Nintendo Switchin Minecraft-version usein kysytyt kysymykset

Huomautus 21. kesäkuuta 2018 julkaistiin Nintendo Switchin Minecraft-versio. Edelliset Minecraft: Nintendo Switch Editionin voivat nyt ladata Minecraftin uuden version ilmaiseksi Nintendo eShopista Nintendo Switch -konsolilla.

Ole ystävällinen ja salli pelin virhetietojen lähettäminen, jotta Minecraft-tiimi pystyy kehittämään peliä entistä paremmaksi. Ohjeita siitä, miten ohjelmiston virhetietojen lähettäminen onnistuu, on täällä.

Tällä sivulla on vastauksia Nintendo Switchin uuteen Minecraft-julkaisuversioon liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin. (Voit lukea usein kysyttyjä kysymyksiä vanhemmasta Minecraft: Nintendo Switch Editionista vierittämällä tämän sivun alareunaan.)

Nintendo Switchin Minecraft-version usein kysytyt kysymykset

Aiheet

Mikä on Minecraftin Bedrock-versio?

Minecraftin Bedrock-versio on ollut mobiililaitteiden ja Windows 10 -järjestelmän koodikanta vuodesta 2012 alkaen (tunnetaan myös nimellä Bedrock Engine). Olemme tuoneet tämän version Xbox Oneen Better Together -päivityksen kanssa syksyllä 2017, ja se otettiin käyttöön Nintendo Switchille vuoden 2018 kesällä.

Miten tämä versio eroaa aiemmin omistamastani?

Minecraft tarjoaa yhtenäisen käyttökokemuksen pelaajille kaikissa ympäristöissä, joissa käytetään Bedrock-koodikantaa. Voit rakentaa kavereidesi kanssa alustojen välisen pelaamisen avulla riippumatta siitä, mitä laitetta ystäväsi käyttävät, pelata minipelejä moninpelinä palvelinten kautta* ja mukauttaa tapaa, jolla käytät pelin aikaisen kauppapaikan kautta saatavilla olevaa yhteisön luomaa sisältöä pelaamiseen.

*Huomaa Palvelimet ovat tulossa Switchiin pian päivityksen kautta.

Milloin tämä toiminto on otettu käyttöön?

Nintendo Switchin Minecraft-versio otettiin käyttöön 21. kesäkuuta 2018.

Omistan jo Minecraft: Nintendo Switch Editionin. Miten saan tämän uuden version?

Pelaajat, jotka omistavat jo Minecraft: Nintendo Switch Editionin, saavat Minecraftin uuden version maksutta. Lataa uusi versio seuraamalla pelin aikana tulevia ohjeita tai etsi se suoraan Nintendo eShopista.

Siirtyykö nykyisin omistamani lisäsisältö Minecraftin uuteen versioon?

Kaikki aiemmin hankittu lisäsisältö voidaan siirtää Minecraft: Nintendo Switch Editionista Minecraftin uuteen versioon.

Mikä on Microsoft-tili ja miksi se tarvitaan Nintendo Switchiä varten?

Microsoft-tili on valinnainen, eikä sitä tarvita välttämättä Minecraftin pelaamiseen Nintendo Switchissä. Microsoft-tili on maksuton tili, jonka avulla voit kirjautua laitteeseen. Sen avulla Switchiä käyttävät Minecraft-pelaajat voivat pelata muiden pelaajien kanssa, vaikka nämä käyttäisivät muita kuin Nintendo-laitteita, kuten iOS-, Android-, Xbox One- tai Windows 10 -laitteita (alustojen välisen pelaamisen, alueiden, tai palvelinten kautta). Microsoft-tilin avulla voi siirtää myös omia Minecoins-kolikoita ja kauppapaikkaostoja muille laitteille ja eri ympäristöihin. Voit luoda uuden Microsoft-tilin täällä.

Nyt kun minulla on Microsoft-tili, miten voin kirjautua sille Switchillä?

1. Valitse Minecraft-pelin aloitusnäytössä Sign in with a Microsoft account (Sisäänkirjautuminen Microsoft-tilillä).
  2. Näytölle tulee 8-numeroinen koodi ja ohjeet, joiden mukaan sinun tulee siirtyä osoitteeseen http://aka.ms/remoteconnect.
  3. Suorita loppuun kirjautumisesi kirjoittamalla 8-numeroinen koodi ohjeiden mukaisesti.

Miten löydän ystäviäni heidän Microsoft-tilinsä perusteella?

1. Kun olet kirjautunut sisään Microsoft-tiliisi, paina aloitusnäytössä Play (Toista).
  2. Vaihda oikealle päästäksesi Ystävät-välilehteen.
  3. Valitse Add Friend (Lisää ystävä).
  4. Etsi ystäviä syöttämällä heidän Microsoft-pelaajatunnuksensa.

Syötän toistuvasti ystäväni tunnuksen, mutta en kuitenkaan löydä häntä. Miksi?

Varmista, että kirjoitat ystäväsi pelaajatunnuksen oikein. Huomaa, että voit käyttää ainoastaan Microsoft-pelaajatunnusta ystäväsi etsimiseen. Muiden ympäristöjen pelaajatunnuksia ei toistaiseksi tueta.

Pitääkö verkkopelaamista varten maksaa tilausmaksu (kuten Xbox Live Gold)?

Verkkotilausten maksut määräytyvät käyttämäsi pelialustan mukaan, joten Xbox Live Gold -tilaus ei ole pakollinen Nintendo Switch -pelaajille, mutta Nintendo Switchin verkkotilaus tarvitaan moninpeliä varten, kun kyseinen palvelu käynnistyy. Pelaajille suositellaan Maksutonta Microsoft-tiliä, jotta he voivat hyödyntää tämän Minecraft-version kaikkia ominaisuuksia. (Lisäksi Minecraft Realms on käytettävissä lisämaksusta.)

Mikä on Minecraft-kauppapaikka?

Minecraft Marketplace on kauppa, joka tulee käyttöön pelin aikana. Ensimmäistä kertaa uudet hahmoulkoasut, pintakuvioinnit ja Minecraft-yhteisön osaajien luomat maailmat ovat tulossa Minecraft Bedrock -alustan pelinsisäiseen kauppaan. Minecraft-markkinapaikassa olemme tehneet turvallisemmaksi ja helpommaksi yhteisön tekemän Minecraft-sisällön ostamisen. Microsoft-tiliin kirjautuneena ostettu sisältö voidaan avata millä tahansa laitteella, eikä se vanhene.

Mitä Minecoins-kolikot ovat?

Oikealla rahalla pelikaupasta ja eShopista saatavilla olevien Minecoins-kolikoiden (Minecraft-kolikot) avulla voit ostaa osaajien luomaa sisältöä markkinapaikasta turvallisesti ja varmasti. Kolikkoja säilytetään omassa virtuaalilompakossa ja voidaan käyttää Minecraftia varten myös mobiililaitteissa, Xbox Onella ja Windows 10:ssä, jos sinulla on Microsoft-tili.

Voidaanko aiemmin luotuja maailmoja siirtää?

Kyllä, aiemmin hankitut maailmat Minecraft: Nintendo Switch Editionista siirretään Minecraftin uuteen versioon. Tällä hetkellä maailmoja ei voi mitenkään siirtää suoraan Wii U:sta, mutta se saattaa olla mahdollista tulevaisuudessa.

Miten aiemmin luotuja maailmoja voidaan siirtää?

Voit siirtää aiemmin luotuja maailmoja Minecraft: Nintendo Switch Editionista Minecraftiin seuraavasti:

1. Napauta Minecraftissa (Bedrock-versio) painiketta Sync Old Worlds (Synkronoi vanhat maailmat) toistovalikon maailmojen luettelon alaosassa. Tällöin kaikki laitteella olevat Minecraft: Nintendo Switch Editionin maailmat haetaan ja näytetään painikkeen alapuolella.
  2. Valitse haluamasi maailma(t), jotta se/ne muunnetaan Bedrock-versiota varten.
  3. Muunnoksen jälkeen maailma näkyy Sync Old Worlds (Synkronoi vanhat maailmat) -painikkeen yläpuolella muiden Bedrock-maailmojen kanssa.

Voit siirtää aiemmin luotuja maailmoja Minecraft: Wii U Editionista Minecraft: Nintendo Switch Editioniin seuraavasti:

1. Varmista, että sekä Wii U että Nintendo Switch ovat samassa WLAN-verkossa ja yhteydessä Nintendo-verkkoon.
  2. Valitse Wii U:ssa Play Game (Pelaa peliä).
  3. Siirry hiiriosoittimella maailmojen luettelossa sen maailman, jonka haluat siirtää, kohdalle ja paina X:ää, jotta näet Save Options (Tallennusasetukset).
  4. Valitse Transfer Save to Nintendo Switch (Siirrä tallenne Nintendo Switchiin) ja paina OK näkyviin tulevassa ponnahdusikkunassa.
  5. Tallenteen siirron tilanneilmaisimen tulisi ilmaantua näkyviin ja säilyä paikallaan samalla, kun suoritat Switch-siirron toisen osan.
  6. Valitse Nintendo Switchissä Play Game (Pelaa peliä).
  7. Paina Y:tä, jotta voit siirtää tallenteen Wii U:sta.
  8. Valitse näkyviin tulevassa ponnahdusikkunassa Kyllä.
  9. Transfer Save (Tallenteen siirto) -tilanneilmaisimen tulisi ilmaantua näkyviin, kun tallennustiedot siirtyvät konsolien välillä.

Miten suuria Nintendo Switchin maailmat ovat tässä Minecraft-versiossa?

Nintendo Switchin Minecraftissa maailmojen kokoa ei ole rajoitettu.

Pelaan maailmassa, joka on siirretty edellisestä versiosta. Onko sen kokoa rajoitettu?

Minecraftiin siirtämisen myötä maailman tyypin tulisi muuttua äärettömäksi, jolloin 4J-version maailman osat säilyvät samoina, mutta kyseisen alueen ulkopuolelle luodaan uusia osia.

Milloin Update Aquatic -päivitys tulee Switchiin?

Juuri nyt! Sukella sekaan. (Sanaleikki sallittakoon.)

Miten voin käyttää sisällytettyä sisältöä?

Super Mario Mash-up Pack on asennettu valmiiksi peliin. Muu sisällytetty sisältö (Natural Texture Pack, Biome Settlers Skin Pack, Battle & Beasts Skin Pack, Campfire Tales Skin Pack) voidaan ladata pelinsisäisestä kaupasta.

Voivatko Xboxilla pelaavat ystäväni pelata Super Mario Mash-Upia?

Eivät voi, Super Mario Mash-Up on vain Nintendo Switch -pelaajien pelattavissa yksinpelissä, jaetulla näytöllä, paikallisessa verkossa ja Nintendo Switchin verkkotilauksen kautta.

Miten muissa Minecraft Bedrock -versioissa tehdyt ostokset voi linkittää Switch-versioon?

Kirjaudu sisään Minecraftiin sekä Microsoft-tilillesi. Kaikki sisältö synkronoidaan automaattisesti muissa Bedrock-versioissa tekemiesi ostosten kanssa sillä ehdolla, että kyseiset ostokset on tehty samalle Microsoft-tilille kirjautuneena.

Omistan Minecraft: Nintendo Switch Editionin ja olen ostanut edellisen lisäsisällön. Miten saan synkronoitua sen Minecraftiin?

1. Kirjaudu Minecraft: Nintendo Switch Editioniin Switch-tililläsi. Näin järjestelmä synkronoi uusimmat ostot.
  2. Kirjaudu sisään Minecraftiin Switchillä, niin sinulle annetaan automaattisesti kyseisen lisäsisällön käyttöoikeudet.

Huomautus Jokaisen edellisessä versiossa tekemäsi ostoksen tapauksessa sinun tulee ensin kirjautua Minecraft: Nintendo Switch Editioniin, kirjautua ulos ja käynnistää sitten uusi Bedrock-versio, jotta ostokset synkronoituvat. Minecraft: Nintendo Switch Editionissa ostettu lisäsisältö säilyy ainoastaan Nintendo Switch -laitteellasi eikä siirry muille laitteille.

Missä palvelimet ja alueet ovat?

Alueet ovat nyt saatavilla Nintendo Switchille uusimman pelipäivityksen lataamisen kautta. Palvelimet otetaan pian käyttöön tulevassa päivityksessä. Seuraa Microsoftin uutiskanavaa ja muita sosiaalisen median alustoja nähdäksesi uusimmat ominaisuudet.

Miten voin aloittaa alueen?

1. Varmista, että kirjaudut sisään Microsoft-tiliäsi käyttäen.
  2. Valitse päävalikosta Play (Toista) ja Maailmat-välilehdeltä Create your first realm (Luo ensimmäinen alueesi)
  3. Voit tehdä Create a Realm (Luo alue) -valikossa seuraavat asiat:
    • Määrittää alueesi nimen
    • Asettaa keston (30 vuorokautta tai 180 vuorokautta) ja pelaajatason (kaksi tai kymmenen pelaajaa)
    • Kustannus vaihtelee valitun keston ja tason mukaan ja päivittyy ikkunassa suorana tekemiesi valintojen mukaan
  4. Lue ja hyväksy käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö
  5. Napsauta Create (Luo)-painiketta. Huomaa, että alue maksetaan käyttämällä Minecoins-kolikoita, joita voi ostaa pelin kaupasta tai Nintendo eShopin kautta.

Poistuuko Minecraft: Nintendo Switch Edition -kopioni käytöstä? Onko minun käytettävä uutta versiota?

Minecraft: Nintendo Switch Edition ei enää ole ostettavissa eShopissa, mutta nykyiset omistajat voivat halutessaan jatkaa tämän peliversion pelaamista ja ladata sen uudelleen.

*Käy asuinpaikkasi omalla Nintendo-tukisivustolla, niin saat ohjeet Nintendo eShopista hankitun sisällön uudelleenlataamiseen.

Minecraft: Nintendo Switch Editionin usein kysytyt kysymykset

Kuinka monta pelaajaa voi pelata yhdessä Minecraft: Nintendo Switch Editionia?

Kahdeksan pelaajaa voi pelata samanaikaisesti online-tilassa, neljä pelaajaa jaetun näytön offline-tilassa ja kahdeksan pelaajaa paikallisen verkon verkostopelissä, kun konsolia kohti on yksi pelaaja.

Voinko siirtää omat Minecraft: Wii U Edition -maailmani/tallennukseni?

Kyllä, katso ohjeaihetta Minecraft-maailmojen siirtäminen Wii U:sta Switchiin saadaksesi lisätietoja, miten se tehdään.

Poikkeaako Minecraft: Nintendo Switch Editionin maailman koko muista konsoleista?

Nintendo Switch Editionin maailmat ovat huomattavasti suurempia kuin Wii U Editionin maailmat.

Miten voi pelata moninpelejä?

Minecraft Nintendo Switch -konsolissa on oletusarvon mukaan moninpeli. Paikalliset pelaajat voivat liittyä peliisi liittämällä ohjaimet ja painamalla + ohjaimesta milloin tahansa pelin aikana.

Verkkotiloja on kaksi, joista voi valita sopivan päävalikosta painamalla Y, Online Network and Local Network (Online-verkosto ja paikallinen verkko). Paikallisen verkon kautta voidaan liittää muita lähellä olevia konsoleita, kun saatavilla ei ole Internet-yhteyttä.

Kun käynnistät online-verkon tai liityt sellaiseen tai paikallisverkon peliin, asia tulee näkyviin Liity-välilehden ystäväluettelosi henkilöille valitessasi Play Game (Pelaa peliä).

Miten jaetun näytön pelaaminen onnistuu?

Pelaajat voivat liittyä peliisi liittämällä ohjaimet ja painamalla + ohjaimesta milloin tahansa pelin aikana. Enintään neljä pelaajaa voi pelata jaetulla ruudulla yhdessä. Tarvitset joko Joy-Con-peliohjainparin (sekä vasemmalle että oikealle) henkilöä kohti tai Nintendo Switch Pro Controllerin henkilöä kohden, jotta voit pelata.

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Nintendo Switchin Minecraft-version usein kysytyt kysymykset" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?