Xbox-sovelluksen pelien suoratoiston vianmääritys Windows 10:ssä

Huomautus Ennen kuin aloitat seuraavien ongelmien vianmäärityksen, varmista, että sinulla on Windows 10:n Xbox-sovelluksesta uusin versio.

Euroopan unionissa ja Koreassa asuvien Windows 10 N:n tai Windows 10 KN:n käyttäjien on asennettava myös Windows 10:n N- ja KN-versioiden mediaominaisuuspaketti tämän toiminnon käyttöä varten.

Ratkaisut

Xbox One ei näy Windows 10:n Xbox-sovelluksessa

Varmista, että olet kytkenyt Xbox Onen virran ja yhdistänyt sen Windows 10 -tietokoneen kanssa samaan aliverkkoon. Jos sen virta on kytketty ja se on yhdistetty samaan verkkoon, sinun on ehkä määritettävä Xbox Onen IP-osoite. Löydät Xbox Onen IP-osoitteen valitsemalla Asetukset, Verkko > Verkkoasetukset ja sitten Lisäasetukset.

Avaa Xbox-sovellus tietokoneellasi. Valitse siirtymisruudusta Yhteys ja kirjoita Xbox Onen IP-osoite kohtaan Xbox One ei ole luettelossa? Anna konsolisi IP-osoite-ruutuun ja valitse sitten Yhdistä.

Muodosta yhteys Xbox Oneen -näytössä on korostettu Xbox One ei ole luettelossa? Anna konsolisi IP-osoite -tekstiruutu on korostettuna Muodosta yhteys Xbox Oneen -näytössä. Ruutuun on kirjoitettu IP-osoite.

Jos tämä ei toimi, Xbox One ei todennäköisesti ole samassa aliverkossa Windows 10 -tietokoneen kanssa. Tarkista, että molemmat laitteet ovat samassa verkossa.

Tärkeää Varmista, että et käytä samaa SSID-tunnusta (verkon nimeä) sekä 2,4 GHz:n että 5 GHz:n verkossa.

Jotkin langattomat reitittimet käyttävät oletusarvoisesti samaa nimeä (SSID-tunnusta) sekä 2,4 GHz:n että 5 GHz:n verkoissa, kun taas muut langattomat reitittimet käyttävät oletusarvoisesti kahta erillistä nimeä, joiden perusteella pystyt tunnistamaan taajuuskaistan. Jos reitittimesi käyttää molempien verkkojen osalta samaa verkkonimeä, voit määrittää reitittimen määräämään kummallekin verkolle eri nimen. Jos luot kummallekin verkolle eri nimen, voit määrittää tietokoneen ja Xbox Onen käyttämään tiettyä verkkoa ja taajuuskaistaa.

Yritä lopuksi käynnistää sekä tietokone että Xbox One -konsoli uudelleen, koska tällä tavoin voi joskus korjata yhteysongelmat.

En pysty muodostamaan yhteyttä Windows 10:n Xbox-sovelluksesta Xbox Oneen

Varmista, että Xbox One -konsolisi sallii Xbox-sovellusyhteydet. Voit tarkistaa tämän asetuksen valitsemalla konsolista Asetukset, Oletusasetukset > Xbox-sovelluksen yhdistettävyys ja sitten Salli yhteydet mistä tahansa laitteesta.

Asetukset-näytön SMARTGLASS-YHTEYDET-kohdasta on valittu Mistä tahansa SmartGlass-laitteesta -asetus.

Jos et vieläkään pysty muodostamaan yhteyttä, yritä käynnistää Windows 10 -tietokone ja Xbox One -konsoli uudelleen.

En pysty aloittamaan pelien suoratoistoa Windows 10 -tietokoneesta

Varmista, että Xbox One -konsolisi sallii pelien suoratoiston. Voit tarkistaa tämän asetuksen valitsemalla konsolista Asetukset, Oletusasetukset > Xbox-sovelluksen yhdistettävyys ja sitten Salli pelien suoratoisto muihin laitteisiin.

Asetukset-näytön JÄRJESTELMÄ JA SOVELLUKSET -kohdasta on valittu Salli pelin suoratoisto toisiin laitteisiin (beeta) -valintaruutu.

Saan virhesanoman, jossa minua kehotetaan kirjautumaan konsoliin tämän tilin tunnistetiedoilla ennen jatkamista

Sinun on kirjauduttava Xbox-sovellukseen samalla pelaajatunnuksella kuin Xbox One -konsoliin. Sinulla on oltava profiili Xbox Onessa. Yritä kirjautua sisään suoraan konsolissa. (Profiilisi kirjataan normaalisti automaattisesti sisään, kun muodostat yhteyden konsoliin).

Minulla on ongelmia kirjautua sisään Xbox-sovellukseen Windows 10:ssä

Jos sinulla on ongelmia sisäänkirjautumisessa, perehdy ohjeaiheeseen Xbox-sovelluksen kirjautumisongelmien vianmääritys.

Pelien suoratoiston aikana minulla on liikaa viivettä tai äänessä/videossa on usein häiriöitä

Langattoman verkon laatu vaikuttaa pelien suoratoistoelämykseen. Kokeile seuraavia ratkaisuja tässä järjestyksessä:

1. Yhdistä Xbox One -konsoli ja tietokone mahdollisuuksien mukaan langallisen Ethernet-yhteyden kautta.
  2. Jos langallista yhteyttä ei ole mahdollista käyttää, kokeile laskea tallennuslaatua. Lisätietoja laadun muuttamisesta on ohjeaiheessa Pelien suoratoisto Xbox-sovelluksella Windows 10:ssä.
  3. Lisätietoja pelin suoratoistoelämyksen parantamisesta on ohjeaiheessa Xbox-sovelluksen pelien suoratoiston parantaminen Windows 10:ssä.
  4. Kokeile lopuksi Testaa suoratoisto -vaihtoehtoa, niin saat verkkosi asetuksia vastaavia lisäehdotuksia:
    • Valitse Yhteys, oma Xbox One -konsolisi ja lopuksi Testaa suoratoisto. Xbox-sovellus testaa suoratoistoyhteyden ja ilmoittaa testin tulokset.
Muodosta yhteys Xbox Oneen -näytössä on korostettu Testaa suoratoisto -asetus.

En pysty katsomaan televisiota tai muuta suojattua videosisältöä.

Joitakin sisältöjä, kuten suojattuja videoita tai suojattuja HDMI-videoita, ei voi suoratoistaa tietokoneeseen. Voit kuitenkin katsoa nämä sisällöt konsolilla.

En pysty pelaamaan Kinectiä vaativaa peliä

Valitettavasti Kinectiä vaativaa peliä ei voi suoratoistaa, vaikka sinulla olisikin Kinect for Windows -tietokone. Voit kuitenkin pelata näitä pelejä konsolilla.

Lento-ohjaussauvani, rattiohjaimeni, arcade-ohjaimeni tai pelilisälaitteeni ei toimi

Tällä hetkellä emme tue virallisten Xbox One- ja Xbox 360 -ohjainten lisäksi mitään muita ohjaimia.

Pelipalkki ponnahtaa jatkuvasti ylös, kun painan ohjaimen Xbox-painiketta.

Voit pysäyttää pelipalkin avautumasta, kun Xbox-painike on painettuna Windowsin asetuksissa. Paina Käynnistä-painiketta, valitse Asetukset > Pelaaminen > Pelipalkki ja poista sitten Avaa Pelipalkki tällä painikkeella ohjaimessa: -valintaruutu.

Pelipalkin asetukset -näytön Avaa pelipalkki painamalla ohjaimen Xbox-painiketta -asetuksen vieressä on valintamerkki, ja valinta on korostettu.

En pysty tallentamaan pelitallennetta Xbox Oneen tai lähettämään sisältöä Twitchiin, kun pelien suoratoisto on käynnissä

Emme tue konsolin käyttämistä sisällön lähettämiseen Twitchiin tai pelitallenteiden tallentamiseen, kun pelien suoratoisto on käytössä.

Ohjaimeni lakkasi toimimasta

Yritä pysäyttää pelien suoratoisto, irrottaa ohjain ja liittää se uudelleen.

Jos tämä ratkaisu ei vieläkään toimi, varmista Laitehallinnassa, että Windows tunnistaa ohjaimesi olevan liitettynä.

Ohjaimeni ei toimi välittömästi pelien suoratoiston käynnistämisen jälkeen tai konsolissa heti pelien suoratoiston pysäyttämisen jälkeen

Jotkin pelit eivät hoida ohjaimen siirtämistä Windows 10 -tietokoneen ja Xbox One -konsolin välillä. Yritä tällöin käynnistää peli ongelman ratkaisemiseksi uudelleen.

Pelikeskusteluäänet eivät toimi

Varmista, että äänilaitteet on määritetty tietokoneessa sekä tuloa (mikrofoni) että lähtöä (kaiuttimet) varten oikein. Valitse Ohjauspaneeli ja sitten valitse Ääni. Löydät nämä asetukset sekä Toistaminen- että Tallennus-välilehdistä.

Jos et kuule ääntä tai näe kuvaa, perehdy ohjeaiheeseen Windows 10:n peliääni- tai kuvaongelmien vianmääritys.

Video on tummempi/vaaleampi kuin miltä se näyttää televisiossa

Tietokoneiden näytöt ja televisiot pystyvät näyttämään videot eri kirkkaustasoilla. Peleissä on usein Kirkkaus- tai Gamma-asetus, joiden avulla voit säätää pelin kirkkautta. Tietokoneen näyttö voi vaatia eri asetuksia kuin televisio.

Ääni ja kuva jumiutuvat säännöllisesti (30 sekunnin, 45 sekunnin tai minuutin välein)

Jos verkkoyhteys on heikko tai käytät vanhaa langattoman verkkokortin ohjainta, langattomien verkkojen haku voidaan käynnistää taustalla. Jotkin, mutta ei kaikki, langattomat kortit voidaan pyytää suorittamaan hakuja harvemmin.

Intelin Wi-Fi-laitteet:

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-kuvaketta.
  2. Valitse Laitehallinta.
  3. Avaa Verkkosovittimet-valikko.
  4. Valitse hiiren kakkospainikkeella Intel <langattoman kortin nimi>.
  5. Valitse valikosta Ominaisuudet.
  6. Valitse Lisäasetukset-välilehti.
  7. Valitse Ominaisuudet-luettelosta Verkkovierailuaktiivisuus.
  8. Muuta arvoksi 1. Lowest (Pienin) avattavasta luettelosta.

Intel-ohjain siirretään alimpaan skannaustilaan.

Qualcommin (Atherosin) Wi-Fi-laitteet:

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-kuvaketta.
  2. Valitse Laitehallinta.
  3. Avaa Verkkosovittimet-valikko.
  4. Valitse hiiren kakkospainikkeella Wi-Fi-sovitin.
  5. Valitse valikosta Ominaisuudet.
  6. Valitse Lisäasetukset-välilehti.
  7. Muuta Tarkistuksen kelvollinen väli -arvoksi 120. (Oletusarvo on 60.)

Tämä nostaa Wi-Fi-ohjaimen verkkovierailuaikavälin 120 sekuntiin.

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Xbox-sovelluksen pelien suoratoiston vianmääritys Windows 10:ssä" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?