Pelileikkeiden tallentamiseen liittyvien ongelmien vianmääritys Xbox Onessa

Tässä artikkelissa kuvataan ongelmia, joita joillakin käyttäjillä voi olla käyttäessään Xbox Onen sieppausominaisuutta pelileikkeiden tallentamiseen, sekä annetaan tietoja vianmäärityksestä.

Leikettä ei tallennettu

Jotkin pelit poistavat tallennusmahdollisuuden oletusarvoisesti käytöstä. Näissä peleissä ei voi tehdä leikkeitä.

Leike on odotettua lyhyempi

Useimmissa tapauksissa sieppauksella voi tehdä jopa 5 minuutin pituisia leikkeitä. Joskus leike saattaa kuitenkin olla odotettua lyhyempi. Siihen voi olla useita syitä:

• Muu kuin pelaamiseen käytetty aika poistetaan leikkeestä. Jos esimerkiksi siirryt tallennuksen aikana aloitusnäyttöön, aloitusnäytössä vietetty aika ei sisälly leikkeeseen.
  • Julkaisijat voivat poistaa pelin tiettyjen osien tallennusmahdollisuuden käytöstä muun muassa seuraavista syistä:
    • Pelikohtaukset sisältävät mahdollisesti spoilereita.
    • Pelaaja tai pelaajat näkyvät pelikohtauksessa Kinectin kautta.
  • Sieppaustoiminto tallentaa pelileikkeet 720p-tarkkuudella ja 30 ruudun sekuntivauhdilla. Useimmissa peleissä tällä tarkkuudella voi tallentaa noin 5 minuutin pituisen leikkeen. Runsaasti grafiikkaa tai toimintaa sisältävät leikkeet voivat olla lyhyempiä, sillä kestoa on lyhennetty tallennuslaadun varmistamiseksi.

Vianmääritys

Jos sinulla on edelleen ongelmia, kokeile seuraavia ratkaisuja.

Ratkaisu 1: Sammuta ja käynnistä konsoli

Konsolin käynnistäminen uudelleen voi ratkaista ongelman. Jos ongelma ei poistu, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 2: Varmista, että sieppaustoiminto on käytössä

Varmista, että pelitallennin on otettu käyttöön Xbox One -konsolissa:

1. Avaa opas painamalla Xbox-painiketta.
  2. Valitse Järjestelmä > Asetukset > Asetukset.
  3. Varmista, että Lähetä ja sieppaa -kohdassa Salli pelisieppaukset on valittuna.

Ratkaisu 3: Käytä molempia edellä olevia ratkaisuja

Ongelman tiedetään ratkenneen seuraavalla tavalla:

1. Seuraa ratkaisun 2 vaiheita, mutta älä valitse Salli pelisieppaukset -asetusta.
  2. Katkaise ja kytke konsolin virta.
  3. Seuraa ratkaisun 2 vaiheita, mutta valitse Salli pelisieppaukset -asetus.

Ratkaisu 4: Poista vanhoja pelileikkeitä

Ongelma voi johtua siitä, että pilvitallennustila on vähissä. Vapauta tilaa poistamalla muutamia vanhempia pelileikkeitä:

1. Avaa opas painamalla Xbox-painiketta.
  2. Valitse Lähetä ja sieppaa ja valitse sitten Sieppaa.
  3. Valitse Hallitse sieppauksia.
  4. Valitse ensimmäinen avattava valikko ja sitten On Xbox Live (Xbox Livessä).
  5. Valitse leike, jonka haluat poistaa.
  6. Valitse Poista ja vahvista valinta valitsemalla Kyllä.

Kun olet saavuttanut pelileikesisällölle sallitun tallennuskapasiteetin, saat ilmoituksen, jossa on sanoma Poista joitakin sieppauksia. Jotta voit lähettää lisää, poista joitakin sieppauksia Xbox Livestä.

Kun olet saavuttanut 90 % pelileikesisällölle sallitusta tallennuskapasiteetista, saat ilmoituksen Hallitse sieppauksia -näytössä. Tarkista, oletko lähellä sallittua kapasiteettia, toimimalla seuraavasti:

1. Avaa opas painamalla Xbox-painiketta.
  2. Valitse Lähetä ja sieppaa ja valitse sitten Sieppaa.
  3. Valitse Hallitse sieppauksia.
  4. Jos olet lähellä pelileikesisällön sallittua talletusrajaa, näkyviin tulee sanoma Xbox Live-tallennustilasi on täyttymässä. Jos tallennustila loppuu, poista joitakin sieppauksia, jotta voit ladata lisää.

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Pelileikkeiden tallentamiseen liittyvien ongelmien vianmääritys Xbox Onessa" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?