Sea of Thievesin usein kysytyt kysymykset

Yleistä

Onko sinulla kysyttävää Sea of Thieves -pelistä? Täältä löydät vastauksia yleisiin kysymyksiin.

Tällä sivulla

Sea of Thievesin pelaaminen Xbox Onella ja Windows 10 -laitteella Xbox Play Anywheren avulla

Kun ostat jonkin Xbox Play Anywhere -pelin digitaalisesti, sitä voi pelata sekä Xboxilla että Windows 10:ssä. Sinun tarvitsee vain ostaa peli kerran Xbox- tai Windows 10 -laitteessa Microsoft Storen kautta, jolloin se tulee näkyviin pelikirjastossasi aina, kun kirjaudut sisään.

Jos olet ostanut pelin tai sisällön Xboxilla ja haluat pelata sitä Windows 10 -laitteessa, kirjaudu sisään Windows 10 -laitteella. Jos peli on jo asennettu laitteeseen, se ilmestyy sovellusten luetteloon. Voit asentaa sen myös avaamalla Microsoft Storen ja valitsemalla Oma kirjasto.

Jos ostit pelin tai sisällön Windows 10:ssä ja haluat pelata sitä Xbox-konsolilla, kirjaudu sisään konsoliin ja siirry Omat pelit ja sovellukset-kohtaan. Jos peli on jo asennettu, se ilmestyy peliluetteloon. Muussa tapauksessa löydät sen Valmiina asennukseen -osasta.

Lisätietoja Xbox Play Anywherestä ja tuetuista peleistä saat Xbox Play Anywhere -sivustosta. Perehdy ohjeaiheeseen Xbox Play Anywhere -pelien ongelmien vianmääritys, jos sinulla on ongelmia löytää Sea of Thievesiä tai sisältöä Xbox Onesta tai Windows 10 -laitteesta.

Voit selvittää, millä alueilla voit ostaa Sea of Thieves -pelin ja mitä kieliä siinä parhaillaan tuetaan, seuraamalla linkkejä hyödyllisiin artikkeleihin Sea of Thievesin ohje- ja tukisivustossa.

Miten voin käyttää ladattavaa sisältöä pelin aikana?

Jos sinulla on Sea of Thievesin ladattavaa sisältöä, voit käyttää sitä itse pelistä. Tarvikkeet voivat olla missä tahansa peliin kuuluvassa arkussa, mutta ne näkyvät aina laivassasi. Voit etsiä tarvikkeet laivastasi seuraavasti:

1. Käynnistä peli joko kaljuunan tai purren kautta.
  2. Kun olet löytänyt aluksesi, siirry kaljuunan keskikannelle tai jos pelissä käyttämäsi alus on pursi, laskeudu alakannelle.
  3. Jos olet kaljuunalla, siirry kohti laivan keulaa.
  4. Jos käytössäsi on pursi, arkut ovat käytettävissä molemmilla alatasoilla.
  5. Aluksen edessä on 5 erilaista arkkua:
    • Armory (aseet)
    • Clothing (vaatetus)
    • Vanity (hahmojen mukauttaminen)
    • Equipment (kaikki muut tarvikkeet)
    • Ammo (ammukset)

Omistamasi ladattavan sisällön mukaan tarvikkeesi näkyvät näkyvät näissä arkuissa. Jos olet esimerkiksi tilannut pelin ennakkoon ja saanut Black Dog Pack -paketin, vaatteesi ovat Clothing-arkussa.

Huomautus Nämä mukautetut arkut ovat käytettävissä myös kauppojen ulkopuolella.

Miten voin pelata Sea of Thievesiä Game Passin avulla?

Jos sinulla Game Pass -tilausta (myydään erikseen), Sea of Thieves on yksi monista mukana toimitettavista peleistä.

Voit asentaa kyseisen pelin Xbox Oneen seuraavasti:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta  ja valitse sitten Pelit ja sovellukset.
  2. Vieritä alas kohtaan Game Pass ja etsi Sea of Thieves -ruutu.
  3. Valitse ruutu ja sitten Asenna.

