Minecraft: Windows 10 Editionin usein kysytyt kysymykset

Tällä sivulla on vastauksia Minecraft: Windows 10 Editionin ostamiseen ja lataamiseen liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin sekä tietoja odotuksista edellisen version pelaajia kohtaan ja pelin uuden Windows 10 -version pelaamisesta.

Hanki Minecraft: Windows 10 Edition Microsoft Storesta.

Tällä sivulla

Windows 10 Editionin maksuttoman kopion lataaminen (Minecraftin PC- tai Mac-version nykyiset omistajat)

Minulla on jo Minecraftin PC- tai Mac-versio. Miten voin saada Windows 10 -versiosta maksuttoman kopion?

Pelaajat, joilla on jo Minecraftin edellinen (Java-pohjainen) PC- tai Mac-versio, voivat ladata Minecraft: Windows 10 Editionin ilmaiseksi.

HuomautusSinun on hankittava koodi pelin kehittäjä Mojangilta kirjautumalla Mojang-tilillesi, ennen kuin yrität lunastaa Minecraft: Windows 10 Editionin koodin. Muussa tapauksessa siitä voidaan periä maksu. Saat koodin Mojangilta seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään Mojang-tilisi tunnistetiedoilla.
  2. Pyydä koodi napsauttamalla Minecraft: Windows 10 Editionin alla olevaa linkkiä. Microsoft Windows 10 avautuu.
    Huomautus Sinun on kirjauduttava sisään tai luotava Microsoft-tili. Jos kirjaudut sisään, käytä Microsoft-tiliä, jonka tunnistetiedoilla kirjaudut sisään Xbox-tiliisi.
  3. Jos käytät Windows 10:tä, pystyt lataamaan pelin heti koodin lunastamisen jälkeen. Jos käytät jotakin aikaisempaa käyttöjärjestelmää, sinun on palattava Microsoft Storeen, kun olet ottanut Windows 10:n käyttöön.

Mojangilta saamaasi koodia säilytetään tililläsi siltä varalta, että et pysty lunastamaan sitä välittömästi tai että sinulla on ongelmia lunastaa sitä Microsoft Storesta.

Mitä pitää tehdä, jos minulla on koodiin liittyvä ongelma?

Voit ryhtyä seuraaviin toimiin koodiin liittyvän ongelman tyypin mukaan.

Huomautus Älä ota yhteyttä Mojangiin, jos sinulla ilmenee koodiin liittyviä ongelmia koodin pyytämisen jälkeen. Koodin lunastusongelmien ratkaisemisesta vastaa Xbox-tuki.

• En lainkaan pyytänyt koodia Minecraftin Windows 10 -versiota varten

Jos sinulla on jo Mojang-tili, mutta et ole missään vaiheessa pyytänyt Windows 10 -koodia, voit pyytää sen toimimalla edellisessä osassa annettujen ohjeiden mukaan.

• Olen jo saanut Windows 10 -koodin Mojangilta

Jos sait koodin, mutta et lunastanut sitä pyyntihetkellä, toimi seuraavasti:

1. Siirry osoitteeseen http://microsoft.com/redeem ja kirjaudu sisään niillä Microsoft-tilin tunnistetiedoilla, joilla kirjaudut sisään Xbox-tiliisi.
    2. Anna pyytämäsi koodi.
    3. Kun olet valmis, pystyt lataamaan pelin Windows 10 -laitteeseen.
  • Koodi on jo lunastettu

Jos saat sanoman, jonka mukaan koodi on jo lunastettu, toimi seuraavasti:

• Tarkista kaikki muut Windows 10 -laitteessa käyttämäsi tilit ja katso, voidaanko Minecraft: Windows 10 Edition asentaa niihin.
    • Jos pelin pystyy asentamaan jollekin tilille, sinun on käytettävä kyseistä tiliä, jos haluat pelata Minecraftin maksutonta kopiota.
  • Koodi näyttää olevan virheellinen

Jos saat sanoman, jonka mukaan koodi on virheellinen, toimi seuraavasti:

• Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun yrität lunastaa koodin kyseisellä tilillä, ota yhteyttä Xbox-tukeen.
    • Jos olet jo lunastanut koodin Microsoft-tilillesi, mutta peli ei näytä olevan ladattavissa, olet ehkä lunastanut koodin väärälle Microsoft-tilille. Toimi edellä olevassa Koodi on jo lunastettu -kohdassa annettujen ohjeiden mukaan.

Jos et pysty kirjautumaan sisään tilille, jolle koodi on lunastettu Minecraft: Windows 10 Editionin pelaamista varten, ota yhteyttä Xbox-tukeen. Tukihenkilö auttaa sinua peruuttamaan väärälle tilille lunastetun koodin, antaa toisen koodin ja auttaa sinua lunastamaan sen oikealle tilille.

