Pelitallentimen tallennusongelmat

Tässä artikkelissa kuvataan joillakin käyttäjillä pelileikkeitä pelitallentimella tallennettaessa mahdollisesti ilmenevät ongelmat ja niiden vianmääritys.

Pelitallennin ei tallenna leikettä

Jotkin pelit poistavat tallennusmahdollisuuden oletusarvoisesti käytöstä. Näissä peleissä ei voi tehdä leikkeitä.

Leike on odotettua lyhyempi

Useimmissa tapauksissa pelitallentimella voi tehdä jopa 5 minuutin pituisia leikkeitä. Joskus leike saattaa kuitenkin olla odotettua lyhyempi. Siihen voi olla useita syitä:

• Muu kuin pelaamiseen käytetty aika poistetaan leikkeestä. Jos esimerkiksi siirryt tallennuksen aikana aloitusnäyttöön, aloitusnäytössä vietetty aika ei sisälly leikkeeseen.
  • Julkaisijat voivat poistaa pelin tiettyjen osien tallennusmahdollisuuden käytöstä muun muassa seuraavista syistä:
    • Pelikohtaukset sisältävät mahdollisesti spoilereita.
    • Pelaaja tai pelaajat näkyvät pelikohtauksessa Kinectin kautta.
  • Pelitallennin tallentaa pelileikkeet 720p-tarkkuudella ja 30 ruudun sekuntivauhdilla. Useimmissa peleissä tällä tarkkuudella voi tallentaa noin 5 minuutin pituisen leikkeen. Runsaasti grafiikkaa tai toimintaa sisältävät leikkeet voivat olla lyhyempiä, sillä kestoa on lyhennetty tallennuslaadun varmistamiseksi.

Vianmääritys

Jos sinulla on edelleen ongelmia, kokeile seuraavia ratkaisuja.

Ratkaisu 1: Sammuta ja käynnistä konsoli

Konsolin käynnistäminen uudelleen voi ratkaista ongelman. Jos ongelma ei poistu, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 2: Varmista, että pelitallennin on käytössä

Varmista, että pelitallennin on otettu käyttöön Xbox One -konsolissa:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Oletusasetukset.
  4. Varmista, että Salli pelikuvan lähetykset ja pelisieppaukset -asetus on valittuna Pelitallennin ja suoratoisto -kohdassa.

Ratkaisu 3: Käytä molempia edellä olevia ratkaisuja

Ongelman tiedetään ratkenneen seuraavalla tavalla:

1. Seuraa ratkaisun 2 vaiheita, mutta ÄLÄ VALITSE Salli pelikuvan lähetykset ja pelisieppaukset -asetusta.
  2. Seuraa ratkaisun 1 vaiheita konsolin käynnistämiseksi uudelleen.
  3. Seuraa ratkaisun 2 vaiheita, mutta VALITSE Salli pelikuvan lähetykset ja pelisieppaukset -asetus.

Ratkaisu 4: Poista vanhoja pelileikkeitä

Ongelma voi johtua siitä, että pilvitallennustila on vähissä. Vapauta tilaa poistamalla muutamia vanhempia pelileikkeitä:

1. Paina opaspainiketta.
  2. Valitse Lähetä ja sieppaa ja valitse sitten Sieppaa.
  3. Valitse Hallitse sieppauksia.
  4. Valitse ensimmäinen avattava valikko ja sitten On Xbox Live (Xbox Livessä).
  5. Valitse leike, jonka haluat poistaa.
  6. Valitse Poista ja vahvista valinta valitsemalla Kyllä.

Huomautus kun olet saavuttanut pelileikesisällölle sallitun tallennuskapasiteetin, saat ilmoituksen, jossa on sanoma Poistaa joitakin sieppauksia. Jotta voit lähettää lisää, poista joitakin sieppauksia Xbox Livestä.

Kun olet täyttänyt vähintään 90 prosenttia pelileikesisällön sallitusta tallennuskapasiteetista, Hallitse sieppauksia -näyttöön tulee sanoma kyseisen tallennusrajoituksen saavuttaneen profiilin kohdalla. Tarkista, oletko lähellä sallittua kapasiteettia, toimimalla seuraavasti:

1. Paina opaspainiketta.
  2. Valitse Lähetä ja sieppaa ja valitse sitten Sieppaa.
  3. Valitse Hallitse sieppauksia.
  4. Jos olet lähellä pelileikesisällön sallittua talletusrajaa, Your Xbox Live storage is filling up (Xbox Live-tallennustilasi on täyttymässä) -sanoma tulee näkyviin. Jos tallennustila loppuu, poista joitakin sieppauksia, jotta voit ladata lisää.

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Pelitallentimen tallennusongelmat" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?