Minecraft Realms

Minecraft Realms on tilauspalvelu, joka oikeuttaa sinut Minecraftin pelaamiseen verkossa enintään kymmenen pelaajan kanssa. Voit tilata Minecraft Realmsin uusimman Bedrock Engine -perustaisen Minecraft-version avulla. Kyseinen versio on saatavilla mobiililaitteille, VR-laitteille, Nintendo Switch- ja Xbox One -konsoleille ja Windows 10 -tietokoneille.

Jos pelaat Minecraftia PC:llä (käyttämällä Java-versiota), Minecraft Realms -tilauspalvelu on saatavilla siihen erikseen. Lisätietoja tilauksesta tai sen hallinnasta saat Mojangin sivustossa olevalta Minecraft Realms -sivulta.

Huomautus Vain Minecraft ja Minecraft PC:lle / Java tukevat alueita. Konsoliversiot, kuten Minecraft: Xbox One Edition, eivät tue alueita.

Pelaamiseen käyttämäsi laitteen mukaan voit tehdä kertaostoksen tai jatkuvan tilauksen.

Kertaostoksella voit luoda yhden kuukauden tai kuuden kuukauden alueen. Näitä kertamaksuja ei hyvitetä, eivätkä ne uusiudu automaattisesti päättymisensä jälkeen. Jatkuvassa tilauksessa sinua veloitetaan edelleen automaattisesti 30 vuorokauden välein, kunnes peruutat tilauksen.

Jos jatkuva tilaus on käytettävissä, voit valita kahdesta kuukausittaisen jatkon vaihtoehdoista:

• You Plus Two: voit pelata enintään kahden muun pelaajan kanssa.
  • You Plus Ten: voit pelata enintään kymmenen muun pelaajan kanssa.

Tilausmaksut vaihtelevat asuinalueesi mukaan.

Huomautus Et pääse käyttämään alueita Minecraftin beetaversion käytön aikana. Jos haluat jättää beetaversion Xbox One -konsoliin tai Windows 10 -tietokoneeseen, voit tutustua Minecraftin beetaohjeeseen ja usein kysyttyihin kysymyksiin, niin saat lisäohjeita. Android-käyttäjät voivat käydä sisään ja ulos Minecraft-sivulta Google Play Storen kautta.

Lisätietoja alueista on ohjeaiheessa Minecraft Realmsin usein kysytyt kysymykset.

Ennen aloittamista

Sinulla on oltava Xbox-pelaajatunnus, jotta voit pelata Realmsia (voit myös ansaita saavutuksia ja lisätä pelaajapisteitäsi). Ensimmäisellä kerralla, kun yrität käyttää alueita, sinua pyydetään kirjautumaan Xbox Liveen Xbox-sovelluksen kautta. Jos sinulla on jo tili, käytä sisäänkirjautumiseen sitä. Jos sinulla ei ole tiliä, voit helposti luoda sen nykyisellä sähköpostiosoitteellasi. Tilin luonnista ei peritä maksua.

Lisätietoja kirjautumisesta Minecraftiin Xbox-sovelluksesta on ohjeaiheessa Kirjautuminen Windows 10:n Xbox-sovellukseen.

Huomautus Realmsin pelaamiseen Xbox One -konsolilla tarvitaan Xbox Live Gold -tilaus, ja Realmsin pelaamiseen Nintendo Switchillä tarvitaan Nintendo Switch Online -tilaus.

Minecraft Realmsin tilaaminen

1. Käynnistä tietokoneessa/laitteessa Minecraft ja valitse päävalikosta Play (Pelaa).
  2. Jos pääset kirjautumaan onnistuneesti Xbox Live -tilille, voit aloittaa uuden Realms-tilauksen napsauttamalla Luo uusi -painiketta, jolloin sinulle annetaan mahdollisuus luoda joko New World (Uusi maailma) tai New Realm (Uusi alue).