Huomautus Peliä ei enää voi pelata toisella tilillä.

Onko minun kirjauduttava sisään Windows 10 -laitteeseen omalla Xbox-pelaajatunnuksellani, kun lunastan koodin?

Kyllä. Sinun on kirjauduttava sisään Windows 10 -laitteeseen omalla pelaajatunnuksellasi. Voit tehdä sen Xbox-sovelluksella tai Microsoft-tilisivulla. Jos esimerkiksi käytät koodin lunastamiseen ystävän laitetta, ystäväsi saa oikeuden hankkia pelin maksutta, ja sinä joudut maksamaan siitä, jos yrität ladata sen myöhemmin omaan laitteeseesi.

Microsoft-tilisivun oikeasta yläkulmasta tai avaamalla Xbox-sovelluksen voit tarkistaa, millä tilillä olet kirjautunut sisään.

Minulla on Minecraftin PC-versio, mutta en pysty pyytämään koodia. Mikä siihen on syynä?

Se, että et pysty hankkimaan koodia, voi johtua useista syistä:

• Olet kirjautunut sisään väärälle Mojang-tilille, jolla edellistä PC- tai Mac-versiota ei ole ostettu.
  • Olet jo pyytänyt koodin.

Voit tarkistaa, että olet ostanut Minecraftin Mojang-tililtäsi, kirjautumalla sisään Mojang-tilin sivulle ja etsimällä ostoksesi My Games (Omat pelit) -kohdasta. Jos omistat pelin, se näkyy profiilin nimen vieressä. Jos et näe peliä, et omista sitä tai olet ostanut sen toiselta tililtä.

Mojangilta saamaasi koodia säilytetään tililläsi siltä varalta, että et pysty lunastamaan sitä välittömästi tai että sinulla on ongelmia lunastaa sitä Microsoft Storesta.

Onko minun käytettävä Windows 10:tä, jotta voin pyytää koodin?

Voit pyytää koodin milloin tahansa, mutta voit suorittaa pelin vain Windows 10 -laitteessa. Peliä ei voi ladata aikaisempiin käyttöjärjestelmiin.

Mitä tapahtuu, jos minulla ei ole Windows 10:tä?

Jos lunastat koodin, mutta sinulla ei ole Windows 10:tä, näet Microsoft Storessa viestin, jonka mukaan voit ladata pelin vain Windows 10 -laitteeseen. Älä huolestu, sillä jos olet kirjautunut verkossa Xbox-tiliisi Windowsin aikaisemmasta versiosta, peli odottaa sinua, kun käytät Windows 10:tä jossakin laitteessa.

Lunastin juuri koodin Microsoft Storessa, mutta minua pyydetään maksamaan pelistä. Miksi?

Jos Kauppa-sovellus oli auki, kun lunastit koodin, saat pelin edelleen ilmaiseksi. Sulje Microsoft Store-sovellus ja avaa se uudelleen, niin pelin pitäisi olla ladattavissa ilman maksua.

Tuleeko Minecraft: Windows 10 Edition myyntiin jälleenmyyntikauppoihin?

Voit ehkä ostaa Minecraft: Windows 10 Editionin koodin tietyiltä jälleenmyyjiltä, mutta helpoiten saat sen verkosta Microsoft Storesta.

Windows 10 Editionin ostaminen (uudet pelaajat)

Maksoin pelistä, ennen kuin huomasin, että olisin saanut sen maksutta. Mitä minun pitäisi tehdä nyt?

Jos olit jo hankkinut Minecraftin PC- tai Mac-version ennen Windows 10 -version ostamista, ota yhteyttä Xbox-tukeen.

Mitä on odotettavissa, jos pelaat Minecraftia jo muissa laitteissa

Voinko jatkaa pelaamista Minecraftin nykyisellä PC- tai Mac-versiolla?

Kyllä voit. Windows 10- sekä PC- ja Mac-versiot ovat vastaisuudessakin saatavilla rinnakkaisina mutta erillisinä peleinä.

Mitä tapahtuu nykyisille Minecraft-maailmoilleni? Voiko niitä pelata Windows 10 -versiolla?

Minecraftin nykyinen toimintatapa ei muutu millään tavalla, eikä Windows 10 -version tarkoituksena ole päivittää nykyistä peliä. Voit pelata Windows 10 -versiota rinnakkain Java-pohjaisen PC- tai Mac-version kanssa, jotta näet uudet toiminnot ja pystyt antamaan palautetta. Nykyiset maailmasi säilyvät ennallaan.

Pelaan peliä tällä hetkellä Xboxilla tai Windows Phone -laitteella. Voinko siirtää nykyiset Minecraft-maailmani Windows 10:een?

