftia Xbox Onella?

Et voi. Minecraft ei ole Xbox Play Anywhere -peli. Jos haluat pelata sitä Xbox Onessa, sinun on ostettava Minecraft erikseen. Käy Minecraft-sivulla saadaksesi lisätietoja siitä, miten voit tehdä ostoksia Xbox Onessa.

Omistan Minecraft: Xbox One Editionin levyllä ja olen pelannut sitä vähintään viisi tuntia tai ostanut lisäsisältöä ehdot täyttävän ajanjakson aikana. Missä pelini on?

Jos olet Minecraft: Xbox One Edition omistaja ja olet oikeutettu ostoihisi tai pelaamiseesi perustuen, uuden Minecraft-pelin vastaanottamisen prosessi on eri kuin digitaalisen version omistajilla. 14-21 päivää sen jälkeen, kun vaatimukset täyttyvät, saat viestin Xbox Livestä, johon sisältyy lunastettava koodi, joka myöntää sinulle käyttöoikeuden uuteen Minecraftiin.

Jos et saa tätä viestiä ja uskot, että sinun tulisi saada se, varmista, että olet kirjautunut sisään samalla tilillä, jota käytettiin pelaamiseen tai sisällön ostamiseen. Voit tarkistaa viestit Xbox Livestä seuraavasti:

1. Avaa opas painamalla Xbox-painiketta.
  2. Paina oikeaa bumper-painiketta
  3. Valitse ”viestit Xbox Livestä” painamalla A-painiketta .

Olen ansainnut saavutuksia, kun pelasin Minecraftin alkuperäisiä konsoliversioita. Saanko pitää ne?

Saat – jo ansaitsemasi saavutukset näkyvät edelleen Xbox-tililläsi. Voit myös jatkaa alkuperäisen konsoliversion pelaamista, jotta voit ansaita saavutuksia, joita et ole vielä ansainnut. Kun pelaat Minecraftin uutta versiopäivitystä, ansaitset lisää saavutuksia.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Minecraft päivitykset ja versiot" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?