Minecraft: Windows 10 Editionin usein kysytyt kysymykset

Tällä sivulla on vastauksia Minecraft: Windows 10 Editionin ostamiseen ja lataamiseen liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin sekä tietoja odotuksista edellisen version pelaajia kohtaan ja pelin uuden Windows 10 -version pelaamisesta.

Hanki Minecraft: Windows 10 Edition Microsoft Storesta.

Tällä sivulla

Mitä on odotettavissa, jos pelaat Minecraftia jo muissa laitteissa

Voinko jatkaa pelaamista Minecraftin nykyisellä PC- tai Mac-versiolla?

Kyllä voit. Windows 10- sekä PC- ja Mac-versiot ovat vastaisuudessakin saatavilla rinnakkaisina mutta erillisinä peleinä.

Mitä tapahtuu nykyisille Minecraft-maailmoilleni? Voiko niitä pelata Windows 10 -versiolla?

Minecraftin nykyinen toimintatapa ei muutu millään tavalla, eikä Windows 10 -version tarkoituksena ole päivittää nykyistä peliä. Voit pelata Windows 10 -versiota rinnakkain Java-pohjaisen PC- tai Mac-version kanssa, jotta näet uudet toiminnot ja pystyt antamaan palautetta. Nykyiset maailmasi säilyvät ennallaan.

Pelaan peliä tällä hetkellä Xboxilla tai Windows Phone -laitteella. Voinko siirtää nykyiset Minecraft-maailmani Windows 10:een?

Windows 10 Edition ei tällä hetkellä tue maailmojen siirtämistä muista laitteista.

Windows 10 Editionin pelaaminen

Voinko pelata Windows 10:ssä muiden kanssa verkossa? Tai muilla laitteilla?

Voit pelata Minecraft: Windows 10 Editionia tai Pocket Editionia neljän muun lähiverkossa olevan pelaajan kanssa. Voit pelata myös moninpelejä verkossa enintään neljän Xbox Live -ystäväsi kanssa.

Jos sinä tai ystäväsi tilaatte Minecraft Realmsin, Realmin omistajan tilauksen tyypistä riippuen sitä voi pelata verkossa jopa kymmenen pelaajaa eri laitteilla. Lisätietoja saat Microsoftin Minecraft Realms -tuesta tai Mojang-tuesta.

Olen Minecraftin uusi käyttäjä. Mitä minun pitäisi tehdä ja miten voin pelata?

Pelaamisen aloittaminen on yksi Minecraftin hauskoista ja ainutlaatuisista toiminnoista. Opetusohjelmia tai oppaita ei ole, vaan ideana on se, että opit pelaamalla ja keksit itse, miten peli toimii. Jos kuitenkin juutut johonkin paikkaan tai haluat tietää, miten voit edetä pelissä, esimerkiksi rakentaa tarvikkeita tai laajentaa varastoa, käy Minecraftin Wiki-sivulla, jolla miljoonat muut pelaajat pystyvät ehkä auttamaan sinua.

Miten voin muuttaa hahmojeni ulkoasua?

Jos et halua pelata Stevenä tai Alexina, voit valita jonkin grafiikkapakkauksemme valitsemalla etusivulta Skins (Grafiikat) tai luoda omia yksilöllisiä grafiikoita ja lähettää ne. Lisätietoja on ohjeaiheessa Minecraft: Windows 10 Editionin mukautettujen hahmografiikoiden luominen.

Onko minun oltava online-tilassa tai yhteydessä Internetiin, jotta voin pelata Minecraft: Windows 10 Editionia?

Jos aiot oleskella alueella, jolla ei ole verkkoyhteyttä, kuten kaukolennolla tai purjehdusmatkalla, voit valmistella Windows 10 -laitteesi niin, että voit pelata Minecraft: Windows 10 Editionia offline-tilassa.

Lisätietoja Windows 10 -laitteen valmistelemisesta offline-tilassa tapahtuvaa pelaamista varten on ohjeaiheessa Offline-pelaaminen Windows 10:n offline-tilassa.

Offline-pelaamista tuetaan seuraavissa pelitiloissa:

• yksinpeli
  • moninpeli lähiverkkoyhteyden kautta.

Seuraavat pelitilat vaativat verkkoyhteyden:

• Alueet
  • moninpeli Xbox Liven kautta.

Jos pelaat offline-tilassa, jotkin toiminnot, kuten lisäkohteiden ostomahdollisuus Microsoft Storesta, eivät ole käytettävissä. Sen lisäksi tulostaulukot eivät ole käytettävissä, kun olet offline-tilassa.

Jos ansaitset saavutuksia offline-tilassa, ne synkronoidaan tilillesi, kun seuraavan kerran kirjaudut laitteellasi Xbox Liveen. Myös pelitallenteesi synkronoidaan, kun kirjaudut Xbox Liveen.

Miten voin tallentaa ja lähettää pelileikkeitä?

Lisätietoja pelileikkeiden luonnista on ohjeaiheessa Pelileikkeiden tallentaminen pelitallentimella Windows 10:ssä.

Miten voin antaa palautetta pelistä?

Minecraftin kehitystiimi käsittelee palautteet aktiivisesti, sillä se pyrkii tekemään Minecraftista kaikkien aikojen parhaan version. Jos sinulla on kommentteja tai ehdotuksia, jotka haluat jakaa kehitystiimin kanssa, käy Minecraftin palautesivulla.

Mistä saan lisätietoa Minecraftista?

Kun olet luonut oman Minecraft-maailmasi ja perehtynyt pelin perusteisiin, voit tutustua pelin kaikkiin ominaisuuksiin ja maailmasi käyttöön yhteisön tuella. Lisätietoja on Minecraftin Wiki-sivulla.

Jos tarvitset tukea Minecraftin pelaamiseen muussa kuin Windows 10 -laitteessa, lisätietoja on ohjeaiheessa Ohjeita Minecraftin käyttöön eri laitteissa.

Minecraftin pelaaminen Oculus Riftillä

Jos haluat pelata Minecraftia Oculus Riftillä, Minecraft: Windows 10 Edition on ostettava joko Microsoft Storesta tai Oculus-kaupasta. Kun ostat pelin ja kirjaudut sisään sekä Microsoft- tiliisi että Oculus-tiliisi, peli synkronoidaan niiden kesken. Tämä tarkoittaa myös sitä, että ostamasi lisäosat ja grafiikkapakkaukset ovat käytettävissä Oculus Riftissä.

Minulla ei ole Windows 10:tä. Käytän Windows 7:ää, Windows 8:aa, Linuxia tai OS X:ää. Voinko käyttää Minecraft: Windows 10 Editionia Oculus Riftin tuella?

Tarvitset käynnissä olevan Windows 10 -käyttöjärjestelmän, jotta voit pelata Minecraft: Windows 10 Editionia. Sinulla on myös oltava käyttöjärjestelmästä versio 1511 tai sitä uudempi. Lisätietoja päivittämisestä Windowsin uusimpaan versioon on ohjeaiheessa Windows Update: usein kysytyt kysymykset (saat myös pelissä vaiheittaiset päivitysohjeet).

Oculus Minecraft -sovellus kaatuu virheeseen 0x80070422. Mitä voin tehdä?

Varmista, että Windows Update on käytössä:

1. Paina Windows-näppäintä ja kirjoita Palvelut.
  2. Vieritä alas Windows Update -kohtaan.
  3. Napsauta hiiren kakkospainiketta ja valitse valikosta Käynnistä.

Oculus Minecraft -sovellus ilmoittaa, että vaaditaan Windows 10, päivitys 1511. Mitä voin tehdä?

Käynnistä Oculus Store uudelleen ja tarkista, korjaako Oculus Minecraft -sovelluksen päivitys ongelman. Jos ei korjaa, syynä voi olla se, että Windows Update kaatuu tai se ei ole käytössä. Suorita vianmääritys seuraavasti:

1. Lataa ja suorita Windows Update Troubleshooter -vianmääritysohjelma täältä: http://download.microsoft.com/download/F/E/7/FE74974A-9029-41A0-9EB2-9CCE3FC20B99/WindowsUpdateDiagnostic.diagcab.
  2. Paina Windows-näppäintä ja kirjoita Tarkista päivitykset.
  3. Katso, onko puuttuvia Windows-päivityksiä saatavilla. Jos on, asenna ne.
  4. Käynnistä tietokone uudelleen valitsemalla Virranhallinta-valikosta Käynnistä uudelleen.

Oculus Minecraft -sovellus kaatuu ja ilmoittaa ucrtbase.dll-viestissä poikkeuksesta. Miten voin korjata sen?

Toimi edellä olevien ohjeiden mukaan ja tarkista, onko puuttuvia Windows-päivityksiä saatavilla.

Oculus Minecraft -sovellus ilmoittaa, että Minecraftin käynnistäminen epäonnistui. Miksi?

Varmista, että Minecraft: Windows 10 Edition ei ole jo käynnissä. Jos on, sulje sovellus, ennen kuin yrität pelata sitä Oculus Minecraft -sovelluksesta. Jos sinulla on edelleen ongelmia, yritä suorittaa Minecraft: Windows 10 Edition pelaamalla sitä Xbox-sovelluksesta. Näin saat ehkä lisätietoa siitä, miksi peli ei toimi. Jos ongelmat jatkuvat edelleen, voit aina ottaa yhteyttä Xbox-tukeen tai napsauttaa Minecraftin palautesivulla olevaa yhteydenottolinkkiä.

Näen outoja grafiikkaongelmia, kun yritän pelata peliä. Mistä ne johtuvat?

Varmista, että näytönohjaimet ovat ajan tasalla. Jos sinulla on Nvidia-grafiikkakortti, sinun on ehkä hankittava grafiikkakorttiin uusimmat ohjaimet Nvidian tukisivustosta. Lataa ja asenna uudet ohjaimet ja käynnistä sitten tietokone uudelleen.

Minulla on kaksi grafiikkakorttia ja useita näyttöjä. Kuulen Minecraftin musiikin, mutta Minecraft juuttuu valkoiseen näyttöön, jossa lukee ”Odota”. Mitä voin tehdä?

Tämä voi johtua grafiikkakorttien HDMI-tuloon ja Riftiin liittyvästä sekaannuksesta. Jos HDMI-tulot on liitetty molempiin kortteihin, irrota HDMI-tulo, joka ei liity Oculus Riftiin.

Minecraftin päivitysten seuranta

Voit tarkistaa Minecraft: Windows 10 Editioniin (ja Oculus Riftiin) liittyvien uusien ominaisuuksien, pelisäätöjen ja viimeaikaisten virheenkorjausten luettelon siirtymällä Mojangin sivustossa olevaan viimeisimpien viestien osaan.

Samankaltaiset ongelmat

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Minecraft: Windows 10 Editionin usein kysytyt kysymykset" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?