Pelin asentaminen Windows 10:een tapahtuu seuraavasti:

1. Avaa Microsoft Store -sovellus ja etsi Sea of Thievesiä.
  2. Valitse tuotesivulla Install (Asenna).

Jos päätät peruuttaa Game Pass -tilauksen, et voi enää käynnistää Sea of Thievesiä Xbox One- tai Windows 10 -laitteissa. Voit ostaa pelin milloin tahansa avaamalla tuotteen tietosivun ja valitsemalla Buy to own (Osta omaksi). Sinun ei tarvitse poistaa peliä eikä asentaa uudelleen sitä, jos ostat se sen jälkeen, kun tilauksesi on päättynyt.

Kuinka kauan Sea of Thievesin lataaminen kestää?

Latausaika voi vaihdella internet-yhteyden nopeuden mukaan. 10 Gt:n lataaminen 20 Mb/s:n yhteyden kautta kestää keskimäärin 1 tunnin.

Noudata ohjeita seuraavan kohdan Mitkä ovat laitteistovaatimukset? -osiosta löytääksesi pelin Xbox- ja Windows 10 -versioiden koon. Nämä voivat vaihdella sen mukaan, mihin laitteeseen peli asennetaan.

Alla olevassa taulukossa on esitetty arvioidut latausajat nykyisen latausnopeuden perusteella.

Huomautus Nämä tiedot on tarkoitettu vain ohjeellisiksi, eivätkä ne esitä todellista latausaikaa. Kaistanleveyttä rajoitetaan, ja latausaika pitenee esimerkiksi sisältöä suoratoistettaessa, pelejä pelattaessa tai peliä Xbox Onesta Windows 10 -tietokoneeseen suoratoistettaessa.

Nykyinen latausnopeus

30 Gt:n tiedosto

40 Gt:n tiedosto

50 Gt:n tiedosto

60 Gt:n tiedosto

70 Gt:n tiedosto

2 Mt/s

33,3 tuntia

44,4 tuntia

55,6 tuntia

66,7 tuntia

77,8 tuntia

5 Mt/s

13,3 tuntia

17,8 tuntia

22,2 tuntia

26,7 tuntia

31,1 tuntia

10 Mt/s

6,7 tuntia

8,9 tuntia

11,1 tuntia

13,3 tuntia

15,6 tuntia

20 Mt/s

3,3 tuntia

4,4 tuntia

5,6 tuntia

6,7 tuntia

7,8 tuntia

50 Mt/s

1,3 tuntia

1,8 tuntia

2,2 tuntia

2,7 tuntia

3,1 tuntia

100 Mt/s

0,7 tuntia

0,9 tuntia

1,1 tuntia

1,3 tuntia

1,6 tuntia

200 Mt/s

0,3 tuntia

0,4 tuntia

0,6 tuntia

0,7 tuntia

0,8 tuntia

Esimerkki:

Jos olet asentamassa 20 Gt:n tiedostoa, ladattuna on 25 prosenttia (jäljellä 15 Gt) ja yhteysnopeus on 10 Mt/s, latauksen suorittaminen kestää vielä 3,4 tuntia. (Olettaen, että latausnopeus pysyy samana.)

Kun lataat peliä, älä peruuta latausta äläkä sammuta tietokonetta. Sea of Thieves -kuvake ilmestyy Xboxin aloitusvalikon Asennetut sovellukset -osaan ja Windows 10 -laitteen Oma kirjasto -kohtaan.

Huomautus Pelin lataamisesta voidaan periä ylimääräisiä Internet-maksuja.

Jos peli latautuu hitaasti, saat lisää vianmääritysohjeita ohjeaiheesta Pelien tai sovellusten hitaan latautumisen vianmääritys Xbox Onessa tai Windows 10:n verkkoyhteysongelmien ratkaiseminen.

Lisätietoja vianmäärityksestä saat seuraavilta sivuilta:

Minua pyydettiin päivittämään Windows-laitteeni, jotta voin pelata Sea of Thievesiä. Minkä version tarvitsen?

Tarvitset Windows 10:n Sea of Thievesin lataamista ja asentamista varten laitteen, jossa on versio 1607, käyttöjärjestelmän koontikäännös 14393.0 tai sitä uudempi.

Laitteessa on lisäksi oltava käytössä Windows 10:n 64-bittinen versio. Jos sinulla on 32-bittinen versio, et voi pelata Sea of Thievesiä.

Voit tarkistaa, onko sinulla käytössä Windowsista oikea versio, toimimalla seuraavasti:

1. Valitse Aloita > Asetukset > Järjestelmä > Lisätietoja.
  2. Etsi Edition-kohdasta ja tarkista tietokoneessasi oleva Windowsin versio. Varmista, että se on vähintään 1607.
  3. Katso Käyttöjärjestelmän koontikäännös ja varmista, että se on vähintään 14393.0.
  4. Katso Järjestelmätyyppi -kohdasta, onko tietokoneessasi 32- vai 64-bittinen Windowsin versio.

Jos et näe versiota luettelossa, sinun on päivitettävä käyttöjärjestelmä, ennen kuin voit ladata pelin. Voit tehdä sen usealla eri tavalla:

• Valitse aloitusvalikko > Asetukset > Päivittäminen ja suojaus > Windows Update. Tarkista, onko olennaisia päivityksiä saatavilla.

Huomautus Jos päivittämisestä Windows 10:een on kulunut alle 31 päivää aikaa, et saa marraskuun päivitystä välittömästi. Syynä tähän on se, että voit halutessasi palata Windowsin edelliseen versioon. Kun on kulunut 31 päivää, tietokone lataa automaattisesti marraskuun päivityksen.

• Perehdy Windows Update: usein kysytyt kysymykset -sivuun ja päivitä laite uusimmalla päivityksellä Windows 10:een.

Jos sinulla on Windows 10:stä versio K tai KN, sinun on ehkä ladattava muita ohjelmistoja. Nämä ovat saatavilla maksuttomina latauksina. Voit tehdä sen perehtymällä Windows 10 N- ja Windows 10 KN -versioiden mediaominaisuuspakettiin (marraskuu 2015).

Miten voin ilmoittaa Sea of Thievesin pelaamisen yhteydessä ilmenevistä ongelmista?

Jos olet ostanut Sea of Thievesin tai pelaat Game Passin avulla, käy Sea of Thievesin sivuilla, niin saat lisäohjeita pelin vianmääritykseen.

Huomautus Seuraavat ohjeet pätevät vain, jos kuulut Xbox Insiders- tai Windows Insiders -ohjelmiin.

Jos kuulut osana Windows Insider -ohjelmaan tai sinulla on laite, jossa on 1710:ää parempi versio, sinulla saattaa ilmetä ongelmia Sea of Thievesin lataamisessa ja asentamisessa laitteeseesi. Suosittelemme, että raportoit Palautekeskuksen avulla mistä tahansa ongelmista, joita sinulla mahdollisesti ilmenee, kun käytät Windowsin Insider-koontiversiota. Toimi seuraavasti:

1. Valitse Windows-kuvake ja kirjoita "Palautekeskus."
  2. Kun sovellus avautuu, valitse Palaute-kuvake vasemmalta.
  3. Napsauta Lisää uusi palaute -painiketta.
  4. Valitse ongelmapainike ja kirjoita lisätietoja alla oleviin ruutuihin.
  5. Valitse alareunassa luokan valintaruuduista Esiversio-ohjelmat ensimmäisessä ruudussa ja Windows Insider -keskustelupalstat ja tuki toisessa ruudussa.
  6. Valitse Lähetä lähettääksesi palautteesi.

Jos kuulut Xbox Insider -ohjelmaan ja sinulla on ongelmia Sea of Thievesin pelaamisessa:

1. Jos ongelma ilmenee, paina ohjaimen Xbox-painiketta ja valitse sitten Ilmoita ongelmasta.
  2. Tarkista, onko kyseinen ongelma jo luettelossa. Jos se ei ole valittavissa, valitse Add new problem (Lisää uusi ongelma).
  3. Valitse luokista Pelit ja sitten Sea of Thieves.
  4. Kirjoita kokemasi ongelman kuvaus ja valitse, sisällytetäänkö mukaan näyttökuva tai video, joka näyttää ongelman ilmenemisen.
  5. Kun olet valmis, valitse Valmis lähettääksesi palautteen.

Huomautus Et ehkä saa palautetta suoraan ongelmaasi tutkivalta tiimiltä palautekeskuksesta etkä Xbox Insider -keskuksesta.

Jos et kuulu näihin ohjelmiin, voit siirtyä Sea of Thievesin tuen sivustolle. Siellä voit lukea hyödyllisiä artikkeleita ja raportoida mahdollisista ongelmista Sea of Thieves -tiimille.

Tämä sivusto sisältää pelin tilan sivun, josta löydät viimeisimmät uutiset pelin nykytilanteesta ja lisätietoja tunnetuista ongelmista, joita pyritään ratkaisemaan, sekä suunnitelluista huoltojaksoista.

Myös Sea of Thievesin keskustelupalstoilla on tarjolla hyödyllisiä tietoja, ja niillä voit liittyä keskusteluihin, antaa palautetta ja keskustella muiden samanhenkisten merirosvojen kanssa.

Tarvitsenko muita ohjelmistoja Sea of Thievesin pelaamiseen?

Kyllä, sinun on asennettava DirectX 11 tai sitä uudempi versio, jotta voit pelata Sea of Thievesiä.

Jos et ole varma, onko sinulla DirectX 11 asennettuna, voit tarkistaa sen seuraavasti:

1. Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla Windows- ja R-näppäimiä.
  2. Kirjoita dxdiag ja käynnistä sitten DirectX-diagnostiikkatyökalu painamalla Enter-painiketta.
  3. Tarkista Järjestelmä-välilehden Järjestelmätiedot-ikkunasta, mikä DirectX-versio siellä on listattu. Sea of Thieves edellyttää toimiakseen versiota 11 tai sitä uudempaa.

Mitkä ovat laitteistovaatimukset?

Sea of Thievesin laitteistovaatimukset vaihtelevat sen mukaan, pelaatko Xboxissa vai Windows 10:ssä. Käy kunkin pelialustan tuotetietosivulla pelin koon, pelin järjestelmävaatimusten (erityisesti Windows 10 -laitteissa) sekä pelin lisätietojen selvittämiseksi.

Huomautus Koska tämä on Xbox Play Anywhere -peli, voit ostaa sen digitaalisessa muodossa Xboxiin tai Windows 10:een ja omistaa pelin molemmat versiot. Kunkin ympäristön erilliset tuotetietosivut on tarkoitettu vain antamaan tietoja. Peliä ei tarvitse ostaa kahta kertaa.

Xbox

Voit tarkistaa Xboxin asennusvaatimukset Sea of Thieves -tuotetietosivulta.

Voit tarkistaa, että Xboxissa on tarpeeksi vapaata levytilaa Sea of Thievesin asennusta varten:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta  ja valitse sitten Pelit ja sovellukset.
  2. Tarkista käytettävissä oleva levytila näytön vasemmasta alakulmasta. Jos levytilaa ei ole tarpeeksi, sinun on poistettava joitakin nykyisiä pelejä ja sovelluksia tai lisättävä ulkoinen asema konsoliin.

Jos käytät konsolin kanssa ulkoista tallennuslaitetta ja haluat muuttaa oletusasennussijaintia, toimi seuraavasti:

1. Avaa opas painamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Järjestelmä > Asetukset > Järjestelmä > Tallennustila.
  3. Oletustallennussijainti on osoitettu Tallennustilan hallinta -kohdassa oikeassa yläkulmassa olevalla kolmiolla.

Windows 10

Voit tarkistaa Windows 10:n järjestelmävaatimukset Sea of Thievesin tuotetietosivulta. Lisätiedot-kohdassa on ilmoitettu ladattavan tiedoston arvioitu koko, joka kertoo, kuinka suuri peli on.

Jos et tiedä GPU:ta (grafiikkasuoritinta) tai VRAM-muistia (videomuistia), voit tarkistaa ne seuraavasti:

1. Valitse Aloita > Asetukset > Järjestelmä.
  2. Siirry vierittämällä Näyttö-välilehden alaosaan ja valitse Näytön lisäasetukset.
  3. Vieritä näytön alaosaan ja valitse Näytä sovittimen ominaisuudet. Sovitintyyppi-kohdassa näkyy grafiikkasuorittimen nimi, Varattu näyttömuisti -kohdassa näkyy VRAM-muistin määrä.

Lisätietoja laitteen tarkistamisesta on ohjeaiheessa Ohjeet pelin toimivuuden selvittämiseksi Windows 10 -laitteessa.

Voit selvittää Windows 10 -laitteessa käytettävissä olevan levytilan määrän ja muuttaa pelin tallennussijaintia seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Järjestelmä > Tallennustila.
  2. Laitteen kunkin aseman käytetty levytila tulee näkyviin. Varmista, että kiintolevyllä on riittävästi vapaata tilaa.

Lisätietoja Windows 10 -laitteen tarkistamisesta on ohjeaiheessa Tietokoneen tallennustilan tarkasteleminen.

Täydet tiedot pelaamiseen vaadittavan tietokoneen järjestelmävaatimuksista on Sea of Thieves -tukisivustossa.

Mitä tapahtuu, jos lataan Sea of Thievesin sellaiseen laitteeseen, joka ei vastaa laitteistovaatimuksia?

Suosittelemme, että tarkistat ensin laitteen tekniset tiedot ja varmistat, että laite vastaa vähimmäisvaatimuksia.

Jos olet jo ladannut pelin, voit yrittää säätää pelin sisäisiä grafiikka-asetuksia pelin asetuksissa. Voit tehdä sen painamalla Xbox-ohjaimen näkymäpainiketta tai Windows 10:n Esc-näppäintä ja siirtymällä kohtaan Videoasetukset.

Miten voin varmistaa parhaan mahdollisen pelielämyksen Windows 10:llä pelatessa?

Jos pelaat Windows 10:llä, varmista että laitteesi vastaa korkeimpia järjestelmävaatimuksia tarkistamalla järjestelmätiedot. Voit katsoa, miten se tehdään, edellä olevasta Mitkä ovat laitteistovaatimukset? -osiosta.

Voit myös ottaa käyttöön pelitilan priorisoidaksesi laitteesi resurssit pelaamista varten. Käy ohjeaiheessa Use Game Mode while gaming on your PC (Käytä pelitilaa, kun pelaat PC-tietokoneella) saadaksesi lisätietoja.

Millaisen lisälaitteen tarvitsen Sea of Thievesin hallintaan Windows 10:llä?

Voit käyttää hiirtä ja näppäimistöä tai peliohjainta (suositellaan Xbox One- tai Xbox 360 -peliohjainta). Jos käytät Xbox One -ohjainta, voit yhdistää sen laitteeseen joko USB-kaapelilla tai Windowsin langattomalla Xbox-sovittimella.

Voit yhdistää laitteeseen myös Xbox One- tai Xbox Design Lab -ohjaimen Bluetooth-yhteyden välityksellä. Lisätietoja on ohjeaiheessa Langattomien Xbox One -ohjaimien käyttäminen tietokoneessa.

Muut Windowsin tukemat USB-peliohjaimet voivat myös toimia.

Minulla on ongelmia tai kysyttävää pelin sisäisestä pelikokemuksesta. Mistä saan ohjeita?

Jos olet juuttunut johonkin pelin osaan, tarvitset apua muilta pelaajilta siihen, mitä voit tehdä seuraavaksi, tai jos haluat antaa muille vihjeitä omaan kokemukseesi perustuen, voit siirtyä muutamaan paikkaan.

• Jos sinulla on teknisiä ongelmia alustan kanssa tai haluat puhua muiden Xbox-pelaajien kanssa, käy Xbox-keskustelupalstoilla.
  • Jos sinulla on peliongelmia tai haluat puhua fanien ja asiantuntijoiden kanssa pelistä, käy Sea of Thievesin verkkosivustolla.

Tarvitsenko Microsoft-tilin Sea of Thievesin pelaamiseen?

Kyllä, tarvitset Microsoft-tilin Sea of Thievesin pelaamiseen. Jos pelaat jo pelejä Xbox 360:llä tai Xbox Onella, voit käyttää samaa tiliä kuin niiden peleissä Windows 10 -laitteilla pelaamiseen. Lisätietoja on Microsoft-tiliin liittyvien usein kysyttyjen kysymysten sivulla.

Onko minun oltava online-tilassa tai yhteydessä Internetiin, jotta voin pelata Sea of Thievesiä?

Sea of Thievesiä voi pelata vain online-tilassa. Jos pelaat peliä Xbox One -konsolilla, tarvitset Xbox Live Gold -tilauksen, jotta voit pelata peliä kaikissa tiloissa. Peliä ei voi pelata offline-tilassa.

Jos pelaat peliä Windows 10 -laitteella, et tarvitse verkkopelaamiseen Xbox Live Gold -tilausta.

Kuinka moneen laitteeseen voin asentaa Sea of Thievesin?

Xboxissa voit asentaa Sea of Thievesin kotikonsoliin ja pelata peliä offline-tilassa. Voit asentaa pelin myös ystäviesi konsoleihin ja pelata niillä, jos kirjaudut sisään Xbox Liveen ennen pelaamista.

Windows 10:ssä voit asentaa Sea of Thievesin päälaitteeseen (yleensä ensimmäinen laite, johon peli asennetaan) ja pelata siinä offline-tilassa. Voit asentaa pelin useisiin laitteisiin, jos kirjaudut sisään Xbox Liveen ennen pelaamista.

Voit olla kirjautuneena vain yhdessä paikassa kerrallaan, kun pelaat Sea of Thievesiä tai muita Xbox Play Anywhere -palvelua tukevia pelejä.

Miksi minun kannattaa kirjautua Xbox Liveen Microsoft-tilin tunnistetiedoilla?

Kun yhdistät Sea of Thievesin Xbox Live -palveluun, voit nauttia seuraavista eduista, kun pelaat Windows 10 -laitteella:

Huomautus Sinun on oltava yhteydessä Xbox Liveen Xbox-sovelluksen kautta, jotta voit käynnistää Sea of Thievesin. Lisätietoja on edellä kohdassa Onko minun oltava online-tilassa tai yhteydessä Internetiin, jotta voin pelata?

• Voit muun muassa pitää yhteyttä Xbox Live -yhteisöön, näyttää saavutukset, katsella pelileikkeitä ja paljon muuta.
  • Siirrä tallennetut pelisi pilveen ja jatka pelaamista toisella tietokoneella samasta kohdasta, johon aiemmin jäit.
  • Pelaa Windows 10:ssä langattomalla Xbox-ohjaimella käyttämällä langatonta Xbox-sovitinta.
  • Voit tallentaa, kertoa ja jakaa vaivattomasti ikimuistoisimmat pelihetkesi sisäänrakennetulla pelitallentimella:
    • Voit käynnistää pelitallentimen pelin aikana painamalla Windows- ja G-näppäimiä.
    • Voit hallita pelitallentimen asetuksia käynnistämällä Xbox-sovelluksen ja valitsemalla Asetukset > Pelitallennin.
    • Sea of Thievesiä pelatessa tallennetut pelileikkeet ovat käytettävissä Xbox-sovelluksella. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox-sovelluksen suorittamisen edut Windows 10:llä peliä pelatessa.

Samankaltaiset ongelmat

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Sea of Thievesin usein kysytyt kysymykset" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?