Windows 10 Edition ei tällä hetkellä tue maailmojen siirtämistä muista laitteista.

Windows 10 Editionin pelaaminen

Voinko pelata Windows 10:ssä muiden kanssa verkossa? Tai muilla laitteilla?

Voit pelata Minecraft: Windows 10 Editionia tai Pocket Editionia neljän muun lähiverkossa olevan pelaajan kanssa. Voit pelata myös moninpelejä verkossa enintään neljän Xbox Live -ystäväsi kanssa.

Jos sinä tai ystäväsi tilaatte Minecraft Realmsin, Realmin omistajan tilauksen tyypistä riippuen sitä voi pelata verkossa jopa kymmenen pelaajaa eri laitteilla. Lisätietoja saat Microsoftin Minecraft Realms -tuesta tai Mojang-tuesta.

Olen Minecraftin uusi käyttäjä. Mitä minun pitäisi tehdä ja miten voin pelata?

Pelaamisen aloittaminen on yksi Minecraftin hauskoista ja ainutlaatuisista toiminnoista. Opetusohjelmia tai oppaita ei ole, vaan ideana on se, että opit pelaamalla ja keksit itse, miten peli toimii. Jos kuitenkin juutut johonkin paikkaan tai haluat tietää, miten voit edetä pelissä, esimerkiksi rakentaa tarvikkeita tai laajentaa varastoa, käy Minecraftin Wiki-sivulla, jolla miljoonat muut pelaajat pystyvät ehkä auttamaan sinua.

Miten voin muuttaa hahmojeni ulkoasua?

Jos et halua pelata Stevenä tai Alexina, voit valita jonkin grafiikkapakkauksemme valitsemalla etusivulta Skins (Grafiikat) tai luoda omia yksilöllisiä grafiikoita ja lähettää ne. Lisätietoja on ohjeaiheessa Minecraft: Windows 10 Editionin mukautettujen hahmografiikoiden luominen.

Onko minun oltava online-tilassa tai yhteydessä Internetiin, jotta voin pelata Minecraft: Windows 10 Editionia?

Jos aiot oleskella alueella, jolla ei ole verkkoyhteyttä, kuten kaukolennolla tai purjehdusmatkalla, voit valmistella Windows 10 -laitteesi niin, että voit pelata Minecraft: Windows 10 Editionia offline-tilassa.

Lisätietoja Windows 10 -laitteen valmistelemisesta offline-tilassa tapahtuvaa pelaamista varten on ohjeaiheessa Offline-pelaaminen Windows 10:n offline-tilassa.

Offline-pelaamista tuetaan seuraavissa pelitiloissa:

• yksinpeli
  • moninpeli lähiverkkoyhteyden kautta.

Seuraavat pelitilat vaativat verkkoyhteyden:

• Alueet
  • moninpeli Xbox Liven kautta.

Jos pelaat offline-tilassa, jotkin toiminnot, kuten lisäkohteiden ostomahdollisuus Microsoft Storesta, eivät ole käytettävissä. Sen lisäksi tulostaulukot eivät ole käytettävissä, kun olet offline-tilassa.

Jos ansaitset saavutuksia offline-tilassa, ne synkronoidaan tilillesi, kun seuraavan kerran kirjaudut laitteellasi Xbox Liveen. Myös pelitallenteesi synkronoidaan, kun kirjaudut Xbox Liveen.

Miten voin tallentaa ja lähettää pelileikkeitä?

Lisätietoja pelileikkeiden luonnista on ohjeaiheessa Pelileikkeiden tallentaminen pelitallentimella Windows 10:ssä.

Miten voin antaa palautetta pelistä?

Minecraftin kehitystiimi käsittelee palautteet aktiivisesti, sillä se pyrkii tekemään Minecraftista kaikkien aikojen parhaan version. Jos sinulla on kommentteja tai ehdotuksia, jotka haluat jakaa kehitystiimin kanssa, käy Minecraftin palautesivulla.

Mistä saan lisätietoa Minecraftista?

Kun olet luonut oman Minecraft-maailmasi ja perehtynyt pelin perusteisiin, voit tutustua pelin kaikkiin ominaisuuksiin ja maailmasi käyttöön yhteisön tuella. Lisätietoja on Minecraftin Wiki-sivulla.

Jos tarvitset tukea Minecraftin pelaamiseen muussa kuin Windows 10 -laitteessa, lisätietoja on ohjeaiheessa Ohjeita Minecraftin käyttöön eri laitteissa.

Minecraftin pelaaminen Oculus Riftillä

Jos haluat pelata Minecraftia Oculus Riftillä, Minecraft: Windows 10 Edition on ostettava joko Microsoft Storesta tai Oculus-kaupasta. Kun ostat pelin ja kirjaudut sisään sekä Microsoft- tiliisi että Oculus-tiliisi, peli synkronoidaan niiden kesken. Tämä tarkoittaa myös sitä, että ostamasi lisäosat ja grafiikkapakkaukset ovat käytettävissä Oculus Riftissä.

Minulla ei ole Windows 10:tä. Käytän Windows 7:ää, Windows 8:aa, Linuxia tai OS X:ää. Voinko käyttää Minecraft: Windows 10 Editionia Oculus Riftin tuella?

Tarvitset käynnissä olevan Windows 10 -käyttöjärjestelmän, jotta voit pelata Minecraft: Windows 10 Editionia. Sinulla on myös oltava käyttöjärjestelmästä versio 1511 tai sitä uudempi. Lisätietoja päivittämisestä Windowsin uusimpaan versioon on ohjeaiheessa Windows Update: usein kysytyt kysymykset (saat myös pelissä vaiheittaiset päivitysohjeet).

Oculus Minecraft -sovellus kaatuu virheeseen 0x80070422. Mitä voin tehdä?

Varmista, että Windows Update on käytössä:

1. Paina Windows-näppäintä ja kirjoita Palvelut.
  2. Vieritä alas Windows Update -kohtaan.
  3. Napsauta hiiren kakkospainiketta ja valitse valikosta Käynnistä.

Oculus Minecraft -sovellus ilmoittaa, että vaaditaan Windows 10, päivitys 1511. Mitä voin tehdä?

Käynnistä Oculus Store uudelleen ja tarkista, korjaako Oculus Minecraft -sovelluksen päivitys ongelman. Jos ei korjaa, syynä voi olla se, että Windows Update kaatuu tai se ei ole käytössä. Suorita vianmääritys seuraavasti:

1. Lataa ja suorita Windows Update Troubleshooter -vianmääritysohjelma täältä: http://download.microsoft.com/download/F/E/7/FE74974A-9029-41A0-9EB2-9CCE3FC20B99/WindowsUpdateDiagnostic.diagcab.
  2. Paina Windows-näppäintä ja kirjoita Tarkista päivitykset.
  3. Katso, onko puuttuvia Windows-päivityksiä saatavilla. Jos on, asenna ne.
  4. Käynnistä tietokone uudelleen valitsemalla Virranhallinta-valikosta Käynnistä uudelleen.

Oculus Minecraft -sovellus kaatuu ja ilmoittaa ucrtbase.dll-viestissä poikkeuksesta. Miten voin korjata sen?

Toimi edellä olevien ohjeiden mukaan ja tarkista, onko puuttuvia Windows-päivityksiä saatavilla.

Oculus Minecraft -sovellus ilmoittaa, että Minecraftin käynnistäminen epäonnistui. Miksi?

Varmista, että Minecraft: Windows 10 Edition ei ole jo käynnissä. Jos on, sulje sovellus, ennen kuin yrität pelata sitä Oculus Minecraft -sovelluksesta. Jos sinulla on edelleen ongelmia, yritä suorittaa Minecraft: Windows 10 Edition pelaamalla sitä Xbox-sovelluksesta. Näin saat ehkä lisätietoa siitä, miksi peli ei toimi. Jos ongelmat jatkuvat edelleen, voit aina ottaa yhteyttä Xbox-tukeen tai napsauttaa Minecraftin palautesivulla olevaa yhteydenottolinkkiä.

Näen outoja grafiikkaongelmia, kun yritän pelata peliä. Mistä ne johtuvat?

Varmista, että näytönohjaimet ovat ajan tasalla. Jos sinulla on Nvidia-grafiikkakortti, sinun on ehkä hankittava grafiikkakorttiin uusimmat ohjaimet Nvidian tukisivustosta. Lataa ja asenna uudet ohjaimet ja käynnistä sitten tietokone uudelleen.

Minulla on kaksi grafiikkakorttia ja useita näyttöjä. Kuulen Minecraftin musiikin, mutta Minecraft juuttuu valkoiseen näyttöön, jossa lukee ”Odota”. Mitä voin tehdä?

Tämä voi johtua grafiikkakorttien HDMI-tuloon ja Riftiin liittyvästä sekaannuksesta. Jos HDMI-tulot on liitetty molempiin kortteihin, irrota HDMI-tulo, joka ei liity Oculus Riftiin.

Minecraftin päivitysten seuranta

Voit tarkistaa Minecraft: Windows 10 Editioniin (ja Oculus Riftiin) liittyvien uusien ominaisuuksien, pelisäätöjen ja viimeaikaisten virheenkorjausten luettelon siirtymällä Mojangin sivustossa olevaan viimeisimpien viestien osaan.