Vaihtoehtoisesti, jos et ole jo käyttänyt sitä, yksinpelimaailmojen yläpuolella voit saada mahdollisuuden kokeilla Realmsin maksutonta 30 päivän kokeiluversiota. Realmsin kokeiluversiot eivät ole käytettävissä Nintendo Switchillä, Windows Phonella, Oculus Riftillä eivätkä Amazon Fire TV:llä.

Kun luot oman alueen, oman ympäristösi mukaan voit joko:

1. Kertaostoksen tekeminen (niin, että tilaus kestää määrätyn aja), jolloin tilausta ei uusita automaattisesti.
    2. Jatkuvan kuukausitilauksen ostaminen.

Molemmissa tapauksissa ostoksesi laskutus käsitellään laitteen oman kaupan kautta.
  3. Viimeistele ostos laitteella.

Kun seuraavan kerran pelaat Minecraftia, edellyttäen että onnistut kirjautumaan sisään Xbox Live -tilillesi, alueen tilauksesi näkyy yksinpelimaailmojen luettelon yläpuolella.

Muiden pelaajien kutsuminen omalle alueellesi

1. Paina päävalikon Play (Pelaa) -painiketta.
  2. Valitse alueen nimen vieressä oleva kynän kuvake.
  3. Valitse Members (Jäsenet. Xbox Live -ystäviesi luettelo avautuu automaattisesti näyttöön.
  4. Jos haluat lisätä jonkun, joka on jo Xbox Live -ystäviesi luettelossa, napsauta henkilön nimen vieressä olevaa Invite (Kutsu) -painiketta. Jos haluat lisätä uuden henkilön, sinun on ensin lisättävä hänet Xbox Live -ystäväluetteloosi. Voit tehdä sen napsauttamalla Etsi ystäviä, joka vie sinut Xbox Live -sovellukseen.
  5. Add Friend (Lisää ystävä) -ikkunassa voit lisätä ystävän Facebookin yhteystiedoista (jos olet muodostanut yhteyden Facebookiin), puhelimen tai laitteen yhteystiedoista tai suoraan henkilön Xbox Live -pelaajatunnuksen perusteella. Kun olet lisännyt henkilön, valitse ikkunan oikeassa yläkulmassa oleva sulkemisruutu (sinun on tehtävä se kaksi kertaa poistuaksesi päävalikosta).
  6. Kun henkilö on lisännyt sinut ystäväkseen, hän ilmestyy Realmsissa Xbox Live -ystäviesi luetteloon, minkä jälkeen voit lähettää hänelle pelikutsun.

Vaihtoehtoisesti voit kutsua pelaajia käyttäen Realms-kutsulinkkejä, jotka ovat alueesi omia ja yksilöllisiä URL-osoitteita. Kun joku napsauttaa kutsulinkkiä, häntä kehotetaan kirjautumaan sisään tai rekisteröitymään Xbox Live -tilinsä avulla ja lisätään sitten välittömästi alueen sallittujen käyttäjien listalle. Vain kutsulinkin uusin versio mahdollistaa uusien pelaajien liittymisen, ja kun päivität kutsulinkin, kuka tahansa aiemmin liittynyt on edelleen alueen sallittujen käyttäjien listalla ja pystyy liittymään maailmaan, mutta kukaan uusi pelaaja ei voi käyttää vanhaa linkkiä päästäkseen mukaan.

Liittyminen alueella olevien muiden pelaajien seuraan

1. Käynnistä peli.
  2. Ikkunan oikeassa ylänurkassa näet kirjekuoripainikkeen. Siinä näet kaikki eri alueille saamasi kutsut, joista voit valita haluamasi.
  3. Kun olet hyväksynyt kutsun alueeseen, napsauta pelaamispainiketta, niin alue ilmaantuu omaan Ystävät-välilehden Liityttävät alueet -luetteloon.

Minecraft Realms -tilauksen peruuttaminen

Voit peruuttaa tilauksesi sovelluskaupan tilausasetuksista. Näytä tilauksesi asetusvalikosta pelin sisällä, niin voit selvittää, mikä sovelluskauppa on käsitellyt ostoksesi. Sitä kautta voit myös hallita tilaustasi. Jos se ei auta, voit päästä asetuksiisi sovelluskaupassa, jossa olet tehnyt oston, ja peruuttaa toistuvat maksut.

Jos haluat lisätietoja tai apua tilauksen peruuttamiseen, käy laitteesi mukaan jossakin seuraavista:

Jos alueesi on luotu kertaostoksena (ts. yhden tai kuuden kuukauden kestoisena), se vanhenee automaattisesti, kun tilauksen kestoaika on päättynyt.

Minecraft Realmsin ongelmien vianmääritys

Jos sinulla on Minecraft Realmsiin liittyviä ongelmia, tässä on muutamia ohjeaiheita, joista saat apua.

Verkkoyhteys

Tarkista Xbox Live -palvelun tila

Jos näet täällä jonkin varoituksen, odota, kunnes palvelu on taas käytettävissä, ja yritä sitten uudelleen.

Xbox Liven keskeiset palvelut: toimii
2018-12-10T02:12:16.0458315+00:00
Yhteisö ja pelaaminen: toimii
2018-12-10T02:12:16.0458315+00:00

Jos Xbox Live -palvelu on toiminnassa, perehdy Mojangin sivustossa olevaan, Realmsin yhteysongelmia käsittelevään vianmääritysoppaaseen. Jos olet toiminut siinä annettujen ohjeiden mukaan, mutta ongelma ei poistu, on voinut ilmetä verkon ja Internetin välinen verkkoyhteysongelma.

Lapsen Xbox Live -tilit

Nuoria pelaajia pyritään suojaamaan verkossa lapsitilien avulla. Alle 13-vuotiailta pelaajilta on oletusarvoisesti poistettu käytöstä Minecraft-verkkomoninpeli, eivätkä he pysty liittymään alueisiin tai palvelimiin, elleivät heidän vanhempansa muuta heidän tilinsä asetuksia. Asetukset, jotka on sallittava, ovat:

• Klubien luominen ja niihin liittyminen (lisätietoja klubeista on saatavissa täältä)
  • Moninpeleihin liittyminen

Lisäohjeita näiden tiliasetusten muuttamiseen saat muuttamalla omat Xbox Live -tilisi Tietosuojan ja verkkoturvallisuuden asetukset .

Sen mukaan, mikä alue on ja mitä palvelua halutaan käyttää, lapsi voi tarvita vanhemman tai huoltajan lupaa Microsoft-tilin luomiseen. Nämä toimenpiteet noudattavat määräyksiä, joilla pyritään parantamaan lasten turvallisuutta ja lisäämään lapsiin liittyvien tietojen tallennuksen läpinäkyvyyttä ja niiden hallittavuutta. Näistä määräyksistä on lisätietoja ohjeaiheessa vanhemman suostumus ja lapsitilit

Muu tekninen tuki

Jos sinulla on sisäänkirjautumiseen tai verkkotilisi käyttöön liittyviä ongelmia, kirjaudu sisään Microsoft-tiliisi ja tarkista mahdolliset ongelmat.

Jos sinulla on Windows 10 -laitteessa pelaamiseen liittyviä ongelmia, perehdy ohjeaiheeseen Peliongelmien vianmääritys Windows 10:ssä. Saat lisää ohjeita ja vianmääritysneuvoja Windows 10- ja Xbox-konsoleille käymällä Xbox-tuessa.

Apua iOS-laitteiden ongelmiin tai vianmääritykseen saat Apple-tuesta.

Apua Android-laitteiden ongelmiin tai vianmääritykseen saat Google Play -ohjekeskuksesta.

Apua Kindle-laitteiden ongelmiin tai vianmääritykseen saat Amazon-tuesta.

Apua Gear VR:n tai Oculus Riftin ongelmiin tai vianmääritykseen saat Oculus-tuesta.

Apua Nintendo Switchin ongelmiin tai vianmääritykseen saat Nintendon asiakastuesta .

Jos sinulla on muita peliin liittyviä ongelmia, käy Mojangin sivustossa olevalla Minecraft Realmsin tukisivulla.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Minecraft Realms